Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Експериментът на един живот

Майкъл Сингър

Пътуване в съвършенството на Вселената

Какво се случва, когато се освободите от личните си предпочитания и се оставите животът да ви направлява?

Майкъл Сингър автор на "Отвързаната душа", книга, заемала дълго време първо място в класацията на "Ню Йорк Таймс", разказва необикновената история на своя живот, след като преживява дълбока духовна трансформация.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Какво се случва, когато се освободите от личните си предпочитания и се оставите животът да ви направлява?

  • Процъфтяваща духовна общност на повече от шестстотин акра в девствените гори на Алачуа във Флорида.
  • Високотехнологичен софтуерен пакет, който преобразява частната лекарска практика.
  • Публична компания на стойност един милиард долара, чиито постижения са запазени за вечни времена в Смитсоновия институт.
  • Мащабна акция на ФБР, която води до неоснователни обвинения от страна на американското правителство.
  • Книгите "Отвързаната душа" и „Експериментът на един живот“ се превръщат в бестселъри на "Ню Йорк Таймс" и в личен избор на Опра Уинфри.

Как е възможно всичко това да се случи на човек, който е взел решение да живее в горите на Флорида, да се отдаде на потока на живота и да прекарва времето си в уединение?

Този забележителен експеримент ще го отведе едновременно до върха на успеха, но и на ръба на катастрофа.

Пътешествието в съвършенството на живота ще ви вдъхнови и ще ви накара да погледнете по съвсем различен начин на собствения си живот.

Откъс от книгата

НАЧАЛОТО

Да седиш сам в шестместен частен самолет на височина дванайсет хиляди метра, е изключително умиротворително преживяване. Отдадох се на медитация и умът ми постигна пълно спокойствие. Когато отворих очи, попих невероятната разлика между тази обстановка и обстановката, когато за пръв път се преместих в смълчания лес, за да остана сам и да медитирам. Въпреки че и до днес населявам този лес, мястото ми за уединение се бе превърнало в процъфтяваща общност, посветена на практикуването на йога, а аз се бях преобразил в главен изпълнителен директор на публичната корпорация, която животът по някакъв магически начин бе проявил около мен.

Вече ми бе съвършено ясно, че всички тези житейски преживявания, включително и управлението на бизнес от такова ниво, успяваха да ме освободят духовно също толкова успешно, колкото и годините ми в уединена медитация. Също както Херкулес е използвал речните води, за да изчисти Ав- гиевите обори, така и течението на живота отмиваше онова, което бе останало от мен. Просто не спирах да се освобождавам и да практикувам умението да не се съпротивлявам, без значение дали ми харесва онова, което се случва, или не. Точно в такова състояние на ума летях за Тексас по повод предложението от могъщ изпълнителен директор, с когото дотогава дори не се бях срещал, за корпоративно сливане на компанията ми на стойност милиард долара.

Моите размисли, май 1999 г.

Животът рядко се развива така, както ни се иска. И ако спрем и помислим малко върху това, ще разберем, че то е съвсем логично. Той обхваща всичко и фактът, че в действителност не контролираме житейските събития, би следвало да е очевиден. Вселената съществува от 13,8 милиарда години и процесите, които определят течението на живота около нас, не са започнали с раждането ни, нито ще свършат със смъртта ни. Онова, което се проявява във всеки даден момент пред нас, всъщност е наистина изключителното е крайният резултат от всички сили, които са си взаимодействали в продължение на милиарди години.

Самите ние не сме отговорни дори за малка част от проявите около нас. И въпреки всичко ние непрестанно се опитваме да контролираме и определяме какво ще се случи в живота ни. Нищо чудно, че има толкова много напрежение, тревоги и страх. Всеки от нас вярва, че нещата трябва да стават така, както искаме ние, вместо да са естественият резултат от всички сили на съзиданието.

Всеки ден даваме предимство на мислите в ума си за сметка на реалността, която се развива пред очите ни. Редовно казваме неща като: „Дано не завали днес, защото отивам на екскурзия“ или „Дано получа това повишение, защото парите ми трябват“. Отбележете, че тези дръзки изказвания по въпроса дали нещо трябва или не трябва да се случи не се основават на научни доказателства, а на чисто лични предпочитания, произтичащи от ума ни.

Без да го осъзнаваме, постъпваме по същия начин с всичко в живота - сякаш наистина вярваме, че светът около нас трябва да се проявява според собствените ни предпочитания. И ако това не се случва, то със сигурност нещо трябва да се е объркало. По този начин се живее изключително трудно и това е причината да чувстваме, че винаги се борим с живота.

И все пак също така е вярно, че не сме безпомощни пред събитията, които се развиват около нас. Надарени сме с могъществото на свободната воля. Дълбоко в себе си можем да определим как искаме да се случи нещо и да приложим силата на ума, сърцето и тялото си в опит да накараме външният свят да ни се подчини. Това обаче ни поставя в състояние на непрекъсната схватка с начина, по който биха се развили нещата без нашата намеса. Тази битка между индивидуалната воля и реалността на живота, развиваща се около нас, в крайна сметка изяжда живота ни. Когато печелим сражението, сме щастливи и спокойни; когато губим, сме разтревожени и напрегнати. Тъй като повечето от нас се чувстват добре само когато нещата се случват по нашия начин, ние непрестанно правим опити да контролираме всичко в живота си.

Въпросът е, трябва ли да бъде по този начин? Съществуват предостатъчно доказателства, че животът се справя доста добре и без нас. Планетите продължават да следват орбитите си, от малките семена израстват гигантски дървета, метеорологичните условия поддържат световните горски масиви добре напоени от милиони години, а една- единствена оплодена клетка се превръща в красиво бебе.

Нищо от изброеното не е в резултат от съзнателната ни воля; вместо това всичко е извършено от неразбираемото съвършенство на самия живот. Всички тези изумителни събития, и още безброй много други, се случват благодарение на житейски сили, които съществуват от милиарди години - същите житейски сили, срещу които всекидневно и съзнателно противопоставяме волята си. Ако естественото развитие на житейските процеси може да създава и да се грижи за цялата вселена, разумно ли е да допускаме, че няма да се случи нищо хубаво, освен ако не го наложим сами? Ето на този интригуващ въпрос е посветена настоящата книга.

Как е възможно да има по-важен въпрос? Ако животът може да създаде сам ДНК-молекулата, да не говорим за човешкия мозък, защо си мислим, че ние трябва да контролираме всичко? Трябва да има друг, по-разумен начин за подход към живота. Например какво би се случило, ако уважим течението на живота и използваме свободната си воля, за да участваме в онова, което се случва, вместо да се борим с него? Какво би било качеството на живота, който ще се развие? Ще бъде ли просто набор от случайни събития без ред или смисъл, или същото съвършенство от ред и смисъл, което се проявява в останалата част на вселената, ще се прояви и във всекидневния живот около нас?

Разполагаме с основите на един изумителен експеримент. В сърцето на експеримента стои съвсем прост въпрос: по-добре ли е за мен да създавам алтернативна реалност в ума си, а след това да се боря с нея, за да постигна каквото искам, или ще е по-добре да се откажа от онова, което искам, и да служа на същите сили на реалността, успели да създадат цялото съвършенство на вселената около мен?

Този експеримент не изисква да отпаднете от живота; той ще бъде насочен към това да скочим в живота, за да живеем на място, където личните ни страхове и желания повече не ни контролират. Поради липса на по-подходящо название, нарекох този експеримент „експеримента за освобождаване“ и през последните четирийсет години дадох всичко от себе си и се посветих в търсене, за да открия къде ще ме отведат естествените житейски събития. Онова, което се случи през тези четири десетилетия, е направо феноменално. Не само че нещата не се разпаднаха, а се случи точно обратното.

Нещата следваха своя естествен ход и течението на живота ме отведе на пътешествие, което иначе би останало отвъд способността ми да го проумея. Целта на тази книга е да споделя пътешествието си с вас, за да изпитате какво се случва, когато човек се осмели да се освободи и да се предаде на течението на живота.

Нека още от самото начало да поясня, че този вид отдаване не означава да живеете без да упражнявате волята си. Историята на изминалите четирийсет години от живота ми е просто история на случилото се, когато волята ми e следвала действията на живота, а не каквото аз исках от него. Личният ми опит сочи, че когато се съюзим с естествените сили, които се разгръщат край нас, постигаме някои изненадващо могъщи резултати.

Единственият ефикасен начин да споделя резултатите от този велик експеримент е да ви позволя да видите как бях притеглен от живота в тази посока, а след това да ви позволя да преживеете пътешествието така, както го изпитах аз. На следващите страници ще се натъкнете на комплекс от преживявания, които няма как да не бъдат доста различни от вашите собствени. Споделям ги с вас само защото като човешки същества имаме изключителната способност взаимно да се учим от опита си.

Не е необходимо да живеете като мен, за да ви повлияе онова, което се случи на мен. Неочакваните събития, разгърнали се пред мен, не просто промениха живота ми, а промениха целия ми светоглед и ми оставиха усещането за дълбок душевен покой. Надявам се, че като споделям своя експеримент за освобождаване с вас, това ще ви насърчи да откриете по-спокоен и хармоничен начин да живеете живота си, да оцените по-добре изумителното съвършенство, което се разгръща навсякъде край нас

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: