Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Хималайски уроци

Стоян Маринов

52 дни, стотици километри по планинските пътеки, земетресения, лавини, приятелства, просветление....

Тръгнах към Хималаите, заедно с три от децата си, с намерение да им преподам няколко житейски урока на живо. Съдбата, обаче, е имала съвсем друг план за над. Получи се така, че аз самият научих безценни неща както за Света, така и за мен самия. Споделям част от преживяното в текст и снимки. Надявам се да послужи като наръчник по родителство, не толкова с назидателни съвети, колкото с някои тънкости в тази отговорна мисия – да въплътиш в младежа най-доброто от себе си, без да окастряш заложените му от природата дарби и стремежи. Купувайки тази книга, дарявате 10% от стойността й за пострадали от земетресенията непалски семейства. Благодаря ви от тяхно име!

 • Корица: Мека
 • Страници: 200
 • Тегло: 0.440 кг
 • Издадена: 2015 г
 • Издателство: Жануа
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,00 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

"Може и да носим различен цвят кожа, да говорим друг език, да имаме различни обичаи, но езикът на човешките добродетели винаги е бил и завинаги ще остане универсален за всички хора. Елате с нас на пътешествие в Хималаите, за да се убедите в това."

"Когато се случи първото земетресение, нашите местни придружители се погрижиха първо за нас, според поетите отговорности и след това неотложно се завтекоха да помагат на тези в беда. Без да питат какви са, колко са, богати ли са, бедни ли са. Именно в такива моменти си проличава духовната извисеност. Пък нека ги третираме като изостанали, нецивилизовани и примитивни. Думата ми е - такива хора ще пребъдат, а от нашата ,,напреднала цивилизация'' ще останат само смущаващи спомени. И тук не намеквам за езотерика и не пророкувам за надвиснали бедствия. Имам предвид едни сухи и скучни факти - отрицателен прираст в „цивилизацията“ и положителен при ,,изостаналите''. Въпрос на време. Прашинка във Вечността!"

"Една чудесна тренировка за ума е да пожелаваш доброто на всеки срещнат, дори само мислено. Какво ти коства? Виждаш някого и му пожелаваш на ум: ,,Бог с теб!''. Едно ниво нагоре е да си представиш за момент как този човек стига успешно там, накъдето е тръгнал, и целият му ден протича ведро и благо. Може и да звучи налудничаво, че с голи мисли можем да сме полезни на околните, но как да говорим и творим добрини, ако не сме тренирали мисленето си да върви по пътеката на доброто? Нека не забравяме, че има строга последователност - мислите поставят начало на думите и действията, а не обратното. Намасте!"

"Да отгледаш здрави и читави деца. Да създадеш в тях стремеж да са Хора. Това също е служене. Мир и любов вам!"

Интуицията не е всичко. И не е свръхчудо, а е като първия плач на дете. След това става чудото. Когато то се научи да говори, да те напътства във времето и пространството става твой Наставник, за да познаеш Истината и да станеш ти сам учител. - Мирзакарим Норбеков

Откъс от книгата

Няма по-отговорна задача от това, да продължиш живота по един достоен начин. Ако не беше така, нас самите нямаше да ни има на този свят. Или пък щяхме да живеем в същите примитивни условия както преди векове. Ако нашите баби и деди са отдавали по-голяма важност на нещо друго, човешкият род отдавна да е изчезнал или намалял драстично. От друга страна, задачата ни като родители не се изчерпва само с това да оставим биологични наследници, пък каквито дойдат. У нас е генетично заложено желанието децата ни да преуспеят и да живеят в по-добър свят от нашия. За да стане това, трябва да поработим по въпроса. Къде с личен пример, къде с помощта на специалисти, къде с книги и други нагледни материали. Една много сполучлива поговорка гласи „Възпитанието е поредица от неуспешни опити да отстраним вредните последици от личния пример”. За детето родителят е всичко. Божество. Всичко, което мама и тате правят, е правилно и прекрасно. В този смисъл, за да възпитаме едно дете в добродетели, трябва преди всичко да отстраним от нашето собствено поведение недостатъците, които не бихме искали то да копира. Да се крием не носи полза. Рано или късно ще бъдем разкрити и тогава, наред с огорчението и разрушеното доверие у нас, ще го научим и да се крие. Трябва да си дадем сметка, че в днешно време съществен принос за оформянето на личността има и средата, обществото. Някога това не е било значим фактор, тъй като младите са живеели по-дълго при родителите и са запазвали здрава и взаимополезна връзка с тях цял живот, т.нар. семейни съобщества. Днес, освен глобализацията и повсеместната икономическа миграция, наблюдаваме и тенденция за отчуждение на младите от възрастните. Плиткото съждение, че причината са различните интереси на поколенията, не отговаря на реалността. Така е било и по-рано – винаги младите са се интересували от игри, танци, забави, а възрастните – от гозби, плетива, прехрана....

ОДА НА ПОДРАСТВАЩИЯ 

Ту леглото му кораво, 

ту пък нямал одеало.

Горещата вода къде е,

ръцете да измие хич не смее.

Тежичка е нещо раничката,

къде ми е възглавничката?

Как живеят хора в тоя пущинак,

нито wi-fi, ни пък моден дрешколяк?!

Хич не ми се пъшка по баира прашен,

искам само селфи с Евереста страшен.

Че да блесна неустоимо във Фейса

и да стана виртуална принцеса!

 

 

Съдържание

Предисловие

Благодарности

Въведение

Зрелостен изпит в Хималаите, Маги (19 г.)

Дневникът на Марио (13 г.)

През призмата на Теди (12 г.)

 1. Култура срещу простащина
 2. Мислене и факти срещу робуване на мнения
 3. Целеустременост срещу безхаберие
 4. Въздържаност срещу безпардонност
 5. Толерантност срещу осъждане
 6. Любезност срещу отчужденост
 7. Жизнерадост срещу мрънкане
 8. Почтителност срещу арогантност
 9. Чистосърдечност срещу нагаждачество
 10. Прошка срещу отмъщение
 11. Покаяние срещу горделивост
 12. Любознателност срещу сънливост
 13. Трудолюбие срещу мързел
 14. Отдаденост срещу изолация
 15. Доброжелателност срещу зложелателност
 16. Добронамереност срещу злонамереност
 17. Добротворчество срещу пакостене
 18. Интуиция срещу логика
 19. Споделяне срещу егоизъм
 20. Вярност срещу измяна
 21. Искреност срещу лицемерие
 22. Смелост срещу пасивност
 23. Творчество срещу критикарщина
 24. Справедливост срещу беззаконие
 25. Достойнство срещу самосъжаление
 26. Чистота срещу мизерия
 27. Съпричастност и щедрост срещу апатия
 28. Умереност срещу лакомия
 29. Благоразумие срещу импулсивност
 30. Търпение срещу първосигналност
 31. Смирение срещу гняв
 32. Вяра, надежда и любов срещу безверие
 33. Служене и мъдрост срещу консуматорщина

Послеслов

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.