Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Хомеопатия и съвети в аптеката + CD

Мишел Боарон, Франсоа Ру

Този труд е съзнателно синтезиран, за да може да отговаря на най-честите клинични ситуации. Всяка от тях е представена под формата на ситуационен формуляр и схема за вземане на решение. Нашата амбиция е това помагало да оказва ценна подкрепа на начинаещия и да се превърне в справочник за по-напредналите.

 

Наличност: Да

32,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

"Това е един схематичен, ясен и ефикасен труд, необходим за ежедневната практика, независимо дали сме начинаещи или напреднали. Да е на разположение означава, че много случаи/пациенти ще могат да получат съвет за хомеопатично лечение още в аптеката. Така съветите ни ще бъдат още по-уместни, а фармацевтичният екип добре подготвен и на съвременно ниво.
Д-р Тиери БАРТЕЛМ, фармацевт, Председател на UTIP

"Тази ясна, жизнена, рационална и добре аргументирана книга идва съвсем навреме, в един момент, когато управляващите карат хората да се самолекуват по един понякога напълно емпиричен начин. Можеха да го напишат единствено колеги фармацевти, неоспоримо компетентни в областта на хомеопатията."
Д-р Макс ТЕТО, лекар, фармацевт, Председател на Медицинското дружество по биотерапия

"Оригиналното използване на Материя медика от хомеопатията представлява една част от лечебния арсенал, с който разполагат фармацевтите, за да посрещнат оплакванията, които да могат да лекуват в самото начало. За фармацевтите, които работят в аптека, тази книга е основен и практичен инструмент за въздействие в самото начало на болестта.
Д-р Жан ПАРО, фармацевт, Председател на Националния съюз на фармацевтите

Биография и факти за автора

Мишел Боарон е фармацевт. След повече от 30 години, прекарани в аптеката, тя споделя своя опит с фармацевтите от различни страни, от Тунис до Русия и от Таити до Полша.

Франсоа Ру е фармацевт, който работи в аптека в предградията на Тулуза и отговаря за обучението в рамките на университетската диплома по хомеопатия във Фармацевтичния факултет в Тулуза.

Откъс от книгата

Практически отговори на най-често задаваните въпроси от вашите клиенти

Как да вземам моето хомеопатично лекарство?

Най-общо казано се препоръчва хомеопатичният медикамент да се взема извън храненията, когато устата е чиста. Когато става дума за флакон с гранули един прием обикновено представлява 5 гранули. Когато става дума за дози, в България се приемат 10 гранули наведнъж. За разлика от това, което съществува в алопатията, тези количества не зависят от възрастта и теглото на индивида.

Важно е не количеството, честотата на приемите.

Как да давам хомеопатичния медикамент на своето бебе?

Хомеопатичните медикаменти могат да се разтварят в малко вода, в чаша или в биберона, без да се затоплят. Важно е обаче всеки ден да се прави нов разтвор.

Дозировката за децата е същата както и за възрастните: 5 или 10 гранули на прием.

Трябва ли да избягваме да пипаме гранулите с пръсти?

От чисто хигиенна гледна точка и както за всяко друго лекарство е желателно да избягва хомеопатичните медикаменти да се пипат с пръсти. Броячът на гранули е създаден за да се улесни вземането им. 

Как да си обясним името на хомеопатичния медикамент?

Нека да дадем един пример: Arnica montana 9 CH, един флакон. Arnica montana е името на основното вещество, което отговаря на международното научно наименование, написано на латински. СН е съкращение на термина Стотно Ханеманово разреждане. Числото определя броя на последователно извършените разреждания.

Защо при някои хомеопатични медикаменти не се разполага с листовка, дозировка и терапевтични показания?

Един и същи медикамент може да бъде предписан за различни болести. Следователно не е възможно да определят точно показанията и да се даде дозировката на даден медикамент. Поискайте съвет от вашия аптекар или от вашия лекар. За сметка на това за хомеопатичните специалитети систематично се дават данни за терапевтичните им показания и в повечето случаи те имат листовки.

Колко захар се внася в организма с хомеопатичните медикаменти?

Гранулите и глобулите се произвеждат от захароза (85 %) и лактоза (15 %). При прием на 5 гранули 4 пъти на ден, което прави 20 гранули, в организма се внася 1 грам захар, или една пета от теглото на стандартна бучка захар.

Съвместими ли са хомеопатичните и алопатичните медикаменти?

Няма противопоказания за едновременното приемане на хомеопатични и алопатични медикамент, нито съществуват лекарствени взаимодействия между двата вида лекарства. Все по-често и по-често те биват предписвани заедно.

