Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Цитати от любими книги

Съставител: Христина Мираз

Няма трудност, която един час четене да не смекчи ...

Това е първият за България том с подбрани цитати от най-четените и продавани книги за последното десетилетие.

Изданието представя компилация от любимите автори на десетки поколения, но и цитати от най-новите и популярни писатели. Редом до световно признатите като Шекспир, Джейн Остин, Оскар Уайлд, Екзюпери, Никос Казандзакис, Роалд Дал, Дж. Р. Р. Мартин стоят Леа Коен, Милена Фучеджиева, Фредерик Бегбеде и Е. Л. Джеймс. Това не е просто книга, съдържаща най-доброто от най-четените и продавани заглавия, а един цветен букет-щастие, набран за всички, които обичат литературата.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

6,99 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Златни мъдрости, които всеки човек  трябва да знае

Издание, каквото не е излизало в България досега. По повод 23 април – Световен ден на книгата и авторското право, издателство „Апостроф“ публикува нещо повече от книга – сборник от златни мъдрости, които всеки човек трябва да прочете.

150 книги в една... това представлява този уникален том. Една своеобразна малка библиотека, задължителна за всеки колекционер и ценител на литературата.

Най-обичаните автори, най-четените заглавия, бестселърите през последното десетилетие. Най-продаваните книги и любими цитати на читателите, поместени в едно книжно тяло.

Изящен подарък за всеки, който обича не само да чете, но и да пише...

В книгата можете да допълните своите любими цитати, както и да намерите изключителни илюстрации от талантлива 9-годишна художничка и професионален дизайнер.

Биография и факти за автора

Христина завършва специалност „Книгоиздаване“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ през 2006 г. Съставител е на повече от 15 книги на различна тематика и от различен жанр. Работила е като журналист, PR и редактор.

Откъс от книгата

Вместо предговор

Трябва да си намериш момиче, което чете

Намери си момиче, което чете. Намери си момиче, което си харчи парите за книги вместо дрехи и в гардероба му няма място, защото е препълнен с книги. Намери си момиче, което има карта за библиотеката още от дванадесетгодишна възраст и списък с книги, които иска да прочете. Намери си момиче, което обича да чете.

Намери си момиче, което чете. Ще го познаеш по това, че винаги има недочетена книга в чантата си. По това, че с любов разглежда рафтовете в книжарницата и надава тих възглас, когато открие книгата, която търси. Виждаш ли онази странна птица, която души страниците на старата книга в антикварната книжарница? Това e тя, чeтящата. Тя никога не може да устои на изкушението да подуши страниците, особено ако са стари и пожълтели.

Такова е момичето, което чете, докато чака в кафенето на ъгъла. Ако надзърнеш в чашата й, ще видиш, че не е разбъркала сметаната си, защото вече е погълната от книгата. Потънала е в света, сътворен от автора. Седни до нея. Тя може да те погледне гневно, защото повечето четящи момичета не обичат да бъдат прекъсвани. Попитай я дали книгата й харесва.

Купи й още едно кафе.

Кажи й какво мислиш за Мураками в действителност. Проучи дали е успяла да се пребори с първата глава на „Властелина". И дали когато казва, че е разбрала „Одисей" на Джеймс Джойс, се прави само за да изглежда интелигентна. Питай я харесва ли Алиса и иска ли да бъде Алиса.

Лесно е да ходиш с момиче, което чете. Подарявай и книги за рождения ден, за Коледа и за годишнините ви. Дарявай я с думи в стихове и песни. Дай й Неруда, Паунд, Секстън, Къмингс. Покажи й, че знаеш, че думите са любов. Разбери, че тя осъзнава каква е разликата между книгите и действителността, но, ей богу, ще се опита да направи така, че светът й поне малко да заприлича на любимата й книга. И ако успее, вината няма да е твоя.

Тя просто някак трябва да опита.

Излъжи я. Щом разбира от синтаксис, ще разбере и необходимостта ти да излъжеш. Зад думите се крият други неща: мотивация, ценности, нюанси, диалог. Заради това няма да свърши светът.

Разочаровай я. Защото момичето, което обича да чете, знае, че разочарованието винаги води към кулминацията. Защото разбира, че всичко в крайна сметка има край. Че винаги можеш да напишеш продължение. Че можеш да започваш отново и отново и въпреки всичко да бъдеш герой. Че в живота не може без някой и друг злодей.

Защо да се плашиш от всичко, което не си? Момичетата, които обичат да четат, са наясно, че хората, също като героите, се развиват. Освен тези от „Здрач".

Щом откриеш момиче, което обича да чете, дръж го здраво. Когато я намериш будна в 2 през нощта, хлипаща, притиснала книга към гърдите си, направи и чаша чай и я прегърни. Може и да я губиш за по час-два, но тя винаги ще се връща при теб. Ще говори така, сякаш героите от книгата са истински, защото за кратко те наистина са такива.

Ще й предложиш на балон в небето. Или по време на рок концерт. Или така небрежно следващия път като е болна. По скайп.

Ще се смееш толкова много, че ще се чудиш как така сърцето ти още не се е пръснало и не е оцапало гърдите ти с кръв. Заедно ще пишете историята на живота си, ще имате деца със странни имена и още по-странни вкусове. Тя ще ги запознае с Котарака с шапката и с Аслан, и то вероятно в един и същи ден. Ще прекосявате заедно зимните дни на старините си и тя тихичко ще рецитира Кийтс, докато ти изтърсваш снега от обувките си.

Намери си момиче, което обича да чете, защото го заслужаваш. Заслужаваш момиче, което е способно да те дари с най-пъстрия живот, какъвто можеш да си представиш. Ако единственото, което си способен да й дадеш в замяна, е скука, монотонни часове и зле скалъпени предложения, то по-добре си стой сам. Ако искаш да получиш целия свят и световете отвъд него, избери момиче, което чете.

Или още по-добре - избери момиче, което пише.

Розмари Уркико

Изразът „безумно влюбен" е толкова изтъркан, толкова подозрителен и неопределен, че от него не мога да добия особена представа за ситуацията. Използваме за, за да разкажем за чувства, възникнали след половинчасово познанство, толкова често, колкото и за да опишем истинска, силна привързаност.

Гордост и предразсъдъци, Джейн Остин

Казват, че човек се влюбва веднъж в живота си, а ето че на мен лесно ще ми се размине.

Ема, Джейн Остин

Една неистова любов, обсебване, зараза на душата, от която никъде не можеш да се скриеш, от която никога не можеш да избягаш. Любов по-страшна от страха, по-жива от живота. Няма думи, свещи, комплименти. Няма тела. Нито цветя и усмивки. Няма аз и ти, ние двамата. Любов, в която аз съм ти.

Брулени хълмове, Емили

Можем да говорим за любовта и да изпишем хиляди книги за нея, но любовта ще е различна за всеки от нас, защото трябва лично да я преживеем. Любовта няма нищо общо с представите, тя е свързана с действието. Любовта в действие може да донесе само щастие. Страхът в действие може да предизвика само страдания.

Единственият начин да овладеете любовта е да я практикувате. Не е необходимо да оправдавате любовта си, да я обяснявате, необходимо е само да се упражнявате в любов.

Умението да обичаш, Дон Мигел Руис

Любовта се ражда, когато единият разкрие пред другия мислите си, най-съкровените си тайни. Иначе не е любов, а само търкане на кожи, размяна на желания сега и веднага, за да се окажеш в крайна сметка ограбен, все едно крадец е проникнал с взлом в дома ти.

Любов, огромна като катедрала, Катрин Панкол

Любовта е обетът на нашия живот. В началото на всичко стоят един мъж и една жена.

Една вечер в Париж, Никола Баро

Ако някой ден се случи така, че не може да ме виждаш повече, ме сложи на топло в сърцето си. Аз ще остана там завинаги!

Мечо Пух, А.А. Милн

Харесва ми как си тръгват гордите и красиви жени, надменно и стремително, потропвайки с токчета и тръшкайки вратата. После може да се свлекат от обратната страна и горко да заплачат, но си тръгват забележително!

Живот назаем, Ерих Мария Ремарк

Господ е милостив и рядко ни наказва с голямото страдание да изгубим истински любим човек. Колко хора обича наистина едно човешко сърце? Децата си и горещо се надява през целия си живот, че естественият природен ред ще му спести най-нечовешкото наказание, което може да изпита една душа.

Търсачи на любов, Леа Коен

Тя ми липсваше така, че исках да умра: това беше остра, физическа нужда, като нуждата от въздух, когато си под вода.

За семейството

Щастието в брака е изцяло въпрос на случайност.

Гордост и предразсъдъци, Джейн Остин

Общоизвестна истина е, че всеки богат млад мъж трябва да си вземе съпруга.

Гордост и предразсъдъци, Джейн Остин

Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему.

Ана Каренина, Лев Толстой

Проблемът на светския живот е да можеш да преодолееш страха, проблемът на брачния живот е да преодолееш скуката.

Любов по време на холера, Габриел Гарсия Маркес

Бракът с чувство за собственост и с ревността, която го съпровожда, поробва духа.

Когато Ницше плака, Ървин Д. Ялом

За спомените и времето — минало, настояще и бъдеще. Човек, който си губи своето време, винаги без най-малко угризение на съвестта посяга и на чуждото.

Ема, Джейн Остин

На теория звучи прекрасно - да забравиш онова, което ти причинява болка, но лично на мен ще ми бъде доста трудно да го приложа на практика.

Север и Юг, Елизабет Гаскел

...но тъй като изживяната част беше лоша, несъмнено другата, която оставаше да се доживее - щеше да бъде по-хубава.

Мадам Бовари, Гюстав Флобер

Най-страшното е времето. Мигът, чрез който живеем и който въпреки всичко не ни принадлежи.

Трима другари, Ерих Мария Ремарк 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: