Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Да научим лесно: Аюрведа

Радослав Пламенов

Аюрведа е древна наука за живота, здравето и дълголетието.

Според нея тялото е само приемник на душата в материалния свят и ако се грижим за него, помагаме на душата по пътя й към съвършенството.

Живият свят е създаден от огън, вода, въздух, земя и етер и у всекиго комбинацията от тях е уникална. Преобладаващият елемент определя и основния тип на човека и именно с него трябва да съобразяваме начина си на живот.

Нарушенията в баланса на елементите са причината за болестите и затова съветите на аюрведа не са просто предписания как да се храним и какъв режим да спазваме, а универсално приложима мъдрост във всяка сфера на човешката дейност.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

6,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Откъс от книгата

УВОД

Аюрведа е древна наука за живота, здравето и дълголетието. Родината є е Индия и целта є е да разкрие мъдростта на връзката между душата и Бога като единствен начин за постигане на съвършен живот.

В превод от санскрит веда означава „знание“, а аюр – „живот“. Дългият и пълноценен живот е най-висшата цел на съществуването според ведическите писания и свещените текстове, затова – според тях – трябва ежедневно да се стремим да възстановяваме прекъснатите взаимоотношения на любов с върховната сила, за да надмогнем самсара – колелото на вечния кръговрат на раждане и смърт в материалния свят.

Аюрведа се основава на убеждението, че тялото е янтра – машина, която приютява душата в материалния свят. За разлика от тялото, душата има вечна природа – тя сменя своята янтра (телесния приемник) живот след живот, както се сменя овехтяла дреха. Ако се грижим за настоящата си янтра според божествените закони, тя може да ни помогне за постигането на вътрешно и външно равновесие по пътя към съвършенството. Затова аюрведа съчетава грижата за тялото и за душевния комфорт като неизменно условие за осъществяване на баланс.

Като наука и житейска система аюрведа държи сметка за фините закони на природата, които влияят върху нашето тяло и заобикалящата го среда. Човекът е в неразривна връзка с околния свят и външните вибрации неизменно влияят върху крехката материална обвивка на телата ни. Ако станат постоянни, тези влияния водят до нарушения в баланса в човешкото тяло, откъдето тръгват всички болести и здравословни оплаквания.

Съветите на аюрведа не са просто предписания как да се храним и какъв режим да спазваме. Те са и вековна мъдрост, универсално приложими във всяка сфера на човешката дейност.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: