Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: -25%; -30% ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ ПРОМОЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Лятото е по-прохладно с книга в ръка!

 

 

Иновационното развитие на страните от Източна Азия

Нако Стефанов

КНИГАТА СЕ СЪСТОИ ОТ ТРИ ВЗАИМНОСВЪРЗАНИ ЧАСТИ:

Преглед, анализ и обобщение на ключови понятия като иновация, иновационен процес, национална иновационна система, общество и икономика на знанието. Щрихират се т.нар. „класически платформи на иновационно развитие”, формирани в западните страни, чрез които се създава база за сравнение.

Описание на иновационната практика на страните от Източна Азия чрез разграничаване на отделните периоди на иновационно развитие на Япония, Република Корея и Китай; идентифициране на ключови фактори, подходи, принципи и механизми на изграждане и функцио­­ниране на националните иновационни системи; запознаване с перспективите пред иновационната им динамика.

Философско осмисляне на иновационната динамика на страните от Източна Азия чрез обобщение на фундаменталните принципи, подходи, фактори и механизми на иновационно развитие.

 

Наличност: Да

10,00 лв.

 

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Проф. Нако Стефанов, дфн, д-р по история, е японист, изследовател на страните от Източна Азия, специалист по управление, икономика и глобалистика. Ръководител на катедра „Езици и култури на Източна Азия“, ЦИЕК, ФКНФ, СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на над 80 монографии и учебници, сред които: „Иновационното развитие на страните от Източна Азия: Япония, Република Корея и Китай“ („Изток-Запад“, 2011); в съавторство с Е. Кандиларов „Япония. Икономика, технология, иновации и управление“ („Изток-Запад“, 2012; „Държавно и политическо устройство на Япония“ („Пропелер“, 2014).

Откъс от книгата

1. Иновационно развитие и национални иновационни системи: световна практика

1.1. Иновации и иновационен процес, национални иновационни системи, технологически вълни, общество и икономика на знанието – общ преглед

Иновация и видове иновации

Разглеждането на проблемите на иновациите и иновационния процес несъмнено изисква определено въвеждане в темата предвид спецификата ѝ и известната дискусионност на ключови понятия, изграждащи структурната схема на един иновационен процес. Ето защо ще изразим нашето виждане по отношение на тези основополагащи моменти, за да не възникват неясноти при анализа и обобщенията на конкретния емпиричен материал.

Да започнем със самото понятие „иновация“. Ще въведем собствено определение: за да бъде наречен иновация, всеки феномен (независимо от областта на човешка дейност и обществено функциониране, където е формиран и прилаган) трябва да отговаря на следните три изисквания:

- новост: да притежава качествено ново усъвършенстване спрямо предходно положение или спрямо предходен феномен от подобен клас или вид, или да е нещо ново – нововъведение, откритие, което досега не е съществувало;
- значителна позитивна стойност – за да е иновация, не е достатъчно феноменът да е нещо ново, а и да създава силен позитивен ефект в сравнение с предходни феномени от същия клас и вид или като ново действие, функциониране и откритие;
- трета важна характеристика на иновацията е: позитивният ефект да се постига с минимални разходи или най-малкото съотношението позитивен ефект – разходи да бъде многократно в полза на ефекта.

На основата на това широко разбиране за иновациите те могат да бъдат класифицирани в следните групи: …

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: