Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Да прецакаш дявола

Наполеон Хил

Да прецакаш Дявола”, по думите на самия Наполеон Хил, дава на човек ключа към затвора, в който той сам се е поставил. Основната й ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока, и онзи, който използва най-ценния си ресурс - своя ум, за да управлява живота си и да постига целите си.

Както бизнес консултантът Брайън Трейси правилно отбелязва, ако „Мисли и забогатявай“ е картата по пътя към успеха, то „Да прецакаш Дявола“ ще помогне на хората да се освободят от бариерите, които вероятно им пречат да постигнат този успех. 

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,95 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Наполеон Хил e познат на милиони хора като автор на книгата Мисли и забогатявай – най-продаваната книга за самоусъвършенстване в света. Малко след излизането й, през 1938 г., той пише „Да прецакаш Дявола”. Ръкописът на новата книга съдържа изпълнено с изключителни прозрения за човешката природа интервю с Дявола. Смятана за твърде скандална и противоречива от семейството на автора, книгата така и не вижда бял свят и остава скрита.

Сега, повече от 70 години след написването й, тя най-накрая намира пътя към своите читатели благодарение на фондация „Наполеон Хил” и редакцията и коментарите на Шарън Лехтър – съавтор на книгата Богат татко, беден татко”. 

„Страхът е оръжие на Дявола, което човек сам е сътворил. Вярата, упована на увереността в самия себе си, е оръжието, което побеждава Дявола и води до живот, изпълнен с победа и триумф. Нещо повече: тя е връзка с неопровержимите сили на Вселената, подкрепящи човека, който вярва, че провалът и поражението не са нищо друго, освен временни преживявания.", казва Наполеон Хил в книгата.

Дяволът е основният персонаж във втората част на книгата. Дяволът е вечният символ на злото, онази негативна енергия, която живее в човешките умове и пречи на хората да осъществят мечтите си. Сега, по някакъв необикновен начин, той сякаш е поставен на свидетелска скамейка в съд и е принуден да разкрие своя пълен арсенал от „номера” и машинации. В интервюто с него Дяволът описва в детайли всички онези фактори, чрез които ние, хората, възпрепятстваме собственото си щастие – страхове, негативни мисли, вредни навици, склонност към мързел, отлагане и отчаяние, и разкрива как те могат да бъдат преодолени. 

Провокативна и вдъхновяваща, книгата „Да прецакаш Дявола” се появява сякаш в точния момент, за да ни помогне да преодолеем ограниченията си и да намерим решение на трудностите в едно време на несигурност и тревожност.

 

Д- р Наполеон Хил би могъл спокойно да бъде наречен най-известният писател на книги за себепознание, мислител, провокатор и автор на бестселъри...

В момента всички вие сте поставени на изпитание подобно на това, пред което е бил изправен Хил по време на Голямата депресия. Той се чувствал подтиснат и обезверен - нагласа, проникнала в цялото му същество точно така, както сега се отразява на вас и вашето щастие.

Тази вдъхновяваща книга може да ви помогне да излезете от състоянието на летаргия и негативно мислене и да ви изведе на нов, успешен път към едно по-светло, по-добро и възнаграждаващо усилията ви бъдеще. Също като Хил вие ще се научите да управлявате страховете си, а не да им позволявате те да ви управляват. Ще разберете как да живеете целенасочено и със страст, за да вземате решения за това кой искате да бъдете, какво искате да правите, какво искате да имате –  и да постигнете всичко това.

Преоткривайки прекрасните и магически откровения на д- р Нил, ще добиете увереност, че вие имате шанса да ги приложите и усъвършенствате, ако пожелаете – тъй като вашите възможности са безгранични...

Вие ще разберете дали Дяволът, който Хил интервюира, е реален или измислен – той е точно като Дявола, с който вероятно вие трябва да се справите в собствения си живот и лични преживявания.” - Марк Виктор Хансен, съавтор на „Пилешка супа за душата"

 

Биография и факти за автора

Наполеон Хил Наполеон Хил (Napoleon Hill) е американски автор, който се счита за един от основателите на жанра „самопомощ“ и за един от най-влиятелните изследователи на успеха. Неговата най-известна книга „Мисли и забогатявай“, издадена за пръв път през 1937 г., е една от най-продаваните книги за всички времена и е повлияла за успеха на милиони хора. Написването на култовата книга му отнема 20 години, но тя се превръща в настолно четиво за всички, които искат и търсят пътя към успеха. Само до 1970 г., когато Хил умира, са продадени повече от 20 млн копия от нея. 

В своите книги Наполеон Хил изучава силата на личните вярвания и ролята, която имат за личния успех.  Една от най-знаменитите му фрази е „Това, което може да постигне разумът на човек и в което може да повярва, това може и да постигне.“  

Наполеон Хил е роден в бедност през 1883 г., в планинска хижа в щата Вирджиния. Когато е на 10 години, майка му умира, а само 2 години по-късно – и баща му. 

Кариерата му на писател започва още на 13-годишна възраст като “планински репортер” за малък вестник, за да се превърне в най-обичания от всички американци автор на мотивационна литература. 

В работата му на репортер, младият Хил получава задача да напише серия от истории за успеха на известни хора. И неговият „голям удар” е, когато моли за интервю стоманения магнат Андрю Карнеги, считан за един от най-богатите и влиятелни хора в света. Той силно вярвал, че формулата на успеха може да бъде описана и прилагана от всеки. Карнеги помага на Хил да интервюира над  500 милионери, за да открие тази формула, която може да бъде използвана от обикновения човек. Измежду интервюираните хора били Томас Едисон, Александър Бел, Хенри Форд, Теодор Рузвелт, Уудро Уилсън, Джон Рокфелер и много други. 

