Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Философия на Не-щастието: Песимизмът - стадий на зрелостта

Лудвиг Маркузе

"Не истината, която човек притежава или си въобразява, че притежава, а искреното усилие да стигнеш до истината определя ценността на човека..." - Лесинг

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,00 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

"Неговото творчество, което винаги е било "провокативно" в най-добрия английски смисъл на думата, напоследък достигна връхна точка с голямата му творба "Песимизмът - стадий на зрелостта", една забележително умна книга, която без да предлага каквато и да било лъжовна утеха, дори само със своята духовна енергия съдържа в себе си нещо ободряващо... Цялото схващане за песимизма като състояние на "зрялост" предизвиква голямата ми симпатия. Впрочем, тази книга през цялото време приковава вниманието на читателя и е във висша степен остроумна." - Томас Ман

Биография и факти за автора

Лудвиг Маркузе е роден през 1894 г. в Берлин. Завършва философия и германистика в Берлин и Фрайбург. През 20-те години на ХХ век започва успешна кариера като публицист и театрален критик. До 1929 г. е редактор във „Франкфуртер Генераланцайгер“. През 1930 г. се преселва в Берлин, където преподава философия, теория на театъра, история на литературата. Пише за ред периодични издания. Когато на власт идват националсоциалистите, Маркузе е принуден да напусне Германия; заминава за Франция, откъдето (1940) емигрира в Америка. Работи като журналист, литературен критик и театрален директор, а през 1945 г. става професор по философия и немска литература в Университета в Южна Калифорния (Лос Анджелис). През 1963 г. се завръща в Германия, където остава значимо присъствие в културния живот. Той умира през 1971 г. в Мюнхен.

„Да разрешава загадки и да не бъде скучен“ – ето формулата на Маркузе за предназначението на мислителя. Живот и писане, воля и знание при него са неразривно свързани. Сред основните му творби са „Светът на трагедията“ (1923), „Стриндберг: животът на трагическата душа“ (1924), „Хайнрих Хайне: един живот между вчера и утре“ (1932), „Игнацио Лойола“ (1935), „Философия на щастието: от Йов до Фройд“ (1948), „Философия на не-щастието: песимизмът – стадий на зрелостта“ (1953), „Зигмунд Фройд“ (1956), „Моят ХХ век“ (1960), „Забележителният живот на Рихард Вагнер“ (1963), „Из книжката на възстария студент по философия“ (1964), „Аргументи и рецепти: речник за съвременници“ (1967), „Некролог за Лудвиг Маркузе“ (1969).

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.