Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Изграждане на съзнателния мозък

Антонио Дамазио

Това е ясна и съществена книга, която разкодира всички конвенционални категории на мозъка. Оказва се, че „висшите“ части на кората са неотделими от „по-нисшите“ части, че Азът се появява до голяма степен от мозъчния ствол – мозъчната тъкан точно над гръбначния мозък. С други думи, ние възникваме от мястото, където мозъкът и тялото се срещат, където плътта и чувствата са неотделими...

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

19,90 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Книгата на Антонио Дамазио е твърдо базирана в еволюционния контекст. Той твърди, че дори и едноклетъчните организми, например бактерии или амеби, имат минимално чувство за себе си и се стремят да запазят вътрешния си интегритет срещу чуждо нашествие. Те демонстрират примитивни емоции, които са предтечите на преживяванията на болка и удоволствие. Дамазио нарича процесите, чрез които организмът стабилизира тялото си, хомеостаза и изследва последиците за това при хората, доказвайки тезата си, че трябва първо да изпитваме емоции, за да можем да мислим.

„В тази книга ще разгледам следните два въпроса. Първият: как мозъкът изгражда мисълта? А вторият: как тази мисъл става съзнателна?“

„Изграждане на съзнателния мозък“ е ясна и съществена книга, която разкодира всички конвенционални категории на мозъка. Оказва се, че „висшите“ части на кората са неотделими от „по-нисшите“ части, че Азът се появява до голяма степен от мозъчния ствол – мозъчната тъкан точно над гръбначния мозък. С други думи, ние възникваме от мястото, където мозъкът и тялото се срещат, където плътта и чувствата са неотделими...

„От милиони години насам са се появявали безброй „одушевени“ (т.е. активно мислещи) твари, но в повечето случаи са били лишени от най-същественото: свидетел, който да удостоверява собствените им мисли. Само успелите да си изградят и тази мислена представа, са разбирали, че те наистина могат да мислят. А когато са сътворили и езика, за да общуват помежду си, съществуването на мислите е станало общоизвестен факт. Въпросният свидетел е Азът. Ако не разполагахме с тази екстра към активния ум, никой от нас нямаше и да заподозре, че в главата му текат мисли. А сега да видим как се е появила тя.“

 

pdfМожете да разгледате откъс от книгата в pdf формат:  съдържание, първа част

 

Биография и факти за автора

Антонио ДамазиоАнтонио Дамазио е международно признат и уважаван лидер в невронауката. Неговите изследвания са способствали за изясняването на невралната основа на емоциите и са показали, че те играят централна роля в социалното познание и вземането на решения.

Изследванията му са оказали съществено влияние върху съвременното разбиране на нервните системи, които лежат в основата на паметта, езика и съзнанието.

 

Антонио Дамазио е роден през 1944 г. в Лисабон, Португалия. Завършил е медицина в Университета в Лисабон, където защитава и докторантура.

 

Дамазио е директор на Института за мозъка и творчеството на Университета на Южна Калифорния, и автор на няколко книги.

 

В своите книги ученият изследва връзката между емоциите и чувствата и техните мозъчни субстрати. Първата му книга „Descartes' Error: Emotion, Reason and the Human Brain“ (1994) печели редица награди и е финалист в годишните награди за книги на „Лос Анджелис Таймс“. Тя е преведена на 30 езика и се счита за една от най-влиятелните книги на последните десетилетия.

Последната му книга „Изграждане на съзнателния мозък“ е издадена у нас.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.