Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.

 

Изцеление с ТЕС

Ник Ортнър

Потупването, известно още като ТЕС, е могъщ инструмент, с чиято помощ можете да подобрите своето умствено, емоционално и физическо състояние. То бързо и ефективно се справя с редица проблеми: тревожност и стрес, хронична болка и пристрастяване, наднормено тегло и емоционални травми, безпаричие и други житейски предизвикателства.

ТЕС съчетава традиционните техники на древното китайско лечение на акупресурата с постиженията на съвременната психология. Представлява потупване по различни енергийни точки от човешкото тяло, като се следват меридианите, по които протича енергията – ки.

Така се променят енергийните токове в тялото и се въздейства върху отрицателните емоции и физическите усещания. В комбинация с правилно подбрани фрази то успокоява нервната система, възстановява енергийния баланс на тялото и препрограмира мозъка да реагира по здравословни начини.

  • Корица: Мека
  • Страници: 304
  • Тегло: 0.310 кг
  • Издадена: 2016 г
  • Издателство: Хермес
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

13,95 лв.

150 съвременни притчи!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Ученията на Ник Ортнър са практични, лесно приложими и направо чудодейни. - Луиз Хей

Потупването, известно още като ТЕС, е могъщ инструмент, с чиято помощ можете да подобрите своето умствено, емоционално и физическо състояние.

То бързо и ефективно се справя с редица проблеми: тревожност и стрес, хронична болка и пристрастяване, наднормено тегло и емоционални травми, безпаричие и други житейски предизвикателства.

ТЕС съчетава традиционните техники на древното китайско лечение на акупресурата с постиженията на съвременната психология. Представлява потупване по различни енергийни точки от човешкото тяло, като се следват меридианите, по които протича енергията – ки.

Така се променят енергийните токове в тялото и се въздейства върху отрицателните емоции и физическите усещания. В комбинация с правилно подбрани фрази то успокоява нервната система, възстановява енергийния баланс на тялото и препрограмира мозъка да реагира по здравословни начини.

ТЕС е вид енергийно лечение, което е доказано резултатно и без вредни странични ефекти. С негова помощ лесно можете да се избавите от негативните емоции и физическата болка. Така ще поставите началото на собственото си изцеление.

Биография и факти за автора

Никълас ОртнърНикълас Ортнър е изпълнителен директор в компания, чиято мисия е насочена към популяризиране метода на потупване и техниката за емоционална свобода (ТЕС). ТЕС е водеща енергийна терапия, която се използва ефективно за намаляване на въздействието на физически и емоционални проблеми, страхове и фобии, тревожност, лоши навици, болки в гърба, безсъние и др. Само по себе си, потупването оказва благотворно въздействие върху човек, съчетавайки древната китайска акупресура и съвременната психология.

Целта на Ник Ортнър е да разкрие пред хората нови възможности, които да допринесат за тяхното здравословно и финансово състояние. Авторът успява да популяризира методите си чрез книги, филми, сидита, онлайн събития по темата.

Бестселърът „Изцеление с ТЕС. Да победим стреса чрез метода на потупването“ е предшестван от успешен документален филм, посветен на същата тема. Продукцията проследява историите на 10 души, лично изпробвали метода на потупването. Сред тях се нареждат хора с 30-годишни хронични болки в гърба, фибромиалгия, безсъние и тежка депресия.

Ник Ортнър създава и първите по рода си онлайн програми за самостоятелно обучение. Те помагат на хората да възприемат възможно най-бързо и ефективно начините за прилагане на метода на потупването.

През 2013 г. Ортнър създава фондация „Изцеление с ТЕС“, която до момента е събрала над 100 000 щатски долара за благотворителна дейност. Средствата са подпомогнали гражданското общество след трагедията вследствие стрелбата в началното училище „Санди Хук“ в градчето Нютаун.

В момента Ник Ортнър работи по следващата си книга.

 

Откъс от книгата

Глава 1

ЕДНО МОНУМЕНТАЛНО ОТКРИТИЕ

Всяка истина преминава през три етапа. Първо е осмивана. После е подлагана на яростен отпор. И накрая бива приета като нещо очевидно.

Артур Шопенхауер

Д-р Роджър Калахан бил изправен пред трудна ситуация.

Това, че и преди бил изпадал в подобно положение, не го карало да се чувства по-добре.

В ролята си на традиционен психолог той се борел със силната фобия от вода, която клиентката му Мери изпитвала още от дете. И не ставало въпрос само за плуване - жената се бояла от водата във всичките й форми - от ваните и дъжда до океаните и плувните басейни. Страхът й бил толкова голям, че не можела дори да изкъпе двете си деца и сънувала кошмари, свързани с вода. Това продължавало откакто се помнела. Вече преминала четиридесетте, Мери потърсила помощта на д- р Калахан.

Той направил всичко възможно, но без резултат. През последната година я лекувал с всички традиционни техники на психотерапията: когнитивна терапия, хипноза, отпускаща терапия, рационално-емоционална терапия, систематична десентизация, био обратна връзка и др. Впрегнал всички похвати от арсенала на психолозите и психиатрите като цяло, които не за пръв път се провалили. Д-р Калахан бил разочарован от липсата на конкретни резултати и бавната скорост, с която настъпвала промяната при повечето пациенти. През годината на съвместната им работа двамата с Мери постигнали минимален прогрес - тя успяла да седна на ръба на личния му басейн и да си топне краката във водата, но през цялото време била изпълнена с притеснение, а след сеанса си тръгнала с ужасно главоболие от преживения стрес!

По това време д-р Калахан, който по принцип се интересувал от това как функционират тялото и ума, изучавал точките на меридианите. Меридианите, които стоят в основата на древната китайска система на акупунктурата, са енергийни канали, по които жизнената сила, или ки, протича в посока към органите и другите системи на тялото. Те са разположени от двете страни на тялото, по цялото му протежение, и всеки от тях е свързан с различен орган - стомах, жлъчен мехур, бъбреци и т.н. Освен това всеки меридиан има тъй наречената „крайна точка" - специфично място на повърхността на тялото, което дава достъп до неговата енергия. Тази точка може да бъде третирана с акупунктурни игли или просто с докосване (акупресура). По този начин се балансира или отблокира енергийният поток, който протича през меридиана.

По време на един от сеансите Мери признала, че мисълта за водата й причинява ужасно чувство в стомаха. В миг на проблясък на доктора му хрумнало, че потупването на крайната точка на стомашния меридиан - която се намира точно под окото, може да облекчи присвиването в стомаха на Мери. И той я накарал да започне да потупва с пръсти въпросната точка.

Мери се подчинила и за тяхна обща изненада само след няколко минути възкликнала:

- Свърши се! Това ужасно чувство в стомаха, което получавах при мисълта за вода, напълно изчезна! - И тя се приближила до ръба на басейна, за да провери дали и страхът й от водата също си е отишъл. Не усетила никакво притеснение.

От този ден нататък нейната фобия от водата изчезнала заедно с нощните й кошмари.

Това се случило преди тридесет години, но и до днес Мери няма никакъв страх от водата.

Представете си изумлението на д-р Калахан при този развой на събитията. След упорито изпробване на всякакви психотерапевтични и дори алтернативни техники случайно да уцели правилното решение - потупване под окото! Но по-важното е, че цели тридесет години след случката от фобията на Мери няма и следа. Как станало така?

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.