Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Специална цена!

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Аз те чувам, разбирам и съм твой приятел, детето ми!

Олга Маховска

7 правила на успешните майки

Олга Маховска

Казват, че да контактуваш с децата е лесно – всичко, от което имат нужда, е любов, а останалото е второстепенно. Но дали нещата в действителност са толкова прости? Знаем ли как да говорим с децата си? Как да ги поощряваме, да развиваме тяхното въображение и умения? Как да култивираме у тях още от ранна възраст умението да бъдат комбинативни, находчиви и оптимистично настроени?

Книгата на известния психолог Олга Маховска „Аз те чувам, разбирам и съм твой приятел, детето ми!“ е точно за тези родители, които се вълнуват не само от „градуса“ на родителската любов, но и от правилната посока, в която трябва да се насочва ентусиазмът, така че днешното дете през следващите десетилетия да бъде един истински щастлив човек.

„Когато пожелаваме на децата щастие, ние се усмихваме широко. Децата са единственото, което винаги ни напомня: щастието – това е споделената с другите радост. Но ние сме само началният капитал, площадката, от която то стартира към света. А оттам нататък щастието вече е резултат от усилията и умението на самия човек. Никой няма да му го поднесе на тепсия, нито пък ще вземе да му го натрапва.“

А за да възпиташ щастлив човек, казва Олга Маховска, трябва първо да знаеш кои качества отличават щастливите и успешни хора.

„Ако наблюдаваме щастливи хора, ще забележим, че всички те притежават сходен набор от социални навици, които подобряват качеството на собствения им живот, а също и живота на тези, които са до тях.

Щастливите хора или пътешестват, или четат книги съвсем не по специалността си, или учат езици, коренно различни от техния роден, или дружат с хора, умеещи да правят неща, които никой друг не може. Палитрата, използвана от щастливеца, е огромна. Като художника, който избира ракурса и оглежда модела, щастливият човек създава платното на собствения си живот.“

Като детски психолог и специалист по психология на възпитанието, авторката обяснява изключително достъпно и разбираемо много важни неща, някои от които и доста сложни. Като например: как разказването на приказки може да се превърне в инструмент за развиване на фантазията и разширяване на кръгозора; от какво се пораждат детските страхове и как да ги победим; защо децата толкова обичат клоуните и как вие можете да се превърнете в идеалния образ за подражание; как почистването на стаята или сутрешната закуска да бъдат незабравимо приключение, вместо изпитание за цялото семейство; защо трябва да говорим с момчетата и момичетата по различен начин... И още много практични и важни неща, които непременно трябва да знае всеки родител. Възможно е дори да откриете грешки, които сте допускали в комуникацията с детето си. И които, разбира се, ще научите как да коригирате.

Олга Маховска е не само опитен психолог, но и сладкодумен разказвач, който виртуозно съблюдава границата между художественото изложение и онези полезни и важни неща, които иска да съобщи на своите читатели. Книгата е написана забавно, интересно и увлекателно. Ще научите много нови неща, ще се замислите над други, а някои ще ви накарат да се усмихнете. 

И докато четете в ролята си на родител, вие неусетно ще се върнете и в своето детство и ще разберете любопитни неща за себе си, ще си припомните част от радостите и перипетиите на детските години, които винаги се съхраняват в едно кътче на паметта ни. 

И така, ето седемте качества, които отличават щастливите хора:

- възприемчивост към новото;

- способност да фантазират;

- целеустременост;

- широк кръгозор;

- оптимизъм;

- умение да съпреживяват;

- умение да комбинират възможностите.

И за да се сбъдне най-голямата мечта на майките и татковците – да превърнат децата си в щастливи хора, е необходимо само едно: да се развият тези качества!

Защото всеки ден ние учим децата да бъдат щастливи или нещастни. Как? Тази книга е за това.  

 

Вижте от същия автор: "МИСЛИ КАТО ДЕТЕ, ДЕЙСТВАЙ КАТО ВЪЗРАСТЕН"

"100 ГРЕШКИ ВЪВ ВЪЗПИТАНИЕТО, КОИТО ЛЕСНО МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗБЕГНАТИ"

 

  • Корица: Мека
  • Страници: 208
  • Тегло: 0.280 кг
  • Издадена: 07.10.2016 г
  • Издателство: Гнездото
  • Превод от руски език: Мария Зозикова
  • Виж още от Олга Маховска
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

Редовен Цена: 12,90 лв.

Специална цена: 7,74 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Ако искате вашето дете да успее в живота и да се превърне в щастлив човек, научете го на следното:

• възприемчивост към всичко ново;

• умение да фантазира;

• целеустременост;

• оптимизъм;

• широк кръгозор;

• умение да комбинира;

• способност да съчувства и разбира другите.

Олга Маховска е известен детски психолог, автор на редица бестселъри, по които много родители възпитават децата си. Книгата "Аз те чувам, разбирам и съм твой приятел, детето ми!" е един безценен пътеводител с повече от сто правила и техники, които ще ви помогнат да формирате в детето си тези базови качества за щастие и увереност.

Биография и факти за автора

Олга МаховскаОлга Маховска е известен руски психолог-изследовател и писател, кандидат на психологическите науки и сътрудник на Института по психология към Руската академия на науките.

Тя е автор на редица изследвания и книги в областта на детската и младежката психология, по които хиляди родители възпитават децата си. Много от книгите ѝ са бестселъри и са преведени на различни езици. Първите заглавия на Олга Маховска, които излизат на българския пазар, са "Аз те чувам, разбирам и съм твой приятел, детето ми!" и "Мисли като дете, действай като възрастен".

Други сфери, обект на интересите ѝ, са семейната психология, психология на емиграцията, мултикултурни анализи и др. Две от най-нашумелите ѝ заглавия "Роби на любовта" и "Мъжът като загадка. Защо не иска да се жени, а след това - да се развежда" са част от портфолиото на издателство Gnezdoto. Творчеството ѝ включва и няколко съвременни любовни романа.

Олга Маховска провежда различни изследвания и изнася лекции по целия свят в рамките на международни научни програми на Русия, Франция и САЩ. Тя е и програмен директор на телевизионния образователен проект „Улица Сезам в Русия", провеждала е международни кръгли маси в Париж, Москва, Сиатъл, водила е собствена програма за родители.

Маховска често е канена като коментатор и консултант в различни телевизионни и радио предавания, както и в семинари и обучения. За работата си е отличена с редица международни и национални награди.

Писател, коментатор и пътешественик, в свободното си време Олга Маховска пише есета и свири на цигулка.

Откъс от книгата

МЕЧТАЙТЕ ЗАЕДНО ЗА ВСЯКАКВИ НЕЩА.

ИЗМИСЛЯЙТЕ ИСТОРИИ НА УСПЕХА ЗА ДЕТЕТО, НЕГОВИТЕ ИГРАЧКИ И ПРИЯТЕЛИ

 

Децата обичат приказките, необикновените истории. Но повече от всичко харесват да им разказват за самите тях. Да познаеш себе си – това общо взето е основният мотив на живота. Човек не се интересува от никого така силно, както от собствената си личност, и той познава себе си чрез взаимодействието с другите, чрез своите привързаности, реакции, наблюдения.

Най-напред трябва да разкажете на детето историята на неговото забележително раждане. Никакви сперматозоиди и яйцеклетки! Децата искат да чуят колко много са ги чакали, как родителите си мечтаели за момченце или момиченце и приготвяли играчки, как татко купил ваничка и я носил на гръб през целия град, защото не го пуснали в трамвая. Как мама слушала музика, за да спи спокойно бебето в коремчето. Как татко галел това коремче и си долепвал ухото до него. „А аз какво казах?” – „Ти каза: тате, отивай да спиш! Не подслушвай!” Тези спомени и измислици децата са готови да слушат по сто пъти, защото това са преки потвърждения, че ги обичат силно, при това отдавна, от самото начало.

Но не по-малко важно е да се измислят и невероятни истории на успеха, програма за действие за двеста години напред. Аз съм против твърдото програмиране от типа на: „Като пораснеш, ще станеш лекар, като дядо ти и баща ти!”. Прекрасно е да има династия, но вие можете да се върнете отново към тази идея преди завършване на училището. А сега детето трябва да получи потвърждение, че пред него се откриват невероятни възможности. В разказите то може да бъде космонавт, пътешественик, гениален учен. Момичето, разбира се, ще стане първа красавица и телевизионна водеща.

Между другото, децата мечтаят за приятни неща, които вече познават. Видели са малки зайчета на село – трябва да станат или „животински” доктори, ветеринари, или фокусници, за да изваждат сладките пухкави зайчета от цилиндъра. Видели са красива пожарна кола – ще бъдат пожарникари! Децата са привлечени от всичко, което може да се види и опита. И само в детството можем да си променяме плановете всеки ден, като именно днешните са най-важни: последната версия е най-съкровената.

Разказвайте на децата за пътешествия, нови места за живеене, самолети, влакове, елени, пингвини, папагали какаду, лиани... Водете ги в зоопарка и планирайте пътувания до различни краища на света!

