Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: -25%; -30% ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ ПРОМОЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Лятото е по-прохладно с книга в ръка!

 

 

Ерек и Енида

Кретиен дьо Троа

"Ерек и Енида" (1170) е първата достигнала до нас творба на Кретиен дьо Троа, смятан за основоположник на рицарския артуровски роман. Това е история за трудната, но възможна хармония между любовта, брака и рицарското приключение. За пръв път тези три сфери на човешкия опит биват обвързани в обща фабула. При нейните герои чувствата, етиката, животът в обществото и политиката съжителстват по образцов начин. В продължение на следващите три века авторите на рицарски романи ще изпитват силното влияние на Кретиен дьо Троа и на тази негова творба. Тя задава параметрите на един нов жанр – романа – и очертава моралните измерения на рицарството.

Стоян Атанасов

 

Наличност: Да

14,00 лв.

 

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Откъс от книгата

Народът казва, че щом нещо е сътворено с усет, вещо, то по-голяма стойност крие, отколкото си мислим ние. Човек, когато се старае да сподели каквото знае и нещо ценно да направи, то всекиму ще се понрави. Творецът, според Кретиен, ще трябва да е убеден, че казва всичко тъй добре, та всеки да го разбере и че от мит за приключение чрез композиция, с умение ще сътвори добър роман, защото всеки е призван, дарен ли е от Бог със знание, да ни го прави достояние. Та за Ерек, сина на Лак, е моят разказ. Чуйте пак: аз всичко ще представя точно, без да го променя нарочно пред знатни люде за пари. Той и след мойта смърт дори ще пази спомена за мен и ще прославя Кретиен.

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.