Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Емоционалното изнудване

Сюзън Форуърд; Дона Фрейзър

Емоционалното изнудване е могъща форма на манипулация, при която близките ни заплашват да ни накажат за това, че не постъпваме, както те искат. Те познават слабите ни места и най-дълбоките ни тайни и използват тази вътрешна информация, за да получат това, което искат - нашето подчинение. Книгата очертава конкретните стъпки, чрез които да се избавите от контрола на чужди потребности, хленчове и заплахи. Посочените практики и техники ще засилят взаимоотношенията и ще разчупят цикъла на изнудването веднъж завинаги.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Емоционалното изнудване е могъща форма на манипулация, при която близките ни заплашват да ни накажат за това, че не постъпваме, както те искат. Те познават слабите ни места и най-дълбоките ни тайни. Това може да са родителите или партньорите ни, шефовете или колегите, приятелите или любовниците. Без значение колко им пука за нас, те използват тази вътрешна информация, за да получат това, което искат: нашето подчинение.

В книгата „Емоционалното изнудване“ авторът на бестселъри Сюзън Форуърд прави дисекция на анатомията на взаимоотношенията, увредени от манипулация, за да даде на жертвите на изнудването инструментите, от които се нуждаят, за да се защитят.

С ясен, лаконичен и разбираем стил тя очертава конкретните стъпки, които читателите могат да предприемат, предлагайки списъци за проверки, сценарии за практикуване и конкретни комуникационни техники, които ще засилят взаимоотношенията и ще разчупят цикъла на изнудването веднъж завинаги. 

Полезна книга... Прочитът й е изключително наложителен за онези, които се чувстват контролирани от чужди потребности, хленчове и заплахи.“ - Детройт Нюз

Можете да въздъхнете с облекчение. Сюзън Форуърд ви помага да идентифицирате и коригирате разрушителния и объркващ модел на изграждане на отношения с онези, които обичате. Горещо препоръчвам тази важна книга.“ - Сюзън Джефърс

Биография и факти за автора

Сюзън ФоруърдД-р Сюзън Форуърд е водещ американски психотерапевт, лектор, автор на редица бестселъри и чест гост в популярни предавания. Освен работата по частната си практика, тя се изявява и като консултант и инструктор в много психиатрични и болнични заведения в Южна Калифорния. Позната е като водещ авторитет в областта на семейни и лични проблеми. 

Своята забележителна кариера в психологията Сюзън Форуърд започва още като доброволец в престижния Невропсихиатричен институт. Професионалистите в него бързо забелязват вродената й способност да контактува с пациентите, нейната отдаденост и съпричастност в работата и й предлагат работа като парамедик. Силно впечатлена от възможността да променя живота на хората, Сюзан взема решение да се посвети на това да помага на другите и започва обучението си в Университета на Южна Калифорния. Там тя получава магистърска степен, а по-късно получава лиценз като сертифициран клиничен социален работник. Впоследствие става доктор по психология. 

Сюзън Форуърд е автор на бестселъри No1 на „Ню Йорк Таймс” The Men Who Hate Women, and the Women Who Love Them („Мъжете, които мразят жените и жените, които ги обичат”), „Отровните родители”(в съавторство с Крейг Бък). Други нейни популярни заглавия са „Отровните роднини: Как да опазим брака си“ и „Емоционалното изнудване“ (в съавторство с Дона Фрейзър ), както и последната й книга Mothers Who Can't Love: A Healing Guide for Daughters, издадена в Щатите през октомври 2013 г. Тя също така е имала собствена национална радиопрограма в ABC Talk Radio. 

Със своята работа като автор и терапевт, Сюзън Форуърд открива вълнуващи нови светове на доверие, вътрешна сила и емоционална независимост на много хора по света.

Откъс от книгата

Що е емоционално изнудване?

