Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Сяолан Джао | Книги | Биография

д-р Сяолан ДжаоОт началото на нейната практика в Канада през 1992 г., д-р Сяолан Джао е лекувала хиляди жени, страдащи от умора, депресия, безплодие, предменструален синдром, симптоми на менопаузата и различни гинекологични заболявания, срещани твърде често на Запад и много по-рядко в Китай, където традиционната медицина е неделима част от живота на жената.

Практикуващ хирург в болницата на град Кунмин, обучена в системата на западната медицина, скоро Сяолан става дипломиран специалист и по традиционна китайска медицина, разбирайки колко ефикасен е този подход. 

Идеята за създаването на клиниката й в Торонто възниква по време на квалификационен курс в Университета МакМастър в Канада. Там д-р Джао лекува със сензационен успех главоболието на колегите си с методите на акупунктурата и други китайски практики. През първата седмица след откриването на клиниката й я посещават не повече от седем пациента. Днес  те са над седем хиляди, сред които прочути представители на литературния елит – като Маргарет Атууд и Майкъл Ондатджи, звезди на киното от ранга на София Лорен и режисьора Антъни Мингеля. Сяолан не рекламира дейността на клиниката си, но нейният капацитет вече не може да отговори на нарастващия поток от пациенти, които желаят да се консултират и да бъдат лекувани от нея.

Една от тях, романистката Сюзан Суон, казва: "След лечението имах чувството, че от раменете ми падна тежестта на света. Д-р Джао слуша вашите думи, взира се в очите ви, улавя пулса ви и разбира езика на тялото ви."

В момента, в който клиниката й повече не може да приема нови болни, д-р Джао описва опита и уменията си в книгата "Лунна пътека във водата" - практически наръчник за изцеление на женското тяло и ум в хармония с ритъма на природата.

В другата си книга "Вътрешната красота" Сяолан Джао се заема да оспори модните еталони за човешка красота, налагани от рекламни билбордове и търговски внушения.

Не са открити продукти.