Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

ВАЖНО! Поради голямата натовареност на куриерските фирми не можем да гарантираме, че поръчки, направени след 16 декември 2018 г., ще бъдат доставени до Коледа. Извиняваме се за причиненото неудобство и ви пожелаваме светли празници!

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. 

 


 

Книгата не е обикновен подарък. Чрез нея подаряваш слово, подаряваш история, подаряваш чувство. Тя носи уют и доверие, носи магия. Книгата, която подаряваш, казва: „познавам те, слушам те, интересувам се от теб". А когато подариш някому своя любима книга, ти му доверяваш парченце от себе си...

Промоцията е валидна до 24.00 часа на 24 декември 2018 г. /понеделник/. Само при поръчка онлайн!

Играещата със стихиите Елисавета Багряна

Катя Зографова

Още първият раздел – „Звездната“ Багряна, предлага философски прозрения, както и точни съпоставки със стила на нейни съвременници: Атанас Далчев, Никола Фурнаджиев, Гео Милев, Теодор Траянов, сполучливо позоваване на класически мислители. Към това трябва да прибавя, че са осъществени с вещина теоретични наблюдения и обобщения. Интересни подробности предлагат разделите „Играещата със стихиите“ (Багряна и Бретан), „Летящата“, „Словенският сюжет“, „Голямото приятелство е възможно на Балканите“, „Бродницата и Босяка“ (Багряна и Матвей Вълев), „Бразилският тайнопис Багряна – Петър (Педру) Русев“ и др.

Авторката не е пропуснала да разгледа и сбирката „Пет звезди“, както и поведението на Багряна след 9.ІХ.1944 г., не спестява неудобните поклони на поетесата към властниците, спазва историческата обективност и документалност. Така тя допринася и за изясняване на пораженията върху българската интелигенция по време на тоталитарното управление.

Разкрити са неизвестни или забравени детайли от живота в България в средата на ХХ век и това е приносен момент в книгата.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

15,00 лв.

КОЛЕДНА ПРОМОЦИЯ!

БЕСТСЕЛЪРЪТ НА 2018! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Промоцията е валидна до 24.00 часа на 24 декември 2018 г. /понеделник/. Само при поръчка онлайн!

 

3 НЕЗАМЕНИМИ КНИГИ ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕТЕТО! СЕГА С КОЛЕДНА ОТСТЪПКА ОТ 30%!

Промоцията е валидна до 24.00 часа на 24 декември 2018 г. /понеделник/. Само при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Откъс от книгата

Част I

Митопоетика

Багряна: "Трипородната"

Тя е такава още от времето, когато тайно вписва стиховете си в малка синя тетрадка. Когато е неизменна мълчалива спътница на компанията литератори-бохеми: Димитър Подвързачов – Бащата, Георги Райчев, Димчо Дебелянов, Константин Константинов -Душечка, Коста Кнауер, Митьо Йовчев... Докато се появи „изобличителят“ на поетическата й дарба – Йордан Йовков, сам още неуверен, плах (и мнителен), набиращ скорост да изгрее върху небосклона на българската литература... Това е през 1915 г. Междувременно приятелският творчески кръг устройва литературни четения, “отваря” път за рецепцията у нас на поети като Анна Ахматова (Константин Константинов е първият й преводач на български.) Елисавета Белчева, вече преобразяваща се в Елизабета Б., на свой ред я превежда във „Вестник за жената“ през 1922 г., завладяна от обаянието (пронизващата простота и искреност) на стиховете ѝ. Вече световни поетеси, двете се срещат почти половин век по-късно (Ахматова вече също е превела стихове на Багряна). Импровизират си камерен „рецитал“ в чуждата московска квартира, приютила изтляващата след инфаркт велика поетеса на Русия и в знак на споделеност тя надписва снимката си за българската посестрима. Сякаш са знаели, че първата им среща на 17.ХІ.1963 ще бъде и последна...

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Sursum Corda

Sursum Corda

28,00 лв.