Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Домът на слънцата

Алистър Рейнолдс

Преди шест милиона години, в зората на човешката епоха на звездоплаването, Абигейл Джентиан се разделя на хиляда клонинга и ги изстрелва в галактиката. Тяхната цел: да натрупат повече спомени и мъдрост, отколкото едно човешко същество някога би могло да натрупа във вселена, спъвана от законите на Айнщайн. Дяловеците от линията Джентиан редовно се събират на грандиозни празненства, където в течение на хиляда буйни нощи си обменят спомените.

 

Наличност: Да

24,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Майстор-певец на космическата опера“ – Таймс

Рейнолдс е най-добрият жив представител на „Школата на духа на чудото“ – дори ако смята, че всички ще измрем, пак ще ни накара да гледаме на това с почуда и възхита.“ – Телеграф

Очарователно изобретателен... Видението на Рейнолдс за бъдеще, доминирано от изкуствения разум, трепери от космическия студ на тъмната бездна между звездите.“ – Пъблишърс уикли

Рейнолдс е голяма работа!“ – Буклист

Откъс от книгата

Глава четвърта

Докато изчаквахме да бъде извършена нужната подготовка, доктор Менинкс се примъкна до моя пулт и се приведе да прошепне в ухото ми.

Гласът му беше като шумолене на разбъркани от призрачна ръка листа:

– Не мога да ти внуша колко голяма грешка правите, като пускате това нещо на борда. Трябва да се противопоставиш на Кемпиън!

– Противопоставяй му се ти.

– Той няма да ме изслуша. Знае какъв съм – дезавуатор. От мен се очаква да не одобрявам робота. Но ти си друго нещо. Ако повдигнеш възражения, той поне ще се замисли.

– А ако нямам възражения?

– Непременно трябва да имаш! – изшумоля съскащо аватарът. – Допуснете това нещо на борда и нищо хубаво няма да последва!

– Той не е „нещо“. Пратеник на Машинните хора е, изгубен и много далеч от дома.

– Като нищо може да се окаже номер на Атешга – просто някакво роботизирано оръжие, което се опитва да прекара на борда на кораба, така че да може да го завземе и да си го върне.

– Хайде да решиш какво да бъде, докторе – обявяваш се против Хесперъс на база на религиозните си принципи или понеже смяташ, че в действителност изобщо не е машинен човек?

– Против него съм по толкова причини, колкото може да се сети човек!

– Машинните хора са по-цивилизовани от повечето човешки общества. Хесперъс ще бъде просто още един гост.

– Играчка с пружина, която ходи и говори – арлекинското лице на аватара се изкриви в изражение на потресено отвращение. – Призрак с часовников механизъм!

– Няма нужда да общуваш с него, ако не желаеш. А ако наистина те притеснява, винаги можеш да влезеш в суспендиране, докато пътуването приключи.

– Значи така, автоматично приемаме, че аз съм онзи, който трябва да влезе в суспендиране, а не роботът? Хубаво е най-сетне да науча къде на йерархичната стълбица стоя аз! Превъзхожда ме кутия, пълна с лишени от разум алгоритми!

– Доктор Менинкс – казах колкото се може по-настойчиво. – Хесперъс ще се качи на борда. Това е окончателното решение. Като дяловеци от линията Джентиан ние просто не бихме могли да му откажем съдействие.

– Е, то няма да се среща с мен. Няма да му казвате нищо за произхода ми, нито за физическото ми битие, нищо за вярванията ми.

– Тогава ти предлагам да си по-нисък от тревата – отвърнах. – Ако Хесперъс хване някой от аватарите ти да се мотае наоколо, то е много вероятно да се запита кой го задвижва, нали?

– Ще му кажете само, че съм учен. Няма нужда да знае нищо повече. И не искам да стъпва в близост до цистерната ми!

– Че защо би имал и най-малък интерес към цистерната ти?

– Понеже – отвърна аватарът, – когато научи кой съм (а съм сигурен, че това ще се случи), ще направи всичко възможно да ме убие.

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: