Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Бягащата с вълци

Клариса Пинкола Естес

"Бягащата с вълци" е Библия за жени. 

Една книга за инстинктивната природа на жените, която разкрива важни детайли от лабиринтите на женската душа, посочва капаните, опасностите, дъното на изхода, учи ни да се лекуваме и да си правим поуки от преживяното. Една книга за зрелостта на жената и куража й да надникне по-дълбоко в себе си, да види дали е готова да приеме цикъла Живот/Смърт/Живот и да разбере коя е.

Една книга за заблудите и капаните, които дебнат жената във всяка нейна възраст, ако се откъсне от естествените цикли на живеене и от собствения си център. Авторката посочва какви са пътищата за излизането от кризите, на места предлага директни методи и практики, та дори и мантри. Книга, която ни подкрепя да поканим дивата си същност, да я осъзнаем, да я обичаме, да не се плашим от нея, а да се научим да я управляваме.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

19,99 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Това е книга за инстинктивната природа на жените.

Във всяка жена живее могъща сила, носещи позитивни инстинкти, пламенно творчество и вечно познание. Тя е Дивата жена, която представлява инстинктивната природа на жените. Но тя е застрашен от изчезване вид.

В "Бягащата с вълци" д-р Клариса Пинкола Естес разкрива богати интеркултурни митове, приказки и истории, много от които от собственото ѝ семейство, за да помогне на жените да възстановят връзката си със здравите атрибути на тази инстинктивна природа. Чрез историите и коментарите в тази забележителна книга ние възвръщаме обичта си към Дивата жена, разбираме я и я приемаме в дълбокото си психе едновременно като вълшебство и лекарство. Д-р Естес е създала нов речник на женското психе. Плодородна и животворна, това е психология на жените в най-истинския смисъл на думата, познание за душата.

"Бягащата с вълци" е международен бестселър, преведена на 27 езика, бестселър в списъка на „Ню Йорк Таймс" за 145 седмици. 

"Книгата "Бягащата с вълци" не е обикновена книга. Тя е плод на дълбоко проникновение, мъдрост и обич. Пророчество на Онази, която знае..."
Ню Йорк Таймс

Биография и факти за автора

Клариса Пинкола ЕстесД-р Клариса Пинкола Естес е поетеса и cantadora (разказвачка на истории) в испаноезичната традиция, психоаналитик с двайсет и пет годишна практика и бивш директор на Центъра за изследване и образование „К. Г. Юнг” в Съединените щати. 

Тя расте в провинциално селище с население 600 души близо до Големите езера. Нейните предшественици са от унгарски корен и мексикански метиси. Тя идва от имигрантско и бежанско семейство, което не може да чете и пише.

Докторатът й от Обединения институт и университет, е по етноклинична психология, изследване на социалните и психологически модели в културните и племенните групи.

Тя често говори като гостуващ преподавател в университетите. Автор е на много книги, които са публикувани на 33 езика и на поредица от единайсет аудиокниги, превърнали се до една в бестселъри. Нейната книга Бягащата с вълци" е бестселър в списъка на „Ню Йорк Таймс" за 145 седмици. 

Откъс от книгата

ПРЕДГОВОР 

КНИГА, КОЯТО СЕ ЧЕТЕ С КОЖАТА

Формата, напълно издържана в стила на Юнгианския подход, използвана от Клариса Естес, допринася за по-директно възприемане на книгата. Ако това бяха просто твърдения и споделен опит, щеше да е доста дидактична и суха и нямаше да бъде чувана и с кожата. Образите в историите са толкова силни, че смисълът, без да е ясно как, някак се оказва откъм читателя.

Другото, за което благодаря на "Бягащата с вълци", е, че тя разкрива важни детайли от лабиринтите на женската душа, посочва капаните, опасностите, дъното на изхода, учи ни да се лекуваме и да си правим поуки от преживяното. Препоръчала съм я през годините на хиляди хора, купувала съм я на антикварни цени в очакване на поредния нов тираж, подарила съм я на десетки, винаги имам поне още един екземпляр вкъщи (моят е бухнал като баница - подчертан, изрисуван и изписан), защото знам, че ще потрябва. И все изпитвам затруднение да я опиша с две думи. Казвам: "Това е книга за ставането на женската душа чрез анализ на приказки и митове. Написана е от Клариса Пинкола Естес - една мъдрица (понеже нямаме женски род за мъдрец) и събирачка на истории. Тя е от индианско-унгарски произход".