Има ли храни, които са противопоказани, когато се провежда хомеопатично лечение?

Не. Силните и ароматични вещества, като мента, кафе, чай, тютюн, лайка и други са съвместими с приемането на хомеопатичния медикамент, но те трябва да се поемат на известен интервал преди или след приема на хомеопатичното лекарство. Хомеопатичните медикаменти трябва да се поставят в „чиста уста”.

Бавно или бързо е лечебното действие на хомеопатията?

Бързината с която действа хомеопатията зависи от болестта, която се лекува. Ако това е едно остро настъпило състояние (цицина, УНГ заболяване или друго) действието може да бъде много бързо, от няколко минути или часа до няколко дни в зависимост от заболяването. Ако обаче става сума за хронична болест, лечението е по-дълго и във всеки случай налага да се отиде на преглед при лекар.

Могат ли бременните жени да се лекуват с хомеопатия?

Да. Хомеопатичните медикаменти не са токсични, нямат противопоказания и не влизат във взаимодействия с други медикаменти. Те не предизвикват също така нежелателни вторични реакции, дори при поемането на по-голямо количество от медикамента. Затова бременните могат да се лекуват с хомеопатия без риск както за тях, така и за бъдещото им дете. Въпреки това е желателно едно такова лечение да бъде обсъдено предварително с лекар или фармацевт.

Могат ли животните да бъдат лекувани с хомеопатия?

Още преди 150 години хомеопатията е била използвана за лечение на домашните любимци, на животните от животновъдството или тези за състезания, най-вече конете бегачи. Все по-често животновъдите прибягват до услугите на хомеопатията, особено когато искат в месото им да не остават вредни вещества. По този начин те успяват да получат продукция, която да получи оценка „Био”. Хомеопатията позволява животните да се лекуват ефикасно, без токсични прояви или привикване.

Трябва ли непременно да се вярва в хомеопатията за да действа?

Повече от 400 милиона души в света са гласували доверие на хомеопатията. Освен това успехите на хомеопатията в областта на ветеринарната медицина допринесоха много за развитието на хомеопатичния метод. Възможно ли е животното да прави разлика между алопатичното и хомеопатичното лечение. Способно ли е то на психологична реакция, защото е „повярвало” на лекарството, което му е дадено. Разбира се че не!

Под какви форми съществуват хомеопатичните медикаменти?

Хомеопатичните медикаменти могат да съществуват под формата на монопрепарати (които съдържат само едно активно вещества) и които представляват флакони с гранули или глобули, както и под формата на специалитети (там различни активни вещества се групират в един медикамент). Различните форми на хомеопатичните медикаменти могат да бъдат помади, гелове, сиропи, таблетки, колири, капки или супозитории.

Имат ли хомеопатичните медикаменти срок на годност?

Хомеопатичните медикаменти имат срок на годност. Той е обозначен на опаковката и трябва да се спазва.

Може ли човек да се самолекува с хомеопатия?

В някои случай самолечението, особено след съвет от фармацевта, може да е достатъчно за излекуването на някои остро настъпили симптоми. Но ако симптомите продължат, абсолютно наложително е да се потърси лекар, който да постави точна диагноза и да предпише адекватното лечение.

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Съдържание

1  Астения. Преумора

2  Афония. Прегракване

3  Афти

4  Болезнен мензис

5  Болки в шията

6  Брадавици

7  Варицела. Зостер

8  Гадене при бременност

9  Грип

10  Гърлобол

11  Диарии, Остри гастро-ентерити

12  Дразнене в очите

13  Ечемик (Халацион)

14  Запек

15  Изгаряния(леки). Изгаряне от слънце

16  Кашлица

17  Кинетози

18  Крампи

19  Кърмене

20  Летен конюнктивит (Луцит)

21  Лошо храносмилане

22  Лошо храносмилане при кърмачето

23  Молускум контагиозум

24  Никнене на зъбите

25  Отказване от цигарите

26  Палиативно поведение в онкологията

27  Подготовка за хирургични операции

28  Раждане

29  Разстройства на съня

30  Ревматични болки

31  Седалищен еритем

32  Сенна хрема

33  Стомашни болки

34  Съдови смущения (разширени вени, тежки крака)

35  Топли вълни

36  Травми. Навяхвания. Костно срастване

37  Тревожност. Страх. Стрес

38  Треска

39  Ухапвания от насекоми

40  Хемороиди

41  Херпес по устните

42  Хрема

43  Ювенилно акне

44  Домашна хомеопатична аптечка

45  Съдържание на специалитетите

46  Публикации. Проучвания

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: