Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Хипертонията

София Кочнева

В тази книга ще откриете най-добрите методи на лечение, предлагани от традиционната и нетрадиционната медицина. Те могат да се използват самостоятелно, да се комбинират един с друг, както и с медикаментозно лечение. Тази книга е предназначена не само за страдащите от артериална хипертония, но и за здравите. Тези, които са загрижени за бъдещото си здравословно състояние, ще открият тук най-ефективните способи за профилактика на това заболяване. Изберете каквото ви подхожда най-много - и напред! Успех!

  • Корица: Мека
  • Страници: 240
  • Тегло: 0.250кг
  • Издадена: 2011 г
  • Издателство: Бард
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,99 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Най-добрите методи и методики при лечението на хипертоничната болест

Артериалната хипертония може да се развие у всеки човек и на всякаква възраст. Болните знаят колко много пречи хипертонията на пълноценния живот. Хипертонията трябва да се лекува във всички случаи.
В тази книга ще откриете най-добрите методи на лечение, предлагани от традиционната и нетрадиционната медицина. Те могат да се използват самостоятелно, да се комбинират един с друг, както и с медикаментозно лечение.
Тази книга е предназначена не само за страдащите от артериална хипертония, но и за здравите. Тези, които са загрижени за бъдещото си здравословно състояние, ще открият тук най-ефективните способи за профилактика на това заболяване.
Изберете каквото ви подхожда най-много - и напред! Успех!

Откъс от книгата 

Що е хипертония?

Състояние на сърдечносъдовата система в норма и при хипертония

Сърдечносъдовата система е жизненоважен комплекс от органи, чиято работа осигурява съществуването и храненето на всички останали органи и тъкани в организма. Устройството ? е такова, че дори под въздействието на външни фактори особеностите на строежа и функционалната ? адаптация позволяват да се приспособи към създалите се условия. Най-често това става чрез изменение на честотата и силата на сърдечните съкращения и на тонуса на съдовете.

Главният орган на сърдечносъдовата система, който се грижи за движението на кръвта, е, разбира се, сърцето (рис. 1).

Сърцето на човека, като представител на бозайниците, се състои от четири отделения: две предсърдия и две камери. От лявата камера излиза най-големият кръвоносен съд в организма – аортата, която дава началото на големия кръг на кръвообращението. В лявото предсърдие влизат отделните стволове на четирите белодробни вени. От дясната камера също така излиза голям артериален кръвоносен съд, наречен белодробна артерия, а в дясното предсърдие се вливат горната и долната куха вена. Всяко предсърдие е отделено от камерата чрез клапи, като лявата (митралната) клапа има две платна, а дясната – три (затова и се нарича трикуспидална клапа). Изходните отверстия на камерите също са отделени от съдовете с клапи.

Макар да са на пръв поглед симетрични, дясната и лявата половина на сърцето не са еднакви и носят различно натоварване (рис. 2). Лявата половина е много по-развита от дясната. Това се дължи на факта, че докато се разпространява все по-далеч и по-далеч по разклоненията на аортата, кръвта захранва на практика всички структурни единици в организма. Затова лявата част на сърцето трябва да има по-голяма площ и да се съкращава с по-голяма сила. Дебелината на миокарда на стените на лявата камера е от порядъка на 12-18 мм. Именно поради огромното значение на тази система от съдове, предназначени за захранване на клетките на голям брой различни органи, кръгът на кръвообращението, който започва от лявата камера и завършва в дясното предсърдие, се нарича „голям“.

Малкият, или белодробен кръг на кръвообращението има по-различно предназначение (рис. 3). При преминаването си през големия кръг кръвта отдава кислород и хранителни вещества на тъканите, а самата тя събира от клетките продуктите на обмяната и въглероден двуокис. Естествено, тази „преработена“ кръв вече не притежава предишната си ценност. Нужен е начин тя отново да се обогати с кислород. Това става при преминаването на кръвта през малкия кръг на кръвообращението. Той започва от дясната камера (тук се събира кръвта от същото предсърдие от големия кръг), откъдето кръвта се изтласква в белодробната артерия. Последната, разклонявайки се, стига във вид на капиляри в белите дробове, в алвеолите. Там става обогатяването на кръвта с кислород от въздуха и отделянето на газообразните продукти на обмяната. След това капилярите се събират във вени, които се обединяват в четири ствола и влизат в лявото предсърдие. Като подава кръвта към лявата камера, малкият кръг осигурява обновяването на кръвта в големия. За да се установи механизмът на развитие и причините за възникване на хипертоничната болест, трябва да се вникне в разликите между поразените от болестта артерии и вените, които не биват засегнати от този процес.

 

Биография и факти за автора

София Кочнева

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.