Впоследствие Наполеон Хил става съветник на Андрю Карнеги и с негова помощ успява да формулира „философията на успеха”.   

Как именно да постигне успех обикновеният човек е основна тема в книгите на Хил. Сред най-известните му заглавия са „Да прецакаш дявола“, „Вълшебните семена на успеха“, „Направете го сега“, „Изкуството на продажбата“, „Магическата стълба на успеха“ и др. 

Той е посветил повече от 25 години от живота си, за да определи причините, поради които толкова много хора се провалят в постигането на истински финансов успех и щастие в живота. 

Имал е големи успехи и като адвокат и журналист. Бил е съветник на президента Рузвелт. 

След 1952 г. сам разпространява своята философия на успеха. Оглавява фондация, носеща неговото име, и образователна организация с идеална цел, пропагандираща идеите му. През 1963 г. Наполеон Хил създава Академията за личен успех, а на осемдесетгодишна възраст започва да провежда присъствени и задочни курсове.  

Наполеон Хил умира през 1970 г. след дълга и успешна кариера на писател, учител, и лектор. Неговите трудове са използвани за основа при създаването на концепцията за модерната мотивация и са повлияли много автори. 

Откъс от книгата

Шестте най-силни вида страх, които използвам, са страхът от бедност, критика, страхът за здравето, страхът от загубата на любов, страхът от остаряване и страхът от смъртта. В едно или друго време от живота на човек аз затягам обръча или на едното, или на другото. Посявам семената на тези страхове в съзнанието на хората толкова умело, че те вярват, че това са техни собствени мисли. Завършвам мисията си като ги карам да вярват, че аз стоя точно зад портата на този техен живот, за да ги накажа за вечни времена. Разбира се, никого не мога да накажа, освен в собственото му въображение чрез някаква форма на страх. 

Аз живея където си поискам. Времето и пространството не съществуват за мен. Любимото ми място във физическия свят е умът на тленните създания. Аз управлявам част от мозъка на всяко живо същество. Размерите на моето пространство зависят от това колко рядко мисли човекът и по какъв начин го прави. Както споменах вече, не мога да контролирам напълно човек, който разсъждава. 

Разполагам с безкраен арсенал от методи, за да контролирам съзнанието на хората. Най-голямото ми оръжие е бедността. Непрекъснато обезкуражавам хората да придобиват материални блага, тъй като бедността ги подтиска и им пречи да мислят, а това ги прави лесни жертви.

Следващият ми верен съюзник е разклатеното здраве. Нездравото тяло отслабва способността за мислене. 

След това - разполагам със стотици хиляди помощници на Земята, които ми помагат да печеля контрол върху съзнанието на хората. Тези агенти са непрекъснато на мое разположение. Те са във всяка раса, от всяко вероизповедание, във всяка религия. 

Всички, които вдъхновяват хората да мислят и да действат по своя собствена воля, са мои врагове. Такива са Сократ, Конфуций, Волтер, Емерсън, Томас Пейн и Ейбрахам Линкълн. Ти също не ми помагаш особено много. 

Аз успях да корумпирам умовете на младите, като ги научих да пият и пушат, но те отвръщат на огъня, тъй като имат способността да разсъждават независимо от мен. 

Притежавам толкова разнообразни начини да вляза в човешкия ум и да го контролирам, че ми е трудно да кажа кои от тях са най-мощни. Точно в момента се опитвам да разпаля нова световна война. Ако мога да настроя света да започне да се избива сам, ще успея да приложа масово любимото си оръжие за контрол над човешките мозъци - онова нещо, което вие наричате „масова психоза". Използвах го, за да провокирам подклаждането на Първата световна война през 1914 г. Използвах го, за да доведа Голямата депресия през 1929 г. И ако опозицията ми не ме беше овладяла, сега щях да контролирам всеки мъж, жена и дете по света. Сам виждаш колко близко съм до пълно световно господство - нещо, което се боря да постигна от стотици хиляди години. 

Най-силното оръжие, което прилагам върху човеците, се състои от два тайни принципа. Първо ще говоря за принципа на навика, чрез който тихичко влизам в главите на хората. Оперирайки чрез този принцип, установявам навика на зависимостта или това да се носиш по течението. Когато човек започне да се носи по течението, той се запътва право към Портите, които вие, човешките същества, наричате Ад. 

Най-точно мога да обясня какво означава това, като ти кажа, че хората, които мислят със собствения си ум, никога не се „носят", за разлика от другите, които мислят малко или въобще не мислят. Виж, те направо „се носят по течението", така си е. Носи се по течението човек, който се оставя да бъде повлиян от обстоятелствата и те започват да контролират живота му. А обстоятелствата и случайността са неща, които се намират извън ума му. Такъв човек е по-склонен да ме пусне в съзнанието си и да ме остави да мисля вместо него, отколкото да поеме отговорността да мисли сам. 

Носи се по течението онзи, който е твърде ленив – говоря за леност на ума, за да използва собствения си ум. Ето така аз окупирам съзнанието на хората и посявам в тях своите собствени идеи. 

Влизам в умовете на хората чрез мисли, за които те вярват, че са техни собствени. Онези, които ми служат най-добре, са страхът, суеверието, алчността, сребролюбието, сладострастието, отмъщението, гневът, суетата и обикновената леност. Използвайки едно или повече от тях, мога да вляза в ума на човека по всяко време, но най-добри резултати постигам докато човек е все още млад и докато не се е научил да затваря всяка една от тези девет порти. 

Родители, учители, религиозни водачи и много други възрастни служат на целите ми, без самите те да го подозират, като сриват у младите хора умението да мислят самостоятелно. 

Нямам влияние върху човек, който не се носи по течението – сега или когато и да било. Контролирам само слабите, а не онези, които мислят самостоятелно.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.