Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Бледа синя точица

Карл Сейгън

Това е тук. Нашият дом. Това сме ние. Всеки, когото обичате, всеки, когото познавате, всеки, за когото сте чували, всяко човешко създание, съществувало някога, е изживяло живота си тук. Изворите на нашите радости и страдания, хиляди религии, идеологии и икономически доктрини, всеки ловец и събирач, всеки герой и страхливец, всеки създател и рушител на цивилизации, всеки крал и селянин, всяка млада влюбена двойка, всяка майка и всеки баща, всяко дете, изобретател и изследовател, всеки учител по етика, всеки корумпиран политик, всяка суперзвезда, всеки върховен лидер, всеки светец и грешник в историята на нашия вид са живели тук – на тази прашинка, огряна от слънчев лъч.

 

Наличност: Да

17,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Професорът по астрономия и космически науки Карл Сейгън изиграва водеща роля в програмите „Маринър“, „Вайкинг“, „Вояджър“ и „Галилей“ до планетите, за което получава отличията на НАСА за Изключителни научни постижения и (два пъти) за Особени заслуги към обществото.

Неговата телевизионна поредица „Космос“ е най-гледаният телевизионен сериал в историята на американската телевизия. Съпровождащата го книга е най-продаваното научнопопулярно четиво, издавано някога на английски език. Доктор Сейгън е лауреат на наградата „Пулицър“, медала „Орстед“ и много други, сред които двайсет почетни степени от американски колежи и университети, заради своя принос към науката, литературата, образованието и опазването на околната среда.

Откъс от книгата

Странници: Въведение

Но кажи ми те кои са – тези странници... Райнер Мария Рилке, „Петата елегия“ (1923)

От самото си начало ние сме странници. Познавали сме всяко дръвче на десетки километри околовръст. Когато са зреели плодовете, ние сме били там. Следвали сме стадата в ежегодните им миграции. Ликували сме при вида на прясното месо. Чрез прокрадване, ловко маневриране, засада и масирано нападение само неколцина от нас със съвместни усилия са постигали онова, което мнозина, ловувайки поединично, не са успявали. Разчитали сме един на друг. Да се справяме сами е било също толкова нелепо, колкото и да се установим на едно място.

Работейки заедно, ние сме бранели децата си от лъвовете и хиените, учели сме ги на жизненоважни умения, както и да боравят със сечива. Тогава, както и сега, технологията е била ключът към оцеляването ни.

Когато засушаването се проточвало или лятото започвало да захладнява, групата ни продължавала нататък – понякога към непознати земи. Търсели сме по-добро място. А когато не сме се спогаждали с другите от малката ни номадска група, сме я напускали в търсене на друга, по-дружелюбна. Винаги сме можели да започнем отначало.

През 99,9 процента от времето на възникване на вида ни ние сме били ловци и събирачи, скитници из саваните и степите. Тогава е нямало охранявани граници, нито митнически служители. Пределите са били навсякъде около нас. Били сме ограничени единствено от земята, океана и небето, плюс някой и друг сприхав съсед. ...

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: