Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.

 

Хомеопатия

Колин Грифит

Хомеопатичните лекарства са безопасни, ефикасни и укрепващи, когато знаеш как да ги използваш. Ако сте готови да поемете отговорността за собственото си благополучие и да участвате в лечението си, този безценен източник съдържа авторитетни и лесно изпълними съвети за домашно лечение – трябва само да разберете как, кога, защо и какво се прави в хомеопатията. С двайсет и седемте си раздела, посветени на всички аспекти на здравето – от злополуки и спешни случаи до емоционални неблагополучия, както и с отговорите на често задавани въпроси и подробна информация за диагнозата, профилактиката и лечението, това ръководство е безценна придобивка за всеки дом.

  • Корица: Мека
  • Страници:464
  • Тегло: 0.500 кг
  • Издадена: 2013 г
  • Издателство: Бард
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

19,99 лв.

150 съвременни притчи!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

СЪВЕТИ ЗА ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ

КАК да разпознаете признаците и симптомите? 

КАК да предотвратите развитието на заболяването?

Достъпни и заслужаващи доверие съвети за домашно хомеопатично лечение

Хомеопатичните лекарства са безопасни, ефикасни и укрепващи, когато знаеш как да ги използваш. Ако сте готови да поемете отговорността за собственото си благополучие и да участвате в лечението си, този безценен източник съдържа авторитетни и лесно изпълними съвети за домашно лечение – трябва само да разберете как, кога, защо и какво се прави в хомеопатията.

КАК да разпознаете признаците и симптомите и КАК да предотвратите развитието на заболяването?

КАК да лекувате травмите или болестта и КАК да ускорите оздравяването?

КАК да разпознаете спешен случай и КАК да се справите с него?

КОГА да лекувате вкъщи и КОГА да потърсите професионална помощ – хомеопатична или медицинска?

КОГА да комбинирате хомеопатията с други лекарства или алтернативни методи на лечение с цел по-добри резултати?

ЗАЩО хомеопатичните лекарства са ефикасни и ЗАЩО да изберете дадено лекарство?

ЗАЩО редовно да се консултирате с лекар хомеопат?

КАКВИ лекарства да имате в хомеопатичната си аптечка за първа помощ, с каква концентрация и как да ги съхранявате?

КАКВИ лекарства и комбинации действат най-добре и при КАКВИ заболявания?

С двайсет и седемте си раздела, посветени на всички аспекти на здравето – от злополуки и спешни случаи до емоционални неблагополучия, както и с отговорите на често задавани въпроси и подробна информация за диагнозата, профилактиката и лечението, това ръководство е безценна придобивка за всеки дом.

Откъс от книгата

За кого е предназначена тази книга?

За всеки, който държи на естественото лечение и иска да използва природните лекарства; за всеки, който знае, че организмът ни притежава средства за самолечение; за всеки, който има достатъчно въображение да разбере, че една болест никога не е само на част от тялото, а на целия организъм; за всеки, който смята, че химичните лекарства само потискат симптомите и променят протичането на болестта, така че евентуалният резултат е хронично лошо здраве. Накратко, за всеки, който иска да бъде отговорен за всекидневното добро състояние на семейството си. Тя е предназначена също и да бъде подръчен справочник за тези, които сега се залавят с практика в тази област. Много новопрактикуващи хомеопати смятат, че ръководствата по терапевтика са много полезни, когато възникне неочаквана ситуация.

Какво съдържа тази книга?

В нея има подробна информация за първа помощ при спешни случаи, остри състояния или внезапни изостряния на хронични заболявания; диагностични признаци на трайни проблеми, които не са подходящи за домашно лечение, но са включени тук, за да се демонстрират потенциалните възможности на хомеопатията. В нея са посочени ясните индикации на състояния, които трябва да се лекуват в болница, с безопасни предложения какво да се използва при спешни случаи. Тя съдържа информация за често срещани заболявания, които засягат различните системи на организма, и за средствата, свързани с тях, както и полезни практически съвети. В добавка в нея има и списък на 50 от най-важните хомеопатични лекарства, подробности как да се получи и поддържа комплект за първа помощ и как безопасно да се дават лекарствата.

Какви медицински познания са необходими, за да се ползва тази книга?

Фактически никакви. Предписването на лекарства всъщност означава да се наблюдават симптомите и да се съгласуват с „картините“ на лекарствата, а не да се маркират частите на тялото или да се разполага с работни познания за функциите на органите.

Какво е „картина“ на лекарството?

Лекарствата притежават собствен облик и характеристика. Всяко едно има своя собствена сфера на влияние и връзка със симптомите, които се проявяват по начин, присъщ на лекарството. За рус токсикодендрон например това са ревматоидни болки, които се облекчават от масаж, загряване и постоянно движение, за да се предотврати схващането, докато за бриония са ревматоидни болки, които затихват при неподвижност. За арсеникум албум това е диария, придружена с повръщане, нервност, тревожност и жажда за глътка студена вода, докато за вератрум албум е същият проблем, придружен със студена пот, неутолима жажда и крайно изтощение. Нашата цел е да съобразим уникалната картина на лекарствата с индивидуалната картина на симптомите на пациента.

Какво е необходимо за ползването на тази книга?

Набор средства за първа помощ, умението да наблюдаваш, да разграничаваш, да се доверяваш на интуицията си, търпение, такт и огромен запас здрав разум. Препоръчва се също да ползвате книгата в сътрудничество с професионален хомеопат, който ще ви осигури допълнителна подкрепа.

Биография и факти за автора

Колин Грифит

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.