Емоционалното изнудване е мощна форма на манипулация, при която близките до нас хора ни заплашват – директно или индиректно, – че ще ни накажат, ако не направим исканото от тях. В ядрото на всеки вид изнудване се крие една основна заплаха, която може да се изрази различно: Ако не се държиш по начина, по който аз искам, ще страдаш. Престъпникът-изнудвач може да заплашва, че ще използва някакви факти от миналото на човека, за да разруши репутацията му, или ще иска да му се плати, за да скрие дадена тайна. Емоционалното изнудване удря още по-близко в целта. Емоционалните изнудвачи знаят колко високо ценим връзката си с тях. Те познават слабите ни места. Често знаят и най-дълбоките ни тайни. И без значение колко държат на нас, те използват това интимно познание, за да оформят заплахите си, които им дават желаната отплата: нашето подчинение.

Знаейки, че искаме любов или одобрение, нашите изнудвачи ни заплашват, че ще ги отдръпнат, въобще ще ни лишат от тях или ще ни накарат да чувстваме, че трябва да си ги заслужим. Например ако се гордеете, че сте щедри и любещи, изнудвачът може да ви нарече егоист или невнимателен, ако не отстъпите пред неговите желания. Ако цените парите и сигурността, той може да ви постави условия да го осигурявате финансово или да ви заплашва, че ще ви ги отнеме. А ако вярвате на изнудвача, е възможно да му позволите да контролира вашите решения и поведение.

Падаме в капана на танц с изнудването – танц с хиляди стъпки, форми и десени.

Загубени в мъглата (Игра на думи от първите букви на Fear - страх, Obligation - задължение и Guilt - вина, които образуват fog – мъгла)

Как е възможно толкова умни, способни хора да се оказват в ситуация да търсят слепешком разбиране на поведение, което изглежда толкова очевидно? Една от ключовите причини е, че нашите изнудвачи правят почти невъзможно да видим, че ни манипулират, защото хвърлят плътна мъгла, която прикрива действията им. Ако можехме, щяхме да отвърнем на удара с удар, но те си гарантират, че ние буквално няма да сме в състояние да видим какво ни се случва. Използвам мъглата едновременно като метафора за объркването, което изнудвачите създават, и като леща за неговото изгаряне. МЪГЛАТА (fog) е съкратен начин да говоря за Страха, Дълга и Вината – оръжията на изнудваческия занаят. Изнудвачите напомпват връзките си с всепоглъщаща МЪГЛА, знаейки, че ще се страхуваме да им противоречим, ще се чувстваме длъжни да им отстъпваме и ще изпитваме ужасна вина, ако не го направим.

Тъй като е толкова трудно да преминете през тази МЪГЛА и да разпознаете емоционалното изнудване, когато сте негов обект (дори и в ретроспекция), измислих списък, за да ви помогна да определите дали сте мишената на някой изнудвач.

Хората, на които държите:

- Заплашват ли да вгорчат живота ви, ако не правите онова, което те искат?

- Заплашват ли непрекъснато, че ще прекратят връзката, ако не се поддадете на желанията им?

- Казват ли или намекват ли, че ще се занемарят, ще се наранят или ще се депресират, ако не направите исканото от тях?

- Винаги ли искат повече, без значение колко давате?

- Редовно ли приемат, че вие ще отстъпите?

- Често ли пренебрегват или омаловажават чувствата ви?

- Дават ли щедри обещания, които зависят от вашето поведение, и след това рядко ги спазват?

- Често ли ви наричат егоисти, лоши, алчни, безчувствени или невнимателни, когато не им отстъпите?

- Заливат ли ви с одобрение, когато им отстъпите, и лишават ли ви от него, когато не го направите?

- Използват ли парите като оръжие, за да стане тяхното?

Ако отговорите дори само на един от тези въпроси с „да“, вие сте емоционално изнудвани. Искам обаче да ви уверя, че има какво да се направи, за да промените ситуацията и да се почувствате по-добре.

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат

 

Съдържание

Въведение

ПЪРВА ЧАСТ: Разбиране на изнудваческата транзакция

1. Диагноза: емоционално изнудване

2. Четирите лица на изнудването

3. Ослепяваща мъгла

4. Оръжията на занаята

5. Вътрешният свят на изнудвача

6. Нужни са двама

7. Влиянието на изнудването

ВТОРА ЧАСТ: Превръщане на разбирането в действие

8. Преди да започнете

9. Време за решение

10. Стратегия

11. Прорязване на МЪГЛАТА

Епилог

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.