Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Даото на Уорън Бъфет

Мери Бъфет, Дейвид Кларк

Подобно на сентенциите на древния китайски философ Лао Дзъ, житейската мъдрост на Уорън Бъфет е подвеждащо елементарна и притежава изключителна практическа ефективност. В „Даото на Уорън Бъфет“ авторите предлагат най-находчивите, най-забавни и най-забележителни сентенции на Уорън Бъфет, които разкриват житейската философия и инвестиционните стратегии, осигурили на него и на акционерите на „Бъркшър Хатауей“ изключително богатство.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Подобно на сентенциите на древния китайски философ Лао Дзъ, житейската мъдрост на Уорън Бъфет е подвеждащо елементарна и притежава изключителна практическа ефективност. В „Даото на Уорън Бъфет“ авторите предлагат най-находчивите, най-забавни и най-забележителни сентенции на Уорън Бъфет, които разкриват житейската философия и инвестиционните стратегии, осигурили на него и на акционерите на „Бъркшър Хатауей“ изключително богатство.

Инвестиционните постижения на Уорън Бъфет нямат равни на себе си. Той дължи своя успех на упорития труд, почтеността и най-неуловимото от всички неща – здравия разум. Цитатите в тази книга илюстрират практическите стратегии на Уорън и са не само полезни указания за всеки инвеститор – голям или малък, – но и примери, които всеки би могъл да следва. Подбрани са от различни източници – лични разговори, корпоративни доклади, биографични очерци, интервюта. Авторите добавят кратки обяснения към всеки цитат, а където е възможно, използват примери от деловите сделки на Бъфет, за да илюстрират думите му на практика.

Откъс от книгата

1. Правило № 1: Никога не губи пари. Правило № 2: Никога не забравяй правило № 1

Голямата тайна на забогатяването е да направиш така, че парите ти да ти носят печалба, и с колкото по-голяма сума започнеш, толкова по-добре. Един пример: 100 000 долара, трупащи лихва от 15 % в течение на двайсет години, ще нараснат на 1 636 653 долара през двайсетата година, което прави приход от 1 536 653 долара. Но да речем, че изгубиш 90 000 долара от първоначалния си капитал, още преди да си започнал, и можеш да инвестираш само 10 000 долара. Тогава твоята инвестиция ще нарасне само на 163 665 долара за двайсет години с печалба от 153 665 долара. Тази сума е далеч по-малка. Колкото по-голяма сума изгубиш, толкова помалко пари ще спечелиш в бъдеще. Уорън никога не забравя това. Тъкмо поради тази причина той продължава да кара стар фолксваген бръмбар – дълго след като е станал мултимилионер.

 

2. Направих първата си инвестиция на единайсет години. Дотогава си губех времето

Добре е да откриеш призванието си в ранна възраст, а в сферата на инвестициите това ти осигурява несравними възможности да натрупаш пари от лихви, за да работиш. Когато си млад, не е моментът да рискуваш – предстои ти много време, през което се очаква да печелиш от мъдри решения.

Акциите, които Уорън закупил на единайсетгодишна възраст, били на петролната компания „Сити Сървисиз“. Купил три акции по 38 долара, които паднали до 27 долара. Той издържал обаче и след възстановяването ги продал за 40 долара акцията. Малко след това акциите скочили до 200 долара едната и той научил своя първи урок в инвестирането – търпение. Добрите неща се случват на този, който изчаква – ако е направил точния избор.

 

3. Никога не се страхувай да искаш прекалено много, когато продаваш, и да предлагаш прекалено малко – когато купуваш

Уорън разбира, че хората изпитват неудобство да поискат прекалено висока цена, когато продават или да предложат прекалено ниска цена, когато купуват. Никой не би желал да го помислят за алчен или за сметкаджия. Простичко казано, в света на бизнеса от това колко ще получиш при една продажба или колко ще платиш при една покупка зависи дали печелиш или губиш пари и колко богат си накрая. Започне ли пазаренето, можеш да свалиш цената, на която продаваш, или да предложиш повече за нещо, което купуваш, но обратното е невъзможно.

Уорън се е оттеглял от много сделки, защото не отговарят на вижданията му за цена. Може би най-известният пример е сделката с „Кепитъл Ситиз“ за Ей Би Си. Уорън поискал по-голям дял от компанията срещу парите си, отколкото „Кепитъл Ситиз“ били готови да отстъпят и той се оттеглил. На другия ден „Кепитъл Ситиз“ отстъпили и му дали дела, който искал. Поискай и може би ще получиш, но ако не поискаш...

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: