Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

И всеки път морето

Наташа Драгнич

„И всеки път морето“ е семейна история, изпълнена с настроение и моменти на щастие и тъга.

Един мъж. Три сестри. Една голяма любов... 

Загадъчният поет Алесандро Ланг най-сетне е решил да заведе до олтара една от трите сестри Алеси. Но коя да бъде? С най-голямата, Роберта, се запознават пред фреска на бременната Богородица в един тоскански параклис. Роберта следва медицина, мести се в Сан Франциско и се измъчва, че може би никога няма да стане майка. Успялата банкерка Лучия го заговаря на едно четене във Флоренция, без да му признае коя е тя. А най-малката, Нанина, живее в Мюнхен с извънбрачното си дете и работи като преводач. 

Трите дами обичат и мразят, подкрепят се взаимно и се лъжат, но винаги се връщат у дома, при родителите си на морето. Сега обаче едната от тях ще стане съпруга на Алесандро. Ще й простят ли другите две? 

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

15,00 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Хърватската писателка Наташа Драгнич, която живее и твори в Германия, е позната на българските читатели с дебютния си роман „Всеки ден, всеки час“. Книгата много бързо се превръща в международен бестселър.

„И всеки път морето“ е вторият ѝ роман, който още при появата си се нарежда сред най-продаваните заглавия в немскоезичните страни. Писателката отново провокира читателите със силен и емоционален разказ за ревността, сбогуването, прошката и за новото начало. „И всеки път морето“ е разтърсваща история, на първо място, за любовта към себе си и към семейството ти и след това за любовта към един мъж. Вълнуващ роман за разпадането на едно семейство, за възходите и паденията, на които става свидетел морето.

Роберта, Лучия и Нанина са толкова различи, че сякаш изобщо не са сестри. Най-голямата от тях – Роберта - е жена, с която всеки мъж би искал да излезе, но за съжаление на мъжете около нея тя е сгодена. Роберта е лекарка, интелигентна и винаги разумна. За разлика от нея Лучия скача от една връзка на друга. Тя е самоуверена, образована и гради кариера в банковия сектор. Нанина обаче е толкова различна. За разлика от монотонната ѝ работа като преводач, личният ѝ живот е истинска въртележка от емоции. Тя решава да напусне дома си и да се премести в Германия. Впуска се във връзка с женен мъж и един ден разбира, че е бременна от него.

Макар и много различни една от друга, освен кръвната връзка, между трите сестри има още нещо общо. Те са влюбени в един и същи мъж – очарователния поет Алесандро Ланг, който винаги успява да се вмъкне в живота им и да наруши душевния им мир. Той ту изчезва, ту се появява и сестрите никога не могат да го забравят. Между тях сякаш се отваря пропаст – те се карат помежду си, спират да си говорят, лъжат се взаимно. Неусетно всяка лъжа, всяко премълчаване за връзката им с изкусителя ги отдалечава все повече и повече една от друга. Семейството им се разпада и сестрите заживяват далеч една от друга. Къщата на морето, където винаги са се връщали, за да бъдат заедно, остава като самотно пристанище на болката и разочарованието.

Следват възходи и падения, съвсем на приливи и отливи. Разказът за тяхната история тече ту тихо и спокойно, ту изведнъж започва да „крещи“ мощно – точно както морето: упоритото мълчание на сестрите през всичките тези години, отчаянието им от живота и самотата, която чувстват една без друга, а след това отново споровете – и пак, и пак, все Алесандро.

Раната от отчуждението им не може да зарасне с годините. Защото накрая Алесандро ще се ожени за една от тях. Но коя ще бъде щастливата булка? Ще ѝ простят ли другите две? Могат ли да стигнат до прошката там, у дома, на морето? Ще се заличат ли белезите от душевните рани, както изчезват следите от стъпки в пясъка?

Биография и факти за автора

Наташа Драгнич е родена през 1965 г. в Сплит, Хърватия. Пише поезия от ранна възраст.

През 1989 г. завършва Университета на Загреб с бакалавърска степен по немски език и литература. След дипломирането си през 1989-1990 г. работи като екскурзовод към „Bemextours“. В периода 1990-1993 г. е преподавател по немски език в Колежа по туризъм в Загреб. През 1992 г. специализира дипломация в Дипломатическата школа в Загреб. През 1992-1993 г. работи към Министерството на външните работи, като се обучава в Берлин, Бон, Брюксел и Страсбург.

Дипломатическата работа не се оказва това, което желае. Тя продължава следването си в Университета на Загреб и през 1995 г. завършва с магистърска степен по литература.

През 1994 г. се премества да живее в Ерланген, Германия. Работи като хонорован преподавател по чужди езици и литература - френски, английски и хърватски, като говори и испански. Прави преводи. В периода 2007-2010 г. участва в различни литературни семинари, включително този във „Волфенбютел“.

Първият ѝ роман „Всеки ден, всеки час“ е публикуван през 2011 г. Той бързо става международен бестселър и я прави известна.

През 2013 г. излиза и вторият ѝ роман „Immer wieder das Meer“ („И всеки път морето“), станал бестселър в немскоезичните страни.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.