Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Ромен Пуертолас | Книги | Биография

Ромен ПуертоласРомен Пуертолас е на 39 години, полуфранцузин, полуиспанец. Преди да изскочи като факир на литературната сцена, е бил диджей (и още е!), композитор, учител по езици, преводач, стюард и полицейски инспектор, по-точно специалист по фалшиви документи. А в Ютюб има десетки клипове с негови фокуси.

Казва, че илюзионистът Дейвид Копърфийлд много му завижда за тях и 11 пъти е блокирал сайта му. Сменял е жилището си 30 пъти и е живял в 3 страни, с което доказва, че пътешествията са съществена част от живота му. Наскоро е напуснал работата си във френската гранична полиция, за да се отдаде изцяло на писателска кариера в Испания.

След като историята за факира, който се прочува с бестселъра си, вижда бял свят, Пуертолас повтