Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Екологичната интелигентност

Даниъл Голман

Радикалната прозрачност ще внесе яснота в бизнеса за последствията от това, което вършим, продаваме, купуваме и изхвърляме. Тя ще преобрази пазарната среда, за да осигури по-добър прием на по-зелените, по-чистите технологии и продукти. Информацията е ключът към обоснования избор на всеки потребител.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,00 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

...Макар съществуващото разнообразие на материали и продукти и въздействията от това, което купуваме и ползваме всеки ден, в по-голямата си част да са резултат от решения, взети много отдавна, те все още определят рутинните практики в областта на производствения дизайн и химическата промишленост. Накрая тези продукти се озовават в нашите домове, училища, болници и работни места. Mатериалното ни наследство, завещано от изумителните изобретения от индустриалната епоха през целия XX век, направи живота несравнимо по-удобен от този на нашите прадядовци и прабаби. Гениална комбинация на молекули, непозната в природата, създава поредица от чудеса всеки ден. Влезли в употреба в бизнеса вчера, днес промишлените химикали и процеси са изключително важни, но за твърде много от тях е почти безсмислено да съществуват. Както потребителите, така и представителите на бизнеса в различни сфери на дейност вече не могат да си позволят да оставят решенията за тези химикали и процеси неизяснени, нито екологичните последствия от тях - неизследвани...

Радикалната прозрачност свързва всеки продукт с многобройните въздействия, които той оказва: въглеродни отпечатъци, вредни химикали, отношение към работниците и други. Така се получава систематизиран механизъм, който упражнява влияние върху количеството продажби. Радикалната прозрачност си служи с техническите постижения от ново поколение, които обработват огромно количество информация. Те я излагат в разбираем текст, който дава възможност за вземане на обосновано решение. Можем сами да подобрим качеството си на живот, като оценим ясно въздействието на избора ни като потребители.

Целта на радикалната прозрачност е да направи достъпно огромното количество информация по разбираем и систематизиран начин. Непрестанната поредица промени, налагани от потребителите, би заляла чрез нея световната търговия - от най-отдалечената фабрика до местната електрическа централа, отваряйки нов фронт във войната за пазарен дял.

Радикалната прозрачност ще внесе яснота в бизнеса за последствията от това, което вършим, продаваме, купуваме и изхвърляме. Тя ще преобрази пазарната среда, за да осигури по-добър прием на по-зелените, по-чистите технологии и продукти.

Информацията е ключът към обоснования избор на всеки потребител.

 

pdfМожете да разгледате откъс в pdf формат

 

Биография и факти за автора

Даниъл Голман

Д-р Даниъл Голман е американски автор, психолог и журналист. Той е един от водещите автори на научна тематика в „Ню Йорк Таймс“. Статиите му, посветени на психологията и науките за поведението и мозъка се публикуват и в други периодични издания по целия свят. До неотдавна е бил главен редактор на „Psychology Today“.

 

Автор е на над 10 книги за психология, образование и лидерство, сред които „Vital Lies, Simple Truths“, „The Meditative Mind“, както и на „The Creative Spirit“ (в съавторство).

 

Даниъл Голман е роден на 7 март 1946 г. в малкото градче Стоктън в щата Калифорния, в семейство на евреи от руски произход. Баща му е преподавател по хуманитарни науки в местния колеж, а майка му – по социология. Даниъл тръгва по стъпките на родителите си и също се насочва към научна и преподавателска кариера. Той е преподавал в Харвард, където получава докторска степен.

 

Голман получава световно признание след издаването на книгата "Емоционалната интелигентност" през 1995 г., която става световен бестселър с над 5 милиона продадени копия и преведена на 30 езика.

 

В първата си книга The Varieties of Meditative Experience (1977), препубликувана през 1988 г. като The Meditative Mind, Голман описва различни методики за медитация, като обръща внимание на голям брой духовни практики и учения като суфизма, трансцедентална медитация, тибетски будизъм, индийска Тантра, кундалини йога и др. Той отбелязва, че болшинството методи за медитация са насочени към развиване на концентрацията и че „мощната концентрация засилва ефективността на всеки вид дейност“.

 

Голман е един от основателите на учението за емоционалния самоконтрол. Той смята, че всеки човек, без изключение, трябва да може да изпитва съчувствие към другите, да разбира чуждите емоции (емпатия), като в същото време напълно осъзнава и своите емоции.

 

За своите изследвания Голман е получил редица награди, в това число награда за постижения в журналистиката от Американската психологическа асоциация.

 

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.