Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Тиодор Зелдин | Книги | Биография

Тиодор ЗелдинТиодор Зелдин е британски философ, социолог, историк, писател и оратор. Носител е на Орден на Британската империя и президент на Фондация „Оксфорд Мюз“.

Роден е на 22 август 1933 г. в Палестина по време на Британския мандат, и е посещавал училище в Египет и Aylesbury Grammar School. Започва следването си в колежа Бъркбек към Лондонския университет, когато е на 15 години, завършвайки през 1951 г. Продължава академичното си образование в Оксфордския колеж „Крайст Чърч“, преди да получи научно-образователната степен „доктор“ в колежа „Сейнт Антъни“ на Оксфордския университет.

Зелдин първоначално е известен като специалист по история на Франция, но става популярен в международен план като автор на „Интимната история на човечеството“— книга, която изследва нагласите и интересите на хората от различни цивилизации, както в миналото, така и в настоящето. Книгата разяснява начините, по които емоциите и странностите, отношенията между хората и страховете им са се променяли през вековете, и как биха могли да се развият по различен начин. Оттогава насам, Зелдин се фокусира върху това как работата може да стане по-малко скучна и разстройваща, как разговорите могат да бъдат по-естествени и как хората могат да бъдат по-искрени един с друг, оставяйки маските настрана.

Книгата „История на френските страсти“е изследване на амбициите и неудовлетвореностите, интелектуалния и въображаемия живот, вкусовете и предразсъдъците на много различни хора.

 

Не са открити продукти.