Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Даровете на несъвършенството

Брене Браун

Всички ние се срамуваме от своите недостатъци. Стараем се да се държим и да изглеждаме така, че околните да не ни заподозрат в уязвимост, в това, че на практика ние далече не сме толкова добри, колкото се стараем да изглеждаме. Съвременния човек твърде често изпитва чувство на срам и точно срама Брене Браун нарича епидемията на нашата култура.

  • Корица: Мека
  • Страници: 200
  • Тегло: 0.200 кг
  • Издадена: 2014 г
  • Издателство: Август
  • Виж още от Брене Браун
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,90 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Всички ние се срамуваме от своите недостатъци. Стараем се да се държим и да изглеждаме така, че околните да не ни заподозрат в уязвимост, в това, че на практика ние далече не сме толкова добри, колкото се стараем да изглеждаме. Съвременния човек твърде често изпитва чувство на срам и точно срама Брене Браун нарича епидемията на нашата култура.

Защо да прочетете тази книга?

Брене Браун предлага един не лек, но неочакван и смел път към самоизцеление. Резултатите от изследванията и личния й опит са залегнали в основата на една от най-искрените книги по популярна психология.

Тази книга е за вас, ако се стремите към хармоничен живот и саморазвитие.

"Това е важна книга за продължаващото цял живот пътуване от "Какво ще си помислят хората?" към "Аз съм достатъчен". Уникалната способност на Браун да смесва оригинални изследвания с честно разказване на лични истории превръща четенето на "Даровете на несъвършенството" в дълъг, вдъхновяващ разговор с много мъдър приятел, който ти дава състрадание, разбиране и страхотни съвети."
Хариет Лернер, автор на "Танцът на гнева".

"Смелост, състрадание и взаимосвързаност: това са трите думи, които чрез изследванията, наблюденията и насоките на Брене Браун могат да отворят врата към изумителна промяна в живота ви."
Али Едуардс, автор на "Life Artist"

Биография и факти за автора

Брене БраунБрене Браун (Brene Brown) е учен, изследовател, психолог, професор в Хюстънския университет.

Родена е на 18  ноември 1965 г. Живее в Хюстън със съпруга си Стив и двете си деца.

 

Последните 10 години тя изучава междучовешките отношения и феномена на срама като маркер на съвременната култура и ключов фактор, който пречи на човек да бъде в хармония със себе си.

 

Брене изследва влиянието на срама, страха и уязвимостта и как практикуването на устойчивост срещу тях във всекидневния ни живот може да промени начина, по който живеем, обичаме, отглеждаме децата си и работим. 

 

Брене Браун води популярни авторски програми по приложна психология в най-известните телевизионни канали в САЩ.

 

Самата тя нарича себе си колекционер на истории, белязани от срам, смелост и автентичност.

 

Нейният съвет е да се оставим да бъдем уязвими, защото само тогава ще можем да създадем условия да бъдем щастливи.

"Ключът е да се научим да бъдем уязвими", споделя Браун в книгите си "Даровете на несъвършенството", "Борбата да си пълноценен" и "Връзки".

 

"Уязвимостта е в основата както на страха и срама, така и на човешкото щастие. В стремежа си да бъдем перфектни, ние опитваме да изолираме негативните емоции, но заедно с тях изолираме и положителните, което ни причинява депресия."

 

"Когато изолираме щастието, ние се обръщаме към парите, храната и лекарствата. Затова и днешното поколение в САЩ е най-задлъжнялото, затлъстялото, пристрастено и третирано с медикаменти поколение в историята."

 

Браун намира приложение на своята теория и в политическия живот. Спекулативното говорене и безкрайните обвинения също са вследствие от вътрешната нестабилност на държавниците.

"Опитваме се да направим несигурното сигурно. Дори и в политиката няма дискурс, има само обвиняване. А обвиняването в психологията е определено като начин да освободиш гнева си и негативната енергия", обяснява тя.

 

Според нея още по-голямата грешка на съвременното общество е, че налага този начин на мислене върху децата, с което обрича бъдещето.

"Нашата задача не е да ги направим перфектни, да ги вкараме в отбора по тенис до пети клас, а в седми да са в Йейл. Работата ни е да ги погледнем и да им кажем: "Ти си несъвършен, подготвен да се бориш и си достоен да бъдеш обичан."

 

 

TED лекцията на Брене Браун, посветена на уязвимостта, която е гледана повече от 19 милиона пъти: 

 

 

 

Още за Брене Браун вижте на личната й страница.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.