Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО СЕПТЕМВРИЙСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Империята на ангелите

Бернар Вербер

Във втория том, „Империята на ангелите“, героят танатонавт Микаел Пенсон загива при катастрофа и се пренася в света на ангелите. Къде се намира този свят, как е организиран, с какво се занимават ангелите хранители, как ръководят своите подопечни „клиенти“ на Земята и какво е следващото ниво, до което ще стигне човекът – на тези въпроси „дава отговор“ френският писател с може би най-продуктивното въображение в своя жанр. 

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

15,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Във втория том, „Империята на ангелите“, получил авторитетната награда „Жул Верн“, героят танатонавт Микаел Пенсон загива при катастрофа и се пренася в света на ангелите. Къде се намира този свят, как е организиран, с какво се занимават ангелите хранители, как ръководят своите подопечни „клиенти“ на Земята и какво е следващото ниво, до което ще стигне човекът – на тези въпроси „дава отговор“ френският писател с може би най-продуктивното въображение в своя жанр. Читателят научава също така дали съществуват извънземни и разполагат ли и те като земляните със свой рай. С „Империята на ангелитеВербер предлага на вече многобройните си и в България почитатели едно крайно любопитно и занимателно четиво с отворен финал, който ни подготвя за третия том на трилогията – „Ние, боговете“, от своя страна поставящ началото на нова трилогия.

Биография и факти за автора

Бернар ВерберБернар Вербер е роден през1961. Следва криминология, след което завършва журналистика и става редовен сътрудник на сп. „Нувел Обсерватьор“.

През 1991 г. издава романа „Мравките“, с който придобива световна известност. Следват „Денят на мравките“ и „Революцията на мравките“.

Вербер е автор и на трилогията „Танатонавтите“, „Империята на ангелите“ и „Ние, боговете“, както и на т.нар. експериментални книги, сред които изключително популярната „Енциклопедия на относителното и абсолютното знание“.

Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра. А в Русия той е най-издаваният и популярен френски писател.

 

Откъс от книгата

БЕРНАР ВЕРБЕР

ИМПЕРИЯТА НА АНГЕЛИТЕ

КУЛИСИТЕ НА РАЯ

1. АЗ УМИРАМ

Всички умираме един ден.

                        Източник: произволно избран отговор от блицанкета

           

Аз умирам.

Случи се бързо и непоправимо.

Ненадейно. Чух силен шум. Обърнах се. Видях носа на един Боинг 747 (вероятно объркал посоката си поради стачката на авиодиспечерите), който връхлетя през прозореца, разби стените на хола ми, унищожи мебелите ми, направи на пух и прах украшенията, придаващи уют на интериора ми, и лудешки се спусна право към мен.

            Колкото и голям авантюрист да е, каквито и нови светове да е открил и изследвал, един прекрасен ден човек се сблъсква с непреодолими проблеми, с които абсолютно не може да се справи. Откъдето и да го погледнеш, самолетът, който разпердушинва дневната ти, е именно такъв непреодолим проблем.

            Всичко се движи на забавен каданс. Сред неистовия грохот, докато всичко покрай мен се разпада на хиляди частици, а във въздуха се носят огромни кълба прахоляк и отломки, успявам да зърна лицата на пилотите. Единият е висок и слаб, другият – плешив. Изглеждат учудени. Вероятно им се случва за пръв път да доставят пътниците направо по домовете. Лицето на кльощавия дългуч е застинало в изражение на ужас, а другият изглежда тотално паникьосан. Тътенът не ми позволява да ги чувам ясно, но този със зяпналата уста сигурно крещи доста силно.

            Направих крачка назад, но един връхлитащ самолет, още повече Боинг 747, не може да спре на секундата. С жест на пълна безпомощност закрих лицето си с ръце и силно стиснах очи. В този миг все още се надявах, че сънувам някакъв кошмар, и зачаках събуждането.

            Не чаках дълго. Може би части от секундата, но които ми се сториха цяла вечност. Сетне дойде ударът. Чудовищен шамар ме отхвърли и ме залепи за стената, преди да ме размаже. После притъмня и настъпи тишина. Тези неща винаги ви изненадват. Не само грешките на авиодиспечерите, объркали пътя на боингите, но и собственият ви край.

            Не искам да умирам днес. Много съм млад.

            Никакви образи, никакви звуци, никакви усещания. Ццц... Лошо... Нервната ми система като че ли не е съвсем излязла от строя. Дали пък тялото ми не може да бъде “възобновено”? С малко късмет ще пристигне бърза помощ, ще възстановят сърдечния ритъм, ще закърпят натрошените тук-там крайници. Ще се наложи дълго да лежа, но всичко ще се върне в нормалното русло, както преди. Близките ми ще заявят, че съм се отървал по чудо.

            Хайде де, елате да ми помогнете. Ще дойдат.

Ама защо се бавят? Сетих се. По това време улиците сигурно са непроходими, навсякъде има задръствания.

            Не трябва да се отпускам, знам. Смъртта е нещо като прекалено отпускане. Трябва да си размърдам мозъка. Трябва да мисля. За какво да мисля?

            А, сетих се за една детска песничка.

           

            Имало едно малко корабче,

            Имало едно малко корабче,

            То ни-ни-никога не плавало,

            То ни-ни-никога не плавало...

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.