Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Човешкият цикъл

Шри Оробиндо

Шри Оробиндо посочва сигурните знаци, ако не на нещото, което ще бъде, то поне на една огромна възможност за него, на едно усилие, което със сигурност ще бъде направено, може би на един друг стремеж с по-широк размах и по-добре надарен интелект, способен не само да чувства, но и да разбира Истината, която търси да бъде чута.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

20,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Тези идеи вероятно ще провъзгласят тенденцията си първо във философията, в психологическото мислене, в изкуството, поезията, рисуването, скулптурата, музиката, в главната идея на етиката, в прилагането от мислителите на субективни принципи в социалните въпроси, дори може би, макар това да е рисковано усилие, в политиката и икономиката, тази твърда неподатлива земна материя, която най-много се съпротивлява на всичко освен на едно грубо утилитарно отношение.

Ще има нови неочаквани разклонения в науката, или поне изследвания... Ще бъдат направени открития, които изтъняват стените между душа и материя; ще има опити да се продължи точното знание в психологическите и психическите царства с реализирането на истината, че и те си имат свои собствени закони, които са различни от физическите, но не по-малко закони просто защото убягват на външните сетива и са безкрайно пластични и фини.

Религията ще се постарае да отхвърли тежкото си туловище от мъртвите наслоения на миналото и да възстанови силата си в изворите на духа. Това са сигурни знаци, ако не на нещото, което ще бъде, то поне на една огромна възможност за него, на едно усилие, което със сигурност ще бъде направено, може би на един друг стремеж с по-широк размах и по-добре надарен интелект, способен не само да чувства, но и да разбира Истината, която търси да бъде чута.

Биография и факти за автора

Шри ОробиндоШри Оробиндо е индийски революционер, философ, писател и духовен учител. Роден с името Оробиндо Гхош в Индия на 15-ти август, 1872 г. Аравинд.  Той е син на английския възпитаник д-р Кришнан Д. Гхош. На седем годишна възраст Оробиндо се мести в Манчестър, Англия, за да изучава Гръцки и Латински език. Последните три години в Св.Павел прекарва в четене на литература, и по-специално английска поезия. Получава награда по литература (Butterworth Prize), награда по история (Bedford Prize) и стипендия за един от местните колежи, както и за Кралския колеж в Кембридж.

 

През 1893, на 21 години, се завръща в Индия. Ангажира се сериозно с революционна дейност и се посвещава на независимостта на Индия.

 

В периода 1902 - 1910 година се занимава активно среволюционна дейност, прекарва година в затвора, където в килията получава поредица от духовни преживявания, променили посоката на живота му.

 

След кратък политически устрем,  в който става един от лидерите на ранното движение за Независимост на Индия от Британско господство, Шри Оробиндо се обръща към изследването на фините сфери на човешкото съществувание и като резултат от това се оформя един нов духовен път, наречен от него Интегрална йога. 

 

През 1914 г., след 4 години усърдни занимания с йога в Пондичери, Шри Оробиндо създава Ариа - месечна рецензия от 64 страници. През следващите шест и половина години публикува най-важните си писания, които се появяват написани на части.

 

Шри Оробиндо е заявил, че човекът е преходно същество. Той твърди, че човекът е в едно преходно съществувание. Той не е последен. Стъпката от човек до свръх-човек е следващото наближаващо осъществяване в еволюцията на земята. 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.