Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Името на неделята

Ина Иванова

Купете си тази книга. Защото тя e непретенциозна, тя е написана изящно, тя разказва истории. Да, тя разказва истории – но не остро-сюжетни, а такива за статуса на вътрешните ни състояния, за нашите мълчания и междуречия. За непримиримостта ни да търсим, когато сме отчаяни, и за отчаянието ни, когато си мислим, че сме щастливи.

Героите в тези разкази носят своята история. Всеки един от тях. Те са хора с минало. По-кратко или по-далечно, актуално или “приключило”. Те не са маргинали, или хора, незнаещи че са такива. Те са мислещи, чувстващи и знаещи. И, колкото парадоксално да изглежда, точно тяхната “нормалност” ги поставя в състояние на граничност, в точката на пре-оценка и надмогване. Това е книга с разкази за надмогването на човека в човешката ситуация. Това е една човешка книга, за човеци.

  • Корица: Мека
  • Страници: 168
  • Тегло: 0.230 кг
  • Издадена: 2012 г
  • Издателство: Жанет-45
  • Виж още от Ина Иванова
 

Наличност: Да

10,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

“Това е проза, лишена от ярки външни ефекти, но богата на дълбоки вътрешни движения. Авторката акцентира върху леките измествания на фокуса от привичното живеене, върху очакването и внушението. Прецизността към детайла и лекотата, с която привидният й монолог се превръща в диалог с читателя, доказват, че пред нас вече стои един цялостен, зрял автор, чиято младост е само предимство в погледа към живота и нещата, които ни заобикалят. ” - София Несторова

“Купете си тази книга. Защото тя e непретенциозна, тя е написана изящно, тя разказва истории. Да, тя разказва истории – но не остро-сюжетни, а такива за статуса на вътрешните ни състояния, за нашите мълчания и междуречия. За непримиримостта ни да търсим, когато сме отчаяни, и за отчаянието ни, когато си мислим, че сме щастливи.

Героите в тези разкази носят своята история. Всеки един от тях. Те са хора с минало. По-кратко или по-далечно, актуално или “приключило”. Те не са маргинали, или хора, незнаещи че са такива. Те са мислещи, чувстващи и знаещи. И, колкото парадоксално да изглежда, точно тяхната “нормалност” ги поставя в състояние на граничност, в точката на пре-оценка и надмогване. Това е книга с разкази за надмогването на човека в човешката ситуация. Това е една човешка книга, за човеци.

Не очаквайте резигнация или оптимизъм. Нещата са такива, каквито са. Но не безсмислени, ненужно станали и ставащи. Те пораждат действие, следващата крачка. Да, няма оптимизъм, но има бъдеще. Надмогване. Което, само по себе си, е надежда. Още нещо за стила на Ина Иванова. Лек, четивен, елегантен и прецизен. Стил, който не тормози читателя с експерименталност, и същевременно е адекватен на разказаната история.

Разбира се, това е книга за любовта. Но тук любовта не е лакмус, не е фон, не е повод да се разкаже ЗА нея, тя Е самата (ни) същност. Дори с липсата й, дори с празнотата (в нас), когато я няма. Голяма е опасността при подобни теми да се залитне в сантимент. Много автори от страх предпочитат да избягат в цинизъм или прекомерна отстраненост. В “Името на неделята” не е така. Защо? Не знам, може би е въпрос на майсторство, на творческа зрялост. Един от възможните отговори е: защото авторът не вменява на героите си “чувства”, той описва техния свят, той разказва. С дълбока психологическа достоверност.

В момента има достатъчно книги от български автори, които си струва да бъдат купени. И още повече, които не си струва. Купете си тази книга, ако не харесвате съвременна българска проза. Купете си тази книга, ако харесвате съвременна българска проза. Ще останете очаровани! ” - Георги Милев

 

Биография и факти за автора

Ина Иванова е родена през 1975 година. Автор е на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“ (изд. „Арс“, 2009) и „Името на неделята“ (ИК „Жанет 45“, 2012), както и на романа „Кар танеси“ (електронна книга, Public Republic Publishing, 2014).

Публикувала е в сп. „Страница“, сп. „Глоси“, „Литературен вестник“, в електронните издания „Литернет“, триезичното „Пъблик рипъблик“, „Литклуб“ и „Кръстопът“, както и в сборниците „Друга вода“ и „6+“. Редактор в екипа на сп. „Но поезия“.

Със сборника с разкази „Името на неделята“ Ина Иванова печели Голямата награда в Национален литературен конкурс „М. Неволин“ 2012. Авторката е определяна от критиците като „оригинална, иронична, самоиронична, фина и деликатна, изключително модерна в подхода си към писането“.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: