Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Борис Георгиев от Варна

Пламена Димитрова-Рачева

Разгледани са живота и творчеството на художника Борис Георгиев от Варна въз основа на богат архивен материал. Значението и смисълът на изкуството на Георгиев са поставени в тясна връзка с житейската му съдба. Художникът схваща изкуството като мисия, като неотменима потребност на човешката душа, като утвърждаване на истински духовни ценности. Книгата представлява изследване на най-значимите му произведения, с които той е придобил международна известност. Те са представени в албумната част с пълни каталожни данни, а където това е възможно - с анотации.

Трудът е резултат на повече от десетгодишни изследвания в архиви, галерии, частни колекции в България и чужбина и на сътрудничеството на много хора, които високо ценят таланта и изкуството на художника. Той не би намерил своята реализация без подкрепата на осиновената дъщеря на Борис Георгиев, г-жа Вирджиния Джакомети, и на издателя г-н Димитър Златарев.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

50,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Пламена Димитрова-Рачева е завършила специалност „Изкуствознание“ в НХА, София през 1977 г. Член на СБХ от 1982 г. Уредник на „Графичен кабинет“ на Международното биенале на графиката във Варна (1980-1997); уредник в ГХГ- Добрич (2006 – 2008).; уредник в НМБИИ (2010). Главен експерт в Държавна агенция “Архиви” от юли 2010 г.

Автор на книги, монографии и изследователски студии. Работи в сферата на художествената критика, историята на старото и съвременно изкуство, графиката и неконвенционалните форми. Самостоятелни изложби в галериите в България, Франция, Румъния, Гърция. Видеоарт представен в Германия, Куба, Испания и в България. Участия в международни биеналета на графиката и член на Международно жури на графичните биеналета в България, Китай, Сърбия, Македония, Чехия, Гърция, на ОК на Международното триенале на графиката, София. Графични произведения в националти и частни колекции в България и чужбина. Куратор на представителни изложби на българска графика и живопис в България, Европа и Средна Азия (1979-2009).

Носител на международни и национални награди за: изследователска дейност - Getty Grant, Werkleitz Gesellschaft e.V, Halle, Germany; кураторски проект на ІІ-то Международно триенале на графиката в Прага; издания в областта на изкуствознанието на СБХ (1975, 1989, 2001); Фондация "Св. Св. Кирил и Методий" за Cite des Arts, Париж; на Сталкер холдинг (2008); Голямата награда "Бронзов лъв" за книгата «Борис Георгиев от Варна» на издателство “Кибея” (2007), София; за проект "Виртуален музей на съвременното българско изкуство"/съвместно с проф. Греди Асса/(2003); Номинация за графика на “Алианц България”(2008); стипендия на “Международен графичен симпозиум” – Пловдив (2005).

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.