Езикът в книгата е абсолютно женски, течен и дълбок, защото Клариса е и невероятна поетеса. Това им казвам на всички мои приятелки, клиентки и непознати от страниците на женските списания, от телевизията и от радиопредаванията, в които участвам.

Книгата е наистина дебела. Голяма е, има много плът в нея. Затова и трудно се чете наведнъж. Така ги успокоявам: "Не я четете подред, просто отворете и вижте дали ще ви дръпне някоя страница. Върнете се до историята и прочетете цялата глава. После вижте съдържанието - дали някоя тема не ви е по-близка сега. Това е текст, който се чете бавно и непрекъснато".

Когато попаднах на "Бягащата с вълци", вече нямах толкова време за четене и живеех с все сили новия си живот. Тя се появи точно навреме - като подкрепа, корен, дълбинно разбиране на процесите, които ставаха в мен, и изборите, които правех. Книга упование, надежда и път как да се завърна обратно у дома. И тогава, и днес мога да кажа, че "Бягащата с вълци" е най-доброто четиво, писано от жена, на което съм попадала. То е концентрат на всичко прочетено в тези близо двадесет години. Затова с благодарност и респект приех поканата на издателство "Бард" на напиша предговора към десетото є издание у нас.

Трудно се говори преди една толкова богата по съдържание книга.

Добре е просто да я оставим да развърже собствените ни истории.

Да се връщаме към нея, за да търсим убежище, разговор, когато никой не ни разбира, да усетим светлината в мъдростта , събрана в лупата на една сълза.

Тази книга е скъпоценност, родена от нахлуването на живота дълбоко във влажния мрак на мидата.

 

Междувременно подпитвам жените около мен какво е за тях "Бягащата с вълци":

Рада: Преди няколко лета си бях купила червени обувки - страхотни, за първи път в живота си. Много им се радвах и тичах насам-натам с тях. Тогава ме намери "Бягащата с вълци". Прочетох историята за червените обувки, за това диво танцуване и правене само във външното, без връзка с душата. Бях потресена - точно така се чувствах в момента. Не можех да спра и да се прибера при живота си. Започнах да гледам на червените си обувки по нов начин. Случваха се странни съвпадения: влача книгата на плажа, идва една приятелка от Франция и гледам - вади същата книга, само че на френски. През годините "Бягащата..." се превърна в съзаклятие, в код, с който веднага се подушваме...

Тинка: Слязох при бесовете си, разгледах ги и... си ги приех. Приемам се и с тях. Обичам се каквато съм.

Ирен: За мен тази книга е лекарство. Средство за пряк достъп до най-дълбоката ми същност, която лекува. Мисля, че и аз допринесох за един от тиражите є в България.

Регина: Усещането за дивата ми природа се върна много свежо, като прочетох "Бягащата с вълци". Това чувство изпитах за първи път, когато баща ми беше отпрашил толкова напред в планината, че ние с мама се уморихме да го гоним и решихме да се върнем, но се загубихме и тръгнахме надолу по течението на една река. Тя беше много буйна, блъскахме се из шубраците край нея, уплашихме се, нямаше кой да ни покаже накъде да вървим и тогава за първи път усетих дивата сила в мен - че само тук и сега от моя инстинкт зависи да оцелея. Излязохме на пътя и бяхме много горди с майка ми, че се справихме.

Райна: За мен това е приказка за пораснали жени. Като тук нямам точно предвид възрастта. Една приятелка тия дни я захвърли и каза: "Не, няма да я прочета - много е мрачна. Да, някои от историите са страховити, но ако човек няма смелост да се разходи из мазето на колективното и индивидуалното си несъзнавано, как ще се запознае с корените, със сянката си и с ненахранените си аспекти, които е изтласкал там?

Милена: Това е настолна книга за културната жена. Научи ме да се страхувам по-малко.

 

Както виждате "Бягащата с вълци" е своеобразен лакмус за зрелостта на жената и куража й да надникне по-дълбоко в себе си, да види дали е готова да приеме цикъла Живот/Смърт/Живот и дали изобщо й се занимава с това да разбере коя е. Общо взето читателките й се разделят на три групи. Първите казват: "Абе нещо не мога да я чета", други я четат оттук-оттам, но не я прочитат докрай, а трети просто заживяват с нея и я четат често. Разбира се, тази книга не е по-гениална от живота, но помага да го разбираме и износваме.

