Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Философия на щастието: От Йов до Фройд

Лудвиг Маркузе

В тази книга , излязла през1948 г., авторът не предлага еднозначен отговор на въпроса "Що е щастие?", нито дава общовалидни предписания как човек може да стане щастлив. Вместо това представя няколко своеобразни "биографии" на щастието. Защото за него всяко щастие е нечие собствено щастие и всяко нещастие е нечие собствено нещастие. Маркузе обвързва представянето на щастието с основни понятия от философията, психологията, етиката, естетиката, теологията. Като независимост от принуди и възможност за себеосъществяване, щастието става мерило, спрямо което се преценяват свободата, страхът от смъртта, властолюбието, себичността или откритостта към другите. Ето защо по това, какво разбира един човек под щастие, може да се съди какъв е той.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Има копнежи, които не остаряват. Най-много от време на време да станат немодерни, а после, отново от време на време - модерни. Към тези вечно млади прастари копнежи принадлежи щастието.

Големите религиозни водачи и философи чак до Шопенхауер често предоставят на хората сигурност в щастието, която никога не е дълготрайна, а все повече и повече се измества от жалки интерпретации. Има достатъчно мигове на щастие и блаженство. Човек трябва да се научи да бъде по-скромен.

Биография и факти за автора

Лудвиг Маркузе е роден през 1894 г. в Берлин. Завършва философия и германистика в Берлин и Фрайбург. През 20-те години на ХХ век започва успешна кариера като публицист и театрален критик. До 1929 г. е редактор във „Франкфуртер Генераланцайгер“. През 1930 г. се преселва в Берлин, където преподава философия, теория на театъра, история на литературата. Пише за ред периодични издания. Когато на власт идват националсоциалистите, Маркузе е принуден да напусне Германия; заминава за Франция, откъдето (1940) емигрира в Америка. Работи като журналист, литературен критик и театрален директор, а през 1945 г. става професор по философия и немска литература в Университета в Южна Калифорния (Лос Анджелис). През 1963 г. се завръща в Германия, където остава значимо присъствие в културния живот. Той умира през 1971 г. в Мюнхен.

„Да разрешава загадки и да не бъде скучен“ – ето формулата на Маркузе за предназначението на мислителя. Живот и писане, воля и знание при него са неразривно свързани. Сред основните му творби са „Светът на трагедията“ (1923), „Стриндберг: животът на трагическата душа“ (1924), „Хайнрих Хайне: един живот между вчера и утре“ (1932), „Игнацио Лойола“ (1935), „Философия на щастието: от Йов до Фройд“ (1948), „Философия на не-щастието: песимизмът – стадий на зрелостта“ (1953), „Зигмунд Фройд“ (1956), „Моят ХХ век“ (1960), „Забележителният живот на Рихард Вагнер“ (1963), „Из книжката на възстария студент по философия“ (1964), „Аргументи и рецепти: речник за съвременници“ (1967), „Некролог за Лудвиг Маркузе“ (1969).

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.