Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО СЕПТЕМВРИЙСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Диабетът - митове и реалност

Иван Неумивакин

Диагнозата „диабет” поставя човек в шоково състояние: появява се страх, паника, депресия. От първоначалната реакция зависи целият бъдещ живот на болния: той възприема болестта или като предизвикателство към себе си, и изменяйки начина си на живот, се справя с нея, или, проявявайки слабост, капитулира пред нея и започва да се носи по течението. Аз твърдя: тази болест може да се победи. Но за да победиш, трябва да разбираш с какво и как да се бориш. Затова в тази книга аз обяснявам механизма за развитие на диабета. Нашият организъм е система и всичко в нея е взаимосвързано и взаимозависимо. Основавайки се на разработената от мен методика за оздравяване на организма, тук подробно разказвам как и какво трябва да се прави, за да бъдем здрави. - И. П. Неумивакин

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Диабетът е една от най-старите известни болести на човечеството. Защо това заболяване се смята за неизлечимо? Защото не са известни причините за появата му. Това е разбираемо, тъй като мнозина специалисти смятат, че повече от четиридесет заболявания водят до високи нива на захар в кръвта, с което е свързана тази болест. 

Диагнозата „диабет” поставя човек в шоково състояние: появява се страх, паника, депресия. От първоначалната реакция зависи целият бъдещ живот на болния: той възприема болестта или като предизвикателство към себе си, и изменяйки начина си на живот, се справя с нея, или, проявявайки слабост, капитулира пред нея и започва да се носи по течението. Аз твърдя: тази болест може да се победи. Но за да победиш, трябва да разбираш с какво и как да се бориш. Затова в тази книга аз обяснявам механизма за развитие на диабета. Нашият организъм е система и всичко в нея е взаимосвързано и взаимозависимо. 

Основавайки се на разработената от мен методика за оздравяване на организма, тук подробно разказвам как и какво трябва да се прави, за да бъдем здрави. 

И. П. Неумивакин

 

ОТКЪС ОТ КНИГАТА

Защо написах тази книга? Публикувах „Лечение на болестите. Хипертония, диабет”, основавайки се на собствения си опит и анализа на постигнатото от медицината в различни области, практически без да се съветвам с никого, в това число и с ендокринолозите.

След публикуването й, за да се убедя в истинността на написаното в нея, се обърнах към водещи специалисти по диабет. Те не направиха никакви забележки и оцениха книгата като актуална и отразяваща действителното състояние на диабета в нашата страна и правилното направление, което трябва да бъде в основата както на профилактиката, така и на лечението му.

Така възникна мисълта да напиша отделна книга за диабета, още повече, че тази болест в наше време е на първо място, както по броя на болните, така и по смъртност, без да говорим, че тези хора практически са изключени от социалната сфера на живот. Защо аз, неспециалист в областта на ендокринологията, започнах да разсъждавам какво, според мен, не знаят дори специалистите.

Някъде четох, че в древността са смятали, че до познанието има три стъпала. Достигналият първото стъпало става високомерен, изкачилият се на второто става скромен, а на третото осъзнава, че нищо не знае. Известни са думите на Сократ: „Аз знам, че нищо не знам”. Изглежда, това правило важи и за мен, тъй като в своята медицинска практика, а и в живота, бях принуден непрекъснато да търся нови пътища и да вземам решения, съмнявайки се в постигнатото в една или друга област на науката.

Когато се занимавах с авиационна медицина, някой забеляза постоянния ми стремеж да знам повече, отколкото ми трябва на този етап и вероятно, това беше причината да ме насочат да работя в космонавтиката. При възникването на новата дисциплина имаше разпределение на направленията: някои започнаха да се занимават с водата, други с храненето, с психологията, хигиената, но никой не пое медицинската помощ на космонавтите, защото това се смяташе за сложна материя.

Ето защо в своите книги, особено в тези, писани през последните петнайсет години (макар че бях убеден в това още през 1975 г.), твърдя, че няма конкретни заболявания, а състояние на организма, което трябва да се лекува. Разбира се, най-лесно е да се критикуват съществуващите основи на официалната медицина, която в действителност се е отдръпнала от заложените от нашите физиолози постулати за целостта на организма, където всичко е взаимосвързано и взаимозависимо. В своите книги аз предлагам изход от създалата се криза в медицината, говорейки за причините за възникване на заболяванията, методите и начините за тяхното отстраняване.

Накрая реших да обърна специално внимание на такова страшно заболяване като захарния диабет, което, по данни на Световната здравна организация, заема трето място по разпространение след сърдечно-съдовите и онкологичните заболявания. Говорейки за диабета, не бива да се забравя, че в организма всичко е взаимосвързано и взаимозависимо, и работата на подстомашната жлеза също зависи от такива компоненти на работата на организма като: хранене, течности, дишане, опорно- двигателен апарат, кръвоносна, лимфна, мускулна система. Практически диабетолозите не говорят за това. От друга страна, ако се напоят клетките с достатъчно количество вода (която никога не достига при диабетиците), като ги наситим с кислород и включим капилярната мрежа с помощта на система от физически упражнения, можем да постигнем съществени резултати в ремисията на инсулинонезависимия диабет и значително да облекчим живота на болния, приемащ инсулин.

Биография и факти за автора

Иван Павлович Неумивакин е доктор на медицинските науки, професор, член на президиума на Общоруската медицинска асоциация на специалистите по традиционна народна медицина и лечители, водещ народен лечител в Русия, удостоен с множество награди и държавни отличия.

В продължение на 30 години той се занимава с космическа медицина. На основата на комплексните му изследвания е създадена оздравителна система, която включва използването на кислородната вода. Този метод позволява не само да се избавим от много болести без лекарства, а и служи като превантивна мярка.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.