...

Тя е образец за интерпретиране на митове и сънища, които вадят дълбинен материал от човешката душа. Написаното от Клариса Пинкола Естес дава сигнал за заблудите и капаните, които дебнат жената във всяка нейна възраст, ако се откъсне от естествените цикли на живеене и от собствения си център. Авторката посочва какви са пътищата за излизането от кризите, на места предлага директни методи и практики, та дори и мантри. Коя жена не ги е откривала за себе си: "Не се предавам" и "Продължавам напред".

...

Вследствие на опита от пътуванията ми в Индия и заниманията ми с духовни практики вече разбирам твърдението в текста, че зареждащи с енергия не са задължително само красивите гледки и специалните хора и места. Енергия се съдържа и в грозното, и в мръсното, включително и в чертите на характера ни, които сме счели за неприлични и сме изтласкали в мазето. Но най-разтърсващото ми откритие от последния прочит беше, че именно докато съм отстоявала представата за доброто момиче, съм изхабила много енергия за творене, защото, както твърди г-жа Пинкола Естес, понякога точно до и под най-ниските ни страсти стои силна творческа енергия и изпращайки ги в мазето, съм се лишила от спонтанност и размах като творец. Стига! Това е, което мога да кажа сега. И да добавя още един цитат на Естес: "Дивата природа е свободна да прави каквото си пожелае!".

Книгата "Бягащата с вълци" се вглежда в живота на жената, като му дава друг прочит, защото държи сметка за инстинктивната й природа. Събаря табута, разширява фокуса отвъд нормите, проветрява отлежали патриархални твърдения, Фройд и класически антропологически схващания. Тя е юнгианска по дух. Намирам я много близка и до теорията на Вилхелм Райх, според когото интегрирането на инстинктивната ни природа води до хармонична и независима личност. Вместо да ни кара да натъпчем спонтанноста си в мазето, да я сублимираме в култура и да я догонваме, този текст ни подкрепя да поканим дивата си същност, да я осъзнаем, да я обичаме, да не се плашим от нея, а да се научим да я управляваме с цел свободно творчество, игри, танци, плодовитост, градивност, позитивност, изграждане на ярка индивидуалност и, разбира се, получаване на удоволствие от живота.

...

Сега си спомням, че като прочетох за първи път "Бягащата...", много се ядосах, че не съм я имала до мен, когато съм била на 16, на 20, на 26 и на 32, защото това е книга за инициация и посвещаване на младата и за осмисляне на живота на зрялата жена, и защото учи как да "четем творчески традицията". Но тя не е била написана още тогава. А може би така е по-добре - нали човек трябва да живее, да влезе в гората, да се изгуби, да го изядат и после пак да се намери като в приказките...

И друго - Клариса Пинкола Естес ми даде надежда, че е възможна женската солидарност, дари ме с разбирането за общата ни същност. Помогна ми да осмисля необходимостта от оставането в женска енергия, преди да се впусна отново да изследвам мъжкия свят. Вече присъствам в женски общества, но "без необходимостта да сливам душата си с ничий колектив", гледам "да избирам и да не ставам едностранчива, просто да прибавям специфичното си присъствие към групата". С една дума, събирам се с другите, но с внимание и будност за индивидуалността си. "Многото в сравнение с единия."

….

"Бягащата с вълци" отваря място вътре в нас. Ако имаме силата да видим, приемем и работим с негативните аспекти от характера си, които ни отделят от съществуването, се отварят огромни територии за градивните и положителните ни същности. Това е работа по пътя на осъзнаването. Нелека задача, но от доброто свършване печели всеки човек и така допринася за повече хармония в объркания ни свят.

Чета днес "Бягащата с вълци" като жена, поела отговорност за собствените си избори, като терапевт, човек, който твори, пътува и танцува. Страх ме е от вълка, но това не ми пречи да влизам в гората, както героинята от "Вълчата мигла", защото "ако не отидеш в гората, никога няма да се случи нищо и животът ти изобщо няма да започне".

Вече десет издания на "Бягащата с вълци" са в хиляди български жени, защото книгата помага за цялостта на ум, тяло, душа и дух, на анима и анимус и вдъхва увереност в дивата природа, която дава цвят и смисъл.

"Бягащата с вълци" е Библия за жени. 

Виргиния Захариева - психотерапевт и писател

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.