Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Четири след полунощ - книга втора

Стивън Кинг

Точно след полунощ настъпва времето за преход към отвъдното...

Колекция от новели на тема „полунощ” - когато познатият свят отстъпва пред алтернативна реалност и пред нас се открива нов страховит свят.

  • Корица: Мека
  • Страници: 432
  • Тегло: 0.360 кг
  • Издадена: 2010 г
  • Издателство: Бард
  • Виж още от Стивън Кинг
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,99 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Точно след полунощ настъпва времето за преход към отвъдното...

Колекция от новели на тема „полунощ” - когато познатият свят отстъпва пред алтернативна реалност и пред нас се открива нов страховит свят.

БИБЛИОТЕЧНА ПОЛИЦИЯ

Сам Пийбълс, бизнесмен на средна възраст от Айова, изглежда е закъснял да върне няколко книги в библиотеката. Не е кой знае какво прегрешение, но злопаметният библиотекар на Джънкшън Сити едва ли смята така. Последвалите събития ще ви накарат да настръхнете, както само Стивън Кинг го умее.

СЛЪНЧЕВОТО КУЧЕ

Зловещи неща се случват в градчето Касъл Рок в Мейн. Петнайсетгодишният Кевин Деливън има фотоапарат „Полароид”, но накъдето и да насочи обектива му, на снимката излиза огромно грозно зло куче. С всяка следваща снимка създанието като че ли се приближава все по-застрашително към плоската повърхност на полароидния филм, сякаш иска да се освободи. Когато старият Пап Мерил, находчивият градски търговец, дочува за този феномен, той надушва печалба, но Слънчевото куче, чудовище, което изобщо не би трябвало да съществува, се оказва твърде опасно вложение.

Откъс от книгата

1.

Всичко, реши по-късно Сам Пийбълс, беше по вина на онзи проклет акробат. Ако акробатът не се беше напил точно когато не трябва, Сам никога не би попаднал в такава неприятност.

"Не е чак толкова зле - помисли си той с може би оправдана горчивина, - че животът е като тясна греда над бездънна бездна - греда, по която трябва да вървим със затворени очи. Това е лошо, но не е чак толкова лошо. Понякога освен всичко друго ни бутат."

Но това беше по-късно. Първо, преди Библиотечния полицай, беше пияният акробат.

 

2.

В Залата на ротарианците на Джънкшън сити всеки последен петък от месеца се провеждаше "Вечер на оратора". В последния петък на месец март 1990 по разписание ротарианците трябваше да чуят (и да бъдат забавлявани) от Невероятния Джо - акробат в цирка и в пътуващия карнавал "Звездите на Къри и Трембо".

В четвъртък следобед, в четири и пет, телефонът на бюрото на Сам Пийбълс в "Недвижими имоти и застраховки в Джънкшън сити" иззвъня. Сам, вдигна слушалката. Винаги вдигаше Сам - или лично Сам, или Сам от телефонния секретар, - защото той беше собственик и единствен служител на "Недвижими имоти и застраховки". Не беше богаташ, но беше щастлив в разумни граници. Обичаше да казва на хората, че първият му мерцедес е още далеч в бъдещето, но си има форд, който е почти нов, и притежава собствен дом на авеню "Келтън". "Освен това тази работа е най-доброто от всичките ми забавления" - обичаше да добавя той, може би защото в действителност след колежа не беше имал кой знае колко забавления.

- "Недвижими имоти и застра..."

- Сам, на телефона Крейг. Акробатът си е счупил врата.

- Какво?

- Каквото чу! - извика Крейг Джонс с дълбоко опечален глас. - Акробатът си е счупил шибания врат!

- О! - каза Сам. - Виж ти! - Той помисли за момент и после попита: - Мъртъв ли е, Крейг?

- Не, не е мъртъв, но за нас все едно, че е мъртъв. Намира се в болницата в Сидар Рапидс с поне десет килограма гипс около врата. Току-що ми се обади Били Брайт. Каза, че Джо се напил като каруцар на дневното представление този следобед, опитал се да направи задно салто и се приземил извън кръга право върху врата си. Били каза, че го чул чак горе, на последните редове. Каза, че звукът бил както, когато стъпваш върху току-що замръзнала локва.

- Ох! - възкликна съчувствено Сам.

- Не съм изненадан. Нали е Невероятния Джо. Що за име е това за цирков артист? Искам да кажа - да беше Невероятния Рандикс, добре, Невероятния Тортелини - как да е. Но Невероятния Джо? Звучи ми като измислица на човек с увреден мозък.

- Господи, наистина е много лошо.

- Пет пари не давам какво е. Заради това оставаме без оратор утре вечер, драги мой.

На Сам му се прииска да беше напуснал кантората си още в четири часа. Крейг щеше да попадне на телефонния секретар и това щеше да даде на Сам малко повече време да си помисли. Той почувства, че скоро ще му е нужно време да мисли. Почувства също и че Крейг Джонс няма да му го даде.

- Да - каза той. - Мисля, че е точно така. - Надяваше се, че гласът му звучи философски, но безпомощно. - Какъв срам.

- Наистина - каза Крейг и после изплю камъчето. - Но знам, че ти ще си щастлив да излезеш и да запълниш празнината.

- Аз? Крейг, сигурно се шегуваш! Аз не мога да направя и кълбо напред, камо ли задно сал...

- Мисля, че можеш да разкажеш за важността на частния бизнес в живота на малкия град - Крейг Джонс напираше безмилостно. - Ако това не ти харесва, има и бейзбол. Ако и това не става, винаги можеш да си свалиш панталоните и да си размахаш оная работа пред публиката. Сам, аз съм не само председател на Комитета на ораторите, макар че и това би било достатъчно. След като Кени се пресели, а Карл престана да идва, аз съм Комитетът на ораторите. Сега ти трябва да ми помогнеш. Утре вечер ми е нужен оратор. В целия проклет клуб има най-много петима души, на които чувствам, че мога да се доверя в нужда, и ти си един от тях.

- Но...

- Освен това си единственият, който още не е спасявал подобна ситуация, така че считай се за избран, момчето ми.

- Франк Стивънс...

- ... замести човека от транспортния профсъюз миналата година, когато Голямото жури* го подведе под отговорност за измама и той не можа да участва. Сам - сега е твой ред да се жертваш. Не можеш да ме разочароваш, човече. Дължиш ми го.

- Аз се занимавам със застраховки! - извика Сам. - А когато не пиша застраховки, продавам ферми! Главно на банки! За повечето хора това е скучно! А за тези, за които не е скучно, е отвратително!

- Това няма никакво значение. - Крейг подготвяше последния удар, като тъпчеше хилавите възражения на Сам с груби подковани ботуши. - В края на вечерята всички ще бъдат пияни и ти добре го знаеш. В събота сутринта няма да си спомнят и дума от това, което си казал, но междувременно ми трябва човек, който да се изправи и да говори половин час, и аз съм избрал теб!

Сам продължи да възразява още малко, но Крейг беше категоричен и безмилостен. "Необходимо е. Трябва. Дължиш ми го."

- Добре - най-сетне каза той. - Добре, добре! Стига вече!

- Браво! - възкликна Крейг. Гласът му изведнъж се изпълни със слънчева светлина и блесна с цветовете на дъгата. - И запомни, не трябва да бъде по-дълго от трийсет минути плюс може би още десет за въпроси. Ако въобще някой има въпроси. И наистина можеш да си размахаш оная работа, ако ти се иска. Не вярвам някой да види, но...

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.