Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Владимир Яковлев | Книги | Биография

Владимир Яковлев „Уникалната професионална способност на лекаря е да лекува хората. А уникалната професионална способност на журналиста – да направи важното интересно.“ - Владимир Яковлев

Владимир Яковлев е известен руски журналист, основател и бивш собственик на едно от първите и най-авангардни издателства в Русия „КоммерсантЪ”.

Роден е на 8 март 1959 година в Москва. Днес живее в Израел и счита за свой дом Тел Авив.

Яковлев е син на легендарния руски журналист Егор Владимирович. Той е завършил международна журналистика в Московския университет. Работил е в редица руски печатни издания. Яковлев се причислява към плеядата прогресивни публицисти на перестройката през 90-те години, които отхвърлят табутата и забранените теми в журналистиката и са на всички горещи точки, където дотогава не е стъпвал журналистически крак.

Яковлев основа издателската къща „КоммерсантЪ” през 1989 и я ръководи, заедно с едноименния вестник, до 1999 година.

През 2008 г. заедно с милиардера Михаил Прохоров, Яковлев създава медийната група „Живи!“, която стартира редица иновативни медийни проекти, сайтове, вестници и списания, част от които е списание „Сноб“.

През 2010 г. журналистът участва в открита подписка до президента с настояване за бързо разкриване на престъпленията против журналисти и открито защитава журналисти, които са уволнявани и преследвани заради статии, „които не се харесват на властта.“

През май 2012 г. Владимир Яковлев публикува новия си проект, посветен на активната и здрава старост - „Възрастта на щастието“, издаден у нас като Пожелах и успях!

В момента Владимир Яковлев набира средства за нова медия, която ще се казва „Мулбабар” (шумерското название на планетата Юпитер).

„Нещото, което умея, е да правя вестници и списания и поради тази причина няма да се уморя да създавам нови медии, които да превръщат безумците отново в хора” – е написал той в описанието на новия си проект на страницата си във фейсбук. „Мулбабар” ще бъде смесица от медийна платформа и продуцентски център, който ще поддържа художествени и публицистични идеи, включително и финансово. Новото издание ще бъде също насочено и срещу пропагандирането на омразата в страната. 

 

Не са открити продукти.