Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 

 

Джейми и приятели: Месни ястия

Джейми Оливър

Невероятни рецепти за месни ястия, за да зарадвате семейството и приятелите си с вкусни кюфтенца, крехко агнешко, ароматно свинско или сочно телешко.

  • Корица: Твърда
  • Страници: 96/ цветни
  • Тегло: 0.300 кг
  • Издадена: 3.12.2015 г
  • Издателство: Хермес
  • Виж още от Джейми Оливър
 

Наличност: Да

11,95 лв.

ПРОМОПАКЕТ: КРЪСТОПЪТ

ПРОМОПАКЕТ: ПОДАРИ НАДЕЖДА

ПРОМОПАКЕТ: ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...




Анотация на книгата

Подробности

Поредицата „Джейми и приятели“ включва луксозни тематични кулинарни книги със специално подбрани рецепти от шестгодишната история на списанието на Джейми Оливър. Селекцията от традиционни ястия и екзотични предложения ще допадне на почитателите на бързите и семпли рецепти и ще вдъхнови смелите импровизатори да сътворят нови кулинарни изкушения. Автори на рецептите са Джейми Оливър, сътрудниците на списанието и готвачи от цял свят, гостували в различните броеве, а красивият снимков материал е дело на едни от най-уважаваните кулинарни фотографи.

Биография и факти за автора

Джейми Оливър Джейми Оливър започва да готви на осем години в ресторанта на родителите си „Крикитърс“ в Клейвъринг, Есекс. Тъй като училището не му върви, той напуска, за да се занимава по-сериозно с кулинария. След завършване на готварска школа Джейми започва работа в прочутия лондонски ресторант „Нийл Стрийт“, а след това в „Ривър Кафе“, където е забелязан от екипа на телевизионна продукция. 

Именно тогава е поставено началото на кариерата на Оливър в телевизията, което води и до написването на кулинарните книги. 

Първата телевизионна поредица, която той води, се казва „Голият готвач“ и има за цел да разкрие тайните на добрата храна. Шоуто е отличено с няколко награди, а Джейми печели симпатиите на зрителите с вродения си чар и непринуденост. Последвалите няколко успешни кулинарни програми и съпътстващите ги книги, превърнали се в тотални бестселъри, са постижения, с които биха се задоволили повечето готвачи. Но не и Джейми Оливър. Към края на 2001 г. той поема огромно предизвикателство. 

В желанието си да даде своя принос за развитието на кулинарната индустрия, Джейми решава да открие ресторант, в чиято кухня специално да обучава необразовани и безработни млади хора. Впоследствие инициативата се превръща в традиция и готварските курсове се ръководят от благотворителната фондация „Джейми Оливър“. 

Кулинарната революция на Джейми 

Три години по-късно Джейми Оливър се впуска в най-мащабното начинание в кариерата си, провокиран от ниското качество на храната в училищните столове във Великобритания. Той отива в училищата, за да информира и мотивира децата и работещите в кухнята да избират здравословната храна вместо вредните полуфабрикати, които учениците често консумират. Джейми организира национална кампания „Храни ме по-добре“ и събира онлайн петиция в подкрепа на здравословната храна в училищата. 

Амбициозният готвач се обръща с исканията си към Министерския съвет и оттам отпускат 280 милиона лири, за да се подобри качеството на храната в училищните столове във Великобритания и да се повиши квалификацията на работещите там. За обществената си дейност Джейми печели не само редица престижни отличия, но и любовта на нацията, като един английски ежедневник го нарича „любимецът на народа“. За съжаление, инициативата му да внесе подобни подобрения в американските училища удря на камък. Американците приемат враждебно опитите му да въведе здравословните храни в училищните столове, но риалити програмата, заснета по време на гостуването на британския готвач в САЩ, се радва на огромен зрителски интерес и печели награда „Еми“

Най-известният готвач в света 

Наред с дейността по обществени каузи, Джейми Оливър е ангажиран със заснемането на кулинарни поредици, подготвя готварски книги, управлява веригите си от ресторанти и пише статии за списания в цял свят, включително за собственото си списание – „Джейми Мегъзин“. Сред успешните му бизнес начинания са и широка гама хранителни и нехранителни продукти, както и „Джейми у дома“ – директна система за продажби, която е създала над 3000 нови работни места в Обединеното кралство. Телевизионните му поредици са излъчвани в над 100 страни, сред които и България, където зрителите могат да гледат Джейми по кулинарния канал 24Kitchen

Готварските книги на Оливър са преведени на повече от 30 езика и са най-бързо продаваните нехудожествени заглавия във Великобритания. Всичко това несъмнено доказва, че Джейми Оливър е най-популярният готвач в света. С неподправения си ентусиазъм и уникален подход той непрестанно печели нови последователи на идеята да консумираме качествена и здравословна, домашно приготвена храна. 

Личен консултант и приятел на Анджелина Джоли и Брад Пит 

Анджелина Джоли и Брад Пит наели Джейми Оливър да им помогне с рецепти за ястия, с чиято помощ да се хранят здравословно, но пълноценно. Звездната двойка се разбира чудесно с Джейми, който е чест посетител в дома им. Една от любимите рецепти на Брад и Анджелина е за овчарски пай и наденички с картофено пюре.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: