Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 31 октомври 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Едно желание може да промени вашия живот

Гал Сасон, Стив Уейнстийн

Книгата разкрива мистериите, механизмите и митологията, свързани с кабалистичното Дърво на живота, като в същото време предлага практична програма за личностна трансформация, обогатяване на душевността и изпълнение на желанията.

  • Корица: Мека
  • Страници: 372
  • Тегло: 0.430 кг
  • Издадена: 2007 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Гал Сасон
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

18,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 31 октомври 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Едно желание може да промени вашия живот“, написана от Гал Сасон в съавторство със Стив Уейнстийн, е създадена на основата на богатата духовна информация, натрупана по време на неговите семинари. Причината за появата й е, че Гал намирал повечето от издадените преди това книги за прекалено сложни или традиционни. За да я напишат, авторите разшифровали записите от семинарите на Гал, така че да се получи нещо като „семинар в книга“.

Резултатът – истински интригуващ, новаторски подход към кабала, при който авторите интегрират митология, научни изследвания и практически упражнения в една цялостна десетседмична програма, предназначена да насочи читателя както към материални, така и към духовни придобивки, независимо от неговата вяра или религия.

Книгата може да служи като пособие за всекидневни упражнения, които да ни приближат към самите себе си и към архетипните енергии на кабалистичното Дърво на живота. Тя предлага пътешествие по сферите на Дървото, съпроводено с медитации, митове, упражнения и философски разсъждения. По такъв начин можем да изпълним най-съкровените си желания, независимо какви са те. Книгата излиза със специалната благословия на Негово Светейшество Четиринадесетия Далай Лама. Ето какво споделя Гал Сасон по този повод:

Сънувах Далай Лама, който ме учеше на обертоново, или гърлено, пеене. Когато се събудих сутринта, вече знаех как да го правя. По-късно, когато срещнах един тибетски лама, разказах му за това и той ми каза, че би трябвало да получа инициация. Той ме увери, че Негово Светейшество понякога посещава хора в съня им. Тогава се свързах с офиса му, за да помоля за благословия на книгата ми. Бях преподавал за сферата на Милосърдието и бях говорил много за Буда на състраданието с хилядата ръце, а Далай Лама е превъплъщение на Буда на състраданието. За мен Далай Лама е най-извисената душа и си помислих, че би трябвало също да има 1000 ръце, ако говорим в енергетичен смисъл. Неговото одобрение би било най-висша благословия. Изпратих е-мейл, заедно с книгата, като прикачен файл. Получих отговор, който гласеше, че Негово Светейшество получава стотици молби, така че не можех да очаквам кой знае какво. А после, един ден, на рождения ден на баща ми, доста изненадващо, най-напред като е-мейл, пристигна неговото одобрение.“

Пожелайте си нещо, а после тръгнете, с помощта на Гал Сасон, на пътешествие по дървото на живота, за да изпълните желанията си, както и съкровеното желание на Гал е било изпълнено.

Как кабала може да ми помогне? Отговорът е следният: Кабала помага на всеки човек да постигне състояние на здравословно равновесие в живота, ако възприема потока на съществуването и посреща предизвикателствата му, вместо да му се противопоставя и да се оплаква. По този начин мъдростта на древното знание разкрива пътища за осъществяване на човешките мечти и желания – здраве, изобилие, съзидателност, вътрешен мир и радост, разширяване на интуицията.

Кабала означава „да получаваш“, „да приемаш“ и стимулира благотворния баланс между способността да получаваш и в същото време – да даваш на другите. Това практическо познание не само учи човека как да изживее мечтания и заслужен от него живот, а предлага и набор от символи, които му позволяват да интерпретира знаците на синхроничността и сънищата. Кабала обяснява смисъла на съществуването – казано накратко, това е разбираема, универсална доктрина, предназначена да направи по-съвършени човека и неговия живот.

 

Кабала

Кабала е юдейското мистично познание, което традиционно (до ХІV век) се е разпространявало само в устна форма. Носят се легенди за това как нейните доктрини са се запазили в тайна, защото се е вярвало, че такова мощно познание трябва да бъде достъпно само за тесен кръг посветени. Смятало се, че скритото име на Бога може да бъде откривано само на човек, „който е скромен и смирен, на средна възраст, лишен от гневност и не е отмъстителен“.

Вероятно най-популярното съчинение на юдейския мистицизъм е „Зоар“, написано от равина Мойсей (Моше) де Леон ог Гранада, в края на ХІІІ век, въз основа на съчинение от ІІ век. Тази книга, като съкровищница на древното познание, разкрива отношенията на Бога със света, обяснени с помощта на т. нар. „сефирот“, или сфери, схващани и като качества на Бога. От тези десет на брой сфери е сътворен Космосът. Символично те се представят най-често като дърво, а понякога и като концентрично разположени сфери, като човек, като разклонен свещник. По такъв начин се разкрива тяхната многопластова символика, подчертаваща факта, че човешките действия имат ефект в по-висшите светове, а чрез служене на Бога благочестивата душа постига единение с него.

Представените под формата на Дърво на живота десет сфери символизират качества на Бога, които намират съответствие и в качествата на човешките същества. Кабала учи, че същите духовни форми, използвани от Бога за създаването на Космоса, могат да бъдат приложени от човека за осъществяване на всеки проект, произведение на изкуството, успех в бизнеса, във взаимоотношенията и в какъвто и да било друг аспект на живота. По този начин, човек се включва активно в сътворението и поставя нови щрихи в божествената картина на света.

Защо кабала се свързва с чудесата и магията?

Учението става популярно през Средните векове. Тогава на кабалистите се приписвала способността да материализират предмети от въздуха. Мнозина твърдят, че самият Иисус от Назарет е бил блестящ кабалист, чиито дарби да прогонва демони чрез екзорсизъм, да превръща водата във вино и да лекува проказа произтичат от перфектното владеене на принципите на Кабала.

Заклинанието на магьосниците „Абракадабра“ също произлиза от арамейски език – коренния език на евреите, на който е говорил Христос и на който са написани повечето кабалистични текстове.

„Абракадабра“ се превежда „създавам, като говоря“, „сътворявам това, което казвам“. Естествено, съвременната кабала няма нищо общо с Черни ложи, викане на демони или изпращане на проклятия. Вместо това, тя предлага „инструментариум“ за персонални чудеса, въплътени в реални постижения и удовлетворение. Тя дава възможност за изпълнение на всяко човешко желание и за трансформиране на човешкия потенциал (нашите идеи и мечти) в реалността (във физически смисъл).

Кабала помага за проявлението на властта на духа над материята, или по-точно казано – на въображението над материята.

Не е ли предназначена кабала само за евреите, питат много хора. Вярно е, че е написана за евреите, но това е станало в Испания – през нейните Златни векове (ХІІ до ХІV век) – когато там християни, мюсюлмани и евреи общуват отблизо и взаимно оплодяват културните си традиции, ритуали и идеи. Науката и философията процъфтяват и в това отворено общество духовните истини, които обогатяват и облагодетелстват една група хора, влияят по същия начин и на останалите. Например Пико дела Мирандола интерпретира кабала, като използва християнската теософия и символизъм. По времето на Ренесанса в Елизабетинска Англия Франсис Бейкън преработва кабала и разпространява нейното знание сред философите. Елементи от кабала са интегрирани и в Масонството. Видни представители на човешкия род от онези времена – от нееврейски произход – които изучават кабалистичното знание, са Майстер Екхард, Лоренцо де Медичи, Якоб Бьоме, Уилиам Блейк и много други.

Какво представлява Дървото на живота?

Дървото на живота е най-старият и най-важен символ на кабала. То действа като духовен ориентир, съдържащ в себе си целия Космос под формата на диаграма. Рисуван, интерпретиран и използван от мистиците в продължение на векове, този жив модел на енергиите във Вселената се състои от десет сфери и двадесет и две отношения (връзки) между тях, съответстващи на двадесет и двете букви (и означаваните с тях звукове) от азбуката на иврит. Десетте сфери съответстват на десетте отделни архетипни сили: Воля, Мъдрост, Разбиране, Съчувствие, Любов, Общуване, Сексуалност/Смърт и Практичност. Двадесет и двете връзки между сферите изразяват взаимодействията между архетиповете. Например, сферата на Съчувствието (наречена Милосърдие в Дървото на живота) е разположена противоположно на Строгостта (наречена Правосъдие). Свързващото ги отношение е Устойчивостта, което означава, че при кабалистите способността да се постигне хармония между съчувствие и строгост води до силна устойчивост.

Дървото на живота може да бъде използвано за медитация, разсъждения и предсказания, както и за организиране, интегриране и разбиране на всички явления, обстоятелства и превратности в живота на човека. И също както истинските дървета поемат светлина, вода и хранителни вещества от почвата и ги превръщат в необходимия на хората кислород, Дървото на живота учи човека да получава, за да може да дава на другите.

Биография и факти за автора

Гал СасонГал Сасон е астролог и учител по кабала (древното юдейско мистично познание). Преподава в Юдаисткия университет в Лос Анджелис (но също е и професионален музикант), писател и лицензиран астролог, занимава се от дълго време с  астрология, кабала и митология). Гал въобще не обича класическите отношения гуру-ученик и предпочита да гледа на своите студенти в курсовете, които води, като на приятели, както и на клиентите в индивидуалните консултации. Правил е и прави много успешни предвиждания в различни области на живота.

 

Гал Сасон сякаш случайно се среща с кабала, доколкото такива срещи са случайни. Нищо не предвещава неговите бъдещи занимания - израства в светско семейство на рационалисти. (Между впрочем неговата баба е българска еврейка от Варна, навремето известна модистка в морския град).

 

Отивайки на сърф в Мексико, той попада в Гуадалахара и наред със сърфа, започва да посещава, заедно с група музиканти, курс по кабала и астрология. Остава в Гуадалахара две години и приема мистичната връзка между мексиканската Гуадалахара и испанската Гуадалахара, където е написан „Зоар“, най-важният кабалистки текст.

 

Смятат Гал Сасон за учител по кабала на Мадона,  „дезинформацията“ идва от факта, че в блога си тя  препоръчва на своите фенове неговата книга „Едно желание може да промени вашия живот“.

 

Той често нарича себе си „анализатор на цикли“. На неговия роден език думата „Гал“ означава „вълна“ и за него всичко в Космоса е форма на трептене.

 

Признава, че обича България и се чувства комфортно у нас. Не харесва, че хората ни са с ниско самочувствие. Казва, че според астрологията, който има ниско самочувствие, няма да има пари. Не му допада и това, че българите са доста суеверни.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.