Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.


 

Две прекрасни книги от Елчин Сафарли, пренасящи ни в дълбокия душевен свят на Изтока.

„Ти ми беше обещан“ - една книга за възраждането. Малка история за човека, който отново се научава да живее, когато спомените са единственото, което му е останало.

„Ако ти знаеше...“ - историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота.

Промоцията е валидна за периода от 27 май до 5 юни 2017 г.


 

Три романа, способни да дадат нова насока в живота ви.

Промоцията е валидна за периода от 27 май до 5 юни 2017 г.


 

Българска семейно-родова лексика. Енциклопедичен речник

Христо Холиолчев, Максим Младенов, Лилия Радева

Материалите за този речник са събирани в продължение на повече от 50 години по различни проекти (програми) и от изследвачи с различна подготовка и квалификация – научни работници (езиковеди, етнографи), учители, студенти, културни дейци от читалища и местни или регионални музеи и др. Към сбирката сега се добавят и материали, ексцерпирани от речници и диалектоложки и етнографски изследавния, които са посочени към приложената библиография на източниците.

Христо Холиолчев

 

Наличност: Да

45,00 лв.

„Ти ми беше обещан“ - една книга за възраждането. История за човека, който отново се научава да живее, когато спомените са единственото, което му е останало.

Промоцията е валидна за периода от 27 май до 5 юни 2017 г.


 

„Ако ти знаеше...“ - историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота.

Промоцията е валидна за периода от 27 май до 5 юни 2017 г.


 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Откъс от книгата

Материалите за този речник са събирани в продължение на повече от 50 години по различни проекти (програми) и от изследвани с различна подготовка и квалификация - научни работници (езиковеди, етнографи), учители, студенти, културни дейци от читалища и местни или регионални музеи и др. Към сбирката сега се добавят и материали, ексцерпирани от речници и диалектоложки и етнографски изследавния, които са посочени към приложената библиография на източниците.

Целенасочено и системно българската терминология за родство се проучва от началото на 50-те годнини на миналия век. Проф. д-р Стойко Стойков (1912— 1969) съставя и издава два въпросника: 1) „Въпросник за проучване на роднински названия” (1949) със схеми на отношенията по кръвно родство и брачно родство и с оглед към названията (термините) — синоними и хетероними, които обозначават носителите на тези отношения (членове на семейството и рода), и 2) „Кратък осведомителен въпросник за проучване на българските местни говори” (1954), в който са застъпени и лексеми и словоформи като дъщеря, внук, зет, братя, деца и др. с оглед към техния регионален (диалектен) облик. Първият въпросник придружаваше (особено през началния период) участниците в теренните проучвания (1956—1975) за БЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТЕН АТЛАС и се използваше като допълнение към „Програма за събиране на материали за Български диалектен атлас” (Ст. Стойков, Институт за български език при БАН. София. 1955, 1959). ...

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: