Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Дракони в райската градина

Карл Сейгън

Дракони в райската градина“ е изящна книга на истински интелектуалец, който разкрива неподозирани връзки между разнородни неща: защо е болката при раждането, за причината да спим и да сънуваме, за шимпанзета, обучени да общуват на езика на глухонемите, за дефиницията на смъртта, за клониране, компютри, разумен живот на други планети... Тази история на човешкия мозък от Големия взрив преди петнайсет милиарда години до съвсем ново време е увлекателна и прекрасна: Карл Сейгън ни повежда на едно велико читателско приключение, като ни предлага своите образни и поразителни прозрения за мозъка на човека и на зверовете, за произхода на човешкия разум, за ролята на нашите най-незабравими предания и тяхната изумителна връзка с някои нови открития.

 

Наличност: Да

17,00 лв.

* Задължителни полета

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Професорът по астрономия и космически науки Карл Сейгън изиграва водеща роля в програмите „Маринър“, „Вайкинг“, „Вояджър“ и „Галилей“ до планетите, за което получава отличията на НАСА за Изключителни научни постижения и (два пъти) за Особени заслуги към обществото.

Неговата телевизионна поредица „Космос“ е най-гледаният телевизионен сериал в историята на американската телевизия. Съпровождащата го книга е най-продаваното научнопопулярно четиво, издавано някога на английски език. Доктор Сейгън е лауреат на наградата „Пулицър“, медала „Орстед“ и много други, сред които двайсет почетни степени от американски колежи и университети, заради своя принос към науката, литературата, образованието и опазването на околната среда.

Откъс от книгата

Първа глава

Космическият календар

Светът е много стар, а човеците – много млади. Важните събития в личния ни живот се измерват в години или дори по-малко, животът ни – в десетилетия, семейната генеалогия – във векове, а цялата ни записана история – в хилядолетия. Но ние сме предхождани от чутовна бездна от време, простираща се на изумителни периоди в миналото, за които знаем твърде малко както поради липсата на писмени сведения, така и поради затруднението ни да осмислим тяхната необятност.

И все пак сме успели да датираме събитията от далечното минало. Геоложката стратификация и радиоактивното датиране дават информация за археологическите, палеонтоложките и геоложките събития, астрофизичната теория осигурява данни за възрастта на планетарните повърхности, звездите и галактиката Млечен път, както и оценка за времето, което ни дели от онова необикновено събитие, наречено Големия взрив – експлозия, включваща цялата материя и енергия на сегашната Вселена. Големият взрив може да е бил началото на Вселената, а може и да е само едно прекъсване, в което да е била унищожена информацията за нейната по-ранна история. Той обаче със сигурност е най-ранното събитие, за което имаме някакви сведения. ...

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: