Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ МНОГО ЛЮБОВ И ВРЕМЕ, ЗА ДА Я ИЗЖИВЕЕТЕ...

“Любовта е всичко, което имаме. Тя е единственият начин да си помогнем един на друг." Еврипид

Промоция продължава до 24.00 часа на 29 февруари 2020 г.!

Човешкото бъдеще

Джероум Глен, Тиодор Гордън, Елизабет Флореску

Уважаеми читателю,

Книгата „Човешкото бъдеще: хоризонти на развитие“ е част от поредица футурологични доклади, които се изготвят от организацията „Millennium Рroject“ от 1996 г. насам. Те поставят моментна диагноза (винаги са отнесени към настоящето с поглед към бъдещето) на състоянието на човечеството чрез описанието на най-застрашаващите го рискове, но и на най-добрите възможности пред него. Паралелно с това открояващото ги достойнство е, че предлагат решения за преодоляването на опасностите и пътна карта за реализирането на перспективите. Днес доминираща тенденция в научната литература е ограниченият в констатиращата му част характер на анализа, лишен от визия и възможни решения. Това по същността си е невидимият крепител на нежеланото статукво в много области.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

19,00 лв.

 


 

Джордан Питърсън: 12 правила, в които са преплетени хилядолетната човешка мъдрост, откритията на авангардната наука и посланията на великата литература и философията.

Промоция продължава до 24.00 часа на 29 февруари 2020 г.!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Джероум Глен – съучредител и главен изпълнителен директор на проекта „Милениум“, главен съставител на „Човешкото бъдеще“. Глен има над четиридесетгодишен опит в сферата на изследванията на бъдещето, работейки за правителства, международни организации и за фирми от частния сектор. Сътрудничи с над триста правителствени и неправителствени организации, университети, подразделения на Обединените нации и корпорации от цял свят.

Тиодор Гордън – съучредител на проекта „Милениум“. Ръководител на стотици изследвания, изготвени за правителството на САЩ и частния сектор, мениджър на третия етап от разработката на ракета „Сатурн“ за „Макдоналд Дъглас“, пионер футурист, работещ чрез метода „Делфи“ за корпорация РАНД.

Елизабет Флореску – директор проучвания в проекта „Милениум“. Изготвя ежемесечните международни доклади за превантивни мерки срещу заплахи за околната среда пред Института за регулиране на околната среда към американската армия.

Откъс от книгата

Аналитичен обзор

Положението на човечеството в глобален мащаб продължава да се подобрява, но това се случва за сметка на околната среда. Хората по света света стават все по-здрави, заможни, образовани, миролюбиви и свързани помежду си, а освен това живеят и по-дълго. Нивото на детската смъртност е спаднало с 47% от 1990 г. насам, крайната бедност в развиващите се страни – от 50% през 1981 г. до 21% през 2010 г., относителният дял на завършилите начално образование се увеличи от 81% през 1990 г. до 91% през 2011 г. През 2013 г. имаше само една трансгранична война, почти 40% от хората по света разполагат с връзка с интернет, а средната продължителност на живота се е увеличавала 10 от последните 20 години и днес достигна 70,5 години.

От друга страна, на всички континенти водните запаси намаляват, военните конфликти в рамките на отделни държави и броят на бежанците нарастват, ледниците се топят, подоходното неравенство расте все повече, кораловите рифове умират, киселинността на океанските води расте, мъртвите зони в океана са се удвоявали през всяко десетилетие от 60-те години на ХХ век насетне, половината от горния почвен слой в света е унищожен, младежката безработица достига застрашителни размери, задръстванията и замърсяването на въздуха задушават големите градове, годишно се плащат подкупи, възлизащи на между 1 и 1,6 трилиона долара, организираната престъпност печели два пъти повече от военните бюджети на всички страни по света, взети заедно, гражданските свободи са заплашени, а половината о т хората по света живеят в политически нестабилни райони.

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Съдържание

 • Предговор към българското издание - д-р Мариана Тодорова
 • Благодарности
 • Предговор
 • Аналитичен обзор
 • 1. Глобални предизвикателства
 • 2. Скритият глад: пазарът на нездравословни храни в развиващите се страни
 • 3. Уязвима природна инфраструктура на градските крайбрежни зони
 • 4. Тероризъм от типа отделно лице, причиняващо масово поражение (SIMAD) и вълк-единак (перспективи и потенциални стратегии за справяне със заплахата)
 • 5. Глобална интелигентна система на бъдещето и някои заключения
 • Приложения
 • Акроними и абревиатури

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.