Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Изкупление

Иън Макюън

„Изкупление“ е най-доброто постижение на Макюън. Брилянтно и изключително грабващо в своето описание на детството, любовта, войната, Англия и нейните класови разслоения, а в центъра му е едно дълбоко – и дълбоко затрогващо – изследване на срама и прошката, на изкуплението и трудното покаяние.

В най-горещия ден от лятото на 1935 г. тринайсетгодишната Брайъни вижда как по-голямата й сестра Сесилия съблича дрехите си и се гмурва във фонтана в градината на тяхното имение. До фонтана, наблюдавайки, стои нейният приятел от детските години Роби, завърнал се наскоро, също като Сесилия, от следването си в Кеймбридж. 

Още преди края на деня животът и на тримата ще се е променил безвъзвратно. Роби и Сесилия ще са прекосили граница, която дори не са си представяли в началото, и ще са станали жертва на въображението на по-малкото момиче. Брайъни ще е станала свидетел на мистериозни събития и ще е извършила престъпление, което цял живот ще се опитва да изкупи. 

  • Корица: Мека
  • Страници: 368
  • Тегло: 0.400 кг
  • Издадена: 2009 г
  • Издателство: Колибри
  • Виж още от: Иън Макюън
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Иън МакюънИън Макюън (р. 1948), най-награждаваният английски писател и безспорно един от най-талантливите европейски творци, е автор на десетина романа, сред които „Почивка в чужбина", „Дете във времето“, „Невинният“, „Черните кучета", „Неумолима любов“ „Амстердам“, „Изкупление“, „Събота", „На плажа Чезъл", „Солар".

Още първият му сборник с разкази е отличен с наградата „Съмърсет Моъм”. Следват три награди, сред тях и „Букър", а романът „Изкупление“ получава 4 награди – истински рекорд. „Събота“ също е номиниран за „Букър“ и е отличен с една от най-старите и престижни британски награди за литература, „Джеймс Тейт Блак Мемориал Прайз“.

През 2011 г. съвсем заслужено Макюън е удостоен с Йерусалимската награда за свободата на индивида в обществото. Много от произведенията му са филмирани. През 2008 г. по екраните излезе и филмът „Събота“ по сценарий на Патрик Марбър.

Освен като един от най-добрите британски автори, Макюън е известен и със силно ангажираното си социално присъствие, най-вече с откритото си отричане на ислямския екстремизъм, без да е ислямофоб. Неведнъж, в множество медии той е защитавал правата на „неверниците“, евреите и хомосексуалните, срещу които ислямският фантазъм е обявил кървав джихад. В мненията му се открояват позициите на един дълбок хуманизъм, който вижда в свободата най-висше благо. Той е и сред авторите, които подписват петицията в защита на скандалния италиански писател Роберто Савиано, който в своята книга „Гомор“ разобличава същността на неаполитанската мафия.

 

Откъс от книгата

ИЪН МАКЮЪН - ИЗКУПЛЕНИЕ

Пиесата – за която Брайъни подготви афиша, програмките и билетите, зад обърнат хоризонтално параван направи каса, в която да се продават, и обви в червена крепирана хартия кутията за пари – бе написана за два дни, толкова шеметни, че тя пропусна една закуска и един обяд. Когато подготовката завърши, нямаше какво друго да прави, освен да съзерцава готовия ръкопис и да чака появата на братовчедите си от север. Щяха да имат само един ден за репетиции, преди да пристигне брат й. На моменти смразяваща, на моменти безумно печална, пиесата разказваше романтична история, чието послание, изнесено в римуван пролог, гласеше, че любов, която не е основана върху здравия разум, е обречена. Безумната страст на героинята Арабела към порочен чуждестранен граф е наказана от злата съдба, когато тя заболява от холера след импулсивното отпътуване с избраника си за едно крайморско градче. Изоставена от него и почти от всички, прикована на легло в мизерно хотелско таванче, тя открива у себе си чувство за хумор. Съдбата й предоставя втори шанс във вид на обеднял лекар – всъщност предрешен принц, решил да помага на нуждаещите се. Изцелена от него, Арабела този път взема разумно решение и е възнаградена, като се помирява със семейството си, а после се венчава за лечителя принц във „ветровит и слънчев ден през пролетта“.

Госпожа Талис изчете седемте страници на „Арабелините премеждия“ в стаята си, на тоалетната масичка, а ръката на авторката през цялото време остана върху рамото й. Брайъни следеше всяка емоция, която би се изписала по лицето на майка й, и Емили Талис реагираше с тревожни погледи, весели засмивания, а на финала с признателна усмивка и съпричастно насърчително кимане. Тя прегърна дъщеря си, настани я в скута си – ох, това топло нежно телце, усещане, което помнеше от най-ранното й детство и още не се беше отърсила от него, не напълно – и каза, че пиесата е „възхитителна“, и моментално се съгласи с пошепване на ушенце това определение да бъде цитирано на афиша, който щеше да стои на входа, до касата за билети.

Тогава Брайъни нямаше как да го знае, но това беше върхът в осъществяването на начинанието й. Нищо оттук насетне нямаше да е толкова пълноценно, чакаха я само блянове и разочарования. Имаше мигове в летния мрак, след като угасеше лампата и се гмурнеше в сладостната тъма на балдахиненото си легло, които караха сърцето й да бие силно от бляскави копнежни фантазии, сами по себе си кратки пиески, до една включващи Лион. В една от тях широкото му добродушно лице помръкваше от скръб, когато Арабела изпадаше в самотно отчаяние. А ето го в друга, с коктейл в ръка в някое модно градско заведение, чува се как я хвали на своите приятели: да, моята сестричка Брайъни Талис, писателката, сигурно сте я чували. В трета пък възторжено размахваше юмрук, щом паднеше завесата, макар че нямаше завеса, нямаше откъде да пада завеса. Нейната пиеса не беше за братовчедите й, беше за брат й, да приветства завръщането му, да го възторгне и да го отклони от лекомисления низ приятелки към правилния тип съпруга: онази, която ще го убеди да се върне в провинцията; онази, която нежно ще помоли Брайъни да й стане шаферка.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.