Детето и самò трябва да си измисля истории за своите приятели и играчки. Нали ще тръгнат на пътешествие заедно с него! Освен това и те са такива необикновени, весели и късметлии, като самото дете. Играчките, естествено, се купуват от магазина. А преди да стигнат до него? „Виж това камионче. То е карало разбойници в Африка, после  е попаднало в плен и е било продадено, след което се оказало в ръцете на един стар майстор, а той го поправил и дал в магазина. И сега му провървя още веднъж – дойде в нашето семейство”. – „Ами ако разбойниците тръгнат да го търсят?” – „Тогава ще се наложи да се бием! Нали няма да дадем току-тъй нашето камионче?” – „Няма!”  – „Я да го попитаме, ами ако не желае да остава с нас?... Мълчи, притеснява се, не иска да говори! Хайде да си поиграем с него, нека се порадва!” Одушевяването на играчките, антропоморфизмът е особеност на децата от предучилищна възраст, в която се проявяват най-добрите им качества!

Съдържание

ВЪВЕДЕНИЕ. Седем стъпки по стълбата, която води към щастието

 

КАЧЕСТВО № 1. ВЪЗПРИЕМЧИВОСТ КЪМ ВСИЧКО НОВО

Изберете жизнена стратегия. Новатор? Консерватор? Реакционер?

Потвърждавайте стратегията си с думи и дела

Избирайте и обсъждайте приказки. Любимата приказка ще определи успеха в личния живот и отношенията с хората

Преразказвайте старите приказки по нов начин

Контролирайте реакциите си на новите събития. Възторг? Учудване? Страх?

Симулирайте детски реакции, събудете детето в себе си, за да възпитате новатор

Заразявайте го с новото, като живо реагирате на всяка новост

Създавайте заедно с детето нови варианти на обичайните ястия

Учете детето да се запознава с нови хора

Учете детето да обновява дори това, което е твърдо установено

Учете го да се ориентира на нови места

Учете го да пита, да събира и предава знанията си

Посещавайте нови места, музеи, зоопаркове, концерти. Учете го да предвкусва щастливите събития

Експериментирайте заедно с детето: „И какво ще стане по-нататък?”

Обяснявайте, че е извършена хуманитарна революция. Учете го не да чете, а да пише в различни жанрове

Формирайте основните принципи на съвременния мироглед: търпимост към различията, слабостите и крайността на света

Преодолявайте заедно с детето страха от новото

Не развивайте невроза от натрапчивото желание за получаване на нови впечатления

 

КАЧЕСТВО № 2. СПОСОБНОСТ ДА СЕ ФАНТАЗИРА

Вземайте под внимание и развивайте основните особености на детското въображение: успелите хора притежават силно въображение

Не се страхувайте от отклоненията във възприятията на децата – така те експериментират с реалността

Измисляйте заедно с детето нови думи, названия, имена. Това ще му помогне да овладее речта и да развие езиковия си усет

Споделяйте с детето своите детски мечти: „Получи се още по-добре!”

Учете го да сънува и да преразказва сънищата си, да превръща кошмарите в забавни атракции

Учете го да си измисля светове

Струва си да визуализираме мечтата. Рисуваме, моделираме, представяме си

Мечтайте заедно за всякакви неща. Измисляйте истории на успеха за детето, неговите играчки и приятели

Трансформирайте предметите заедно с детето

Лъже, фантазира или се заблуждава? Сериозен разговор с детето

Развивайте сюжетното мислене. Заедно измисляйте герои и ги поставяйте в необичайни обстоятелства

Провеждайте психотерапия чрез образи. Разказвайте преди сън истории за една адски черна ръка

 

КАЧЕСТВО № 3. ЦЕЛЕУСТРЕМЕНОСТ

Възпитанието не е мениджмънт, а режисура

Определете основния мотив за действие на детето – той ще определи личността му!

Предлагайте разгърнат план за действие, а не общи насоки

Помагайте на детето да си представи резултата, който още не е налице

Заразявайте детето с ентусиазъм, когато се е заловило за работа

Създайте у детето готовност за сложна, но интересна работа

Показвайте как да се направи, вместо да заповядвате какво да се направи. Правила за търсене на черна котка в тъмна стая

Намирайте оптималното ниво на сложност при задачите за детето

Определяйте ролите, които ще играят всички участници във взаимодействието

Вземайте под внимание индивидуалността и възрастта на детето

Помнете, че полът на детето не означава ограничения, а допълнителни възможности за него!

Нека и детето да поеме за малко кормилото. Прибягвайте до хитринки, за да го накарате да изпълнява операциите

Изграждайте лидерски навици у детето. Учете го да взема решения, да планира дейността си и да отговаря за нея

Довършвайте започнатото заедно с детето

Създавайте благотворна среда, за да поддържате хаоса на стимулите, образите и желанията

Употребявайте пословици и поговорки за труда, за да разбира детето неговото значение и мястото му в живота на важни за него хора

 

КАЧЕСТВО № 4. ШИРОК КРЪГОЗОР

Укрепвайте космическия „Аз” на детето

Изучавайте картата на света. Така разширявате хоризонтите на детето

Положете основите на кулинарната география

Четете заедно указатели и надписи

Върнете в хола библиотеката с детските енциклопедии

Канете на гости интересни събеседници – те ще ви отведат до други уникални светове

Купувайте универсални играчки, от които детето може да направи всичко

Учете го да създава и поддържа социални контакти и мрежи

Пишете заедно с детето писма на президенти, звезди или просто на интересни хора, но започнете от вълшебниците

Колекционирането определя разделителната способност на детското възприятие, задава матрицата за по-нататъшните търсения на детето

Стиховете – врати към нови символични пространства

Танцувайте. Или как да запазите цялостна личността на детето, като разширявате хоризонтите

Търсете заедно с детето няколко варианта за решаването на една и съща задача

Отглеждайте полиглоти или в краен случай – билингви: колкото езици, толкова светове

 

КАЧЕСТВО № 5. ОПТИМИЗЪМ

Помнете петте причини, поради които нивото на оптимизма при децата днес е по-ниско

Поддържайте емоционалното благополучие и оптимизма у детето на всички нива: сензорно, психологическо, социално

Не се страхувайте от негативните емоции

Избирайте продуктивна тактика за подкрепа в сложни ситуации: „Всичко е наред” или „Трябва да се прави нещо”?

Отнасяйте се към детето с внимание, но не се опитвайте да контролирате всичките му емоции

Използвайте примери от своя опит за сполучливо или несполучливо решение на проблем. Важното е историята да завършва с хепиенд

Учете детето да изживява триумф. Рожденият му ден е най-добрият повод!

Изберете жизнена стратегия за себе си и за своето дете: победител, средняк или неудачник?

Разказвайте на детето истории на успеха: приказки, биографии, сюжети на филми и скечове

Не забравяйте да разказвате на детето за вашите успехи и постижения

Сравнявайте детето само с успели личности

Използвайте оптимистични изказвания

Разрешавайте на детето да проявява силни емоции

 

КАЧЕСТВО № 6. УМЕНИЕ ДА СЕ КОМБИНИРА

Развивайте у детето качества на „велик комбинатор”

Винаги има най-малко три варианта

Научете детето да избира важното – това ще му помогне да си подрежда правилно приоритетите в бъдеще

Учете детето да разпределя ролите и задълженията – това ще му помогне да бъде лидер в екипа

Тренирайте паметта и вниманието. Колко предмета могат да се поберат в главата му?

Разгледайте стария кашон с играчки – това ще напомни на детето за богатството от възможности, дадени му от бебешка възраст

Сложете в ред детската стая. Научете детето да открива своите вещи със затворени очи

„Римувайте” заедно с детето впечатления, събития, хора

Съчетавайте полезното с приятното – това ще помогне на детето да открие допълнителен ресурс

Четири закона на универсалността, които трябва да се имат предвид при възпитанието. Защо от връзката за обувки да правим въженце, а от носната кърпичка – платноходка?

 

КАЧЕСТВО № 7. СПОСОБНОСТ ЗА СЪЧУВСТВИЕ И РАЗБИРАНЕ

Обръщайте внимание на желанията и преживяванията на децата

Поддържайте емоционалния си баланс и учете на това и детето

Дайте на детето похвали, надежди и увереност в аванс, за да се върнат после стократно

Преодолявайте заедно с детето завистта, за да разширите възможностите му

Зарежете всичко и изиграйте една ролева игра – това е най-правилният път да се помогне на детето да установи връзка с реалния свят на хората

Развивайте експресивността у детето, за да умее то да изразява чувствата си и да говори за тях на важни за него хора

Не пречете на детето да се ядосва: без агресия е невъзможно да реализираш желанията си

Научете детето на три ключови въпроса, за да може да се грижи за тези, които са до него

Учете го да се отнася към проблемите си с хумор, но да ги решава сериозно

Проявявайте милосърдие и учете на това и детето

Научете детето да се отнася с разбиране към своите и чуждите страхове

Хвалете момчетата и момичетата и им съчувствайте по различен начин

Не използвайте детето като психотерапевт – има достатъчно специалисти!

ЗАКЛЮЧЕНИЕ. Factor F – Fortuna 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Икигай

Икигай

4 Мнение(я)

Редовен Цена: 13,95 лв.

Специална цена: 9,77 лв.