Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО СЕПТЕМВРИЙСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Избрани разкази от Антон Чехов

Антон П. Чехов

Книгата събира над 40 разказа на Чехов, които включват както най-популярните му творби, така и по-малко известни: „За любовта“, „Верочка“, „ Ариадна“ „У предводителшата“ „Старата къща“, „Злополучие“, „Случай от практиката“, „Гусев“ и други. Те представят многообразието и нюансите в темите и богатите жанрови възможности на разказа – от темата за любовта, през по-битови и сатирични творби, до дълбоки филосовски прозрения.

  • Корица: Мека
  • Страници: 352
  • Тегло: 0.310 кг
  • Издадена: 2012 г
  • Издателство: Enthusiast
  • Виж още от Антон П. Чехов
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Дори и в човешкото щастие има нещо тъжно…

Антон  Павлович Чехов

Антон Чехов е от авторите, които задължително се препрочитат на различен етап от човешкия житейски път. Няма друг писател, който така добре да се възползва от предимствата на краткия разказ, за да заинтригува читателите. Неговите текстове са наситени с много хуманизъм, проницателност, преоткриване на човешките потайни кътчета и звучат винаги актуално.

Книгата събира над 40 разказа на Чехов, които включват както най-популярните му творби, така и по-малко известни: „За любовта“, „Верочка“, „ Ариадна“ „У предводителшата“ „Старата къща“, „Злополучие“, „Случай от практиката“, „Гусев“ и други. Те представят многообразието и нюансите в темите и богатите жанрови възможности на разказа – от темата за любовта, през по-битови и сатирични творби, до дълбоки филосовски прозрения.

В сборника намират място шестима преводачи – от утвърдени писатели като Ангел Каралийчев и Рачо Стоянов до едни от най-добрите познавачи на Чехов – Елка Хаджиева, Лиляна Ацева, Илиана Владова и други.

Антон Павлович Чехов е един от най-известните руски писатели по цял свят. Освен със своите разкази, той е популярен и с множеството си пиеси, които се поставят и до днес. Автор е на около 900 творби, голяма част от които се превръщат в класически произведения на световната литература. „Хубаво е да си спомниш за такъв човек, в живота ти веднага се връща бодростта, той отново придобива ясен смисъл“, споделя в своя очерк за Чехов Максим Горки, като не прикрива преклонението си към великия руски писател.

Чехов достига абсолютния реализъм.  - Арнолд Бенет

Цялото му творчество е отказ от епическата монументалност и същевременно обхваща необятната Русия.  - Томас Ман

Чехов ще ви разкаже повече за руснаците, отколкото Достоевски…  - Съмърсет Моъм

Биография и факти за автора

Антон Павлович Чехов Антон Павлович Чехов е руски писател и драматург, а по професия лекар. Той е автор на множество къси разкази и не веднъж бива представян като майстор в жанра. Пише още пиеси, най-значими сред които са „Чайка“, „Вуйчо Ваня“, „Три сестри“ и „Вишнева градина“. Театралните му произведения оказват силно влияние върху драмата през XX век.

„Колкото по-високо стои човек в умственото и нравственото си развитие, толкова е по-свободен и толкова по-голямо удоволствие му доставя животът.“

Роден е през 1860 година в Таганрог, Русия. След завършването на гимназия през 1879 година Антон Чехов заминава за Москва и постъпва в Медицинския факултет на Императорския московски университет. За да се издържа самостоятелно, ежедневно пише за списания като „Стрекоза“, „Будилник“ и „Зрител“ кратки скици на съвременни теми, често използвайки псевдоними като „Антоша Чехонте“ и „Человек без селезенки“. Писателската му кариера е стартирана поради финансови причини, ала с времето артистичните му амбиции нарастват и той прави нововъведения, които силно влияят на еволюцията на съвременния разказ. Първообразът му е метода на „потока на съзнанието“ (повествователна техника), по-късно възприет от Джеймс Джойс и други модернисти, съчетан с отхвърляне на поуката в края на традиционната структура на разказа. Чехов не съжалява за трудностите, които създава на читателите, смятайки, че ролята на артиста е да задава въпроси, а не да отговаря на тях.

„Необходимо е да се стремим всеки да види и да узнае повече, отколкото е видял и узнал баща му и дядо му.“

За 26-годишната си творческа дейност създава около 900 произведения, най-вече хумористични разкази, пиеси и повести, които се превръщат в класически произведения на световната литература. Най-емблематични сред тях са Дамата с кученцето, „Средство против впиянчване“ и „Три сестри“.

"Желанието да се служи на общото благо трябва непременно да стане потребност на душата, условие за лично щастие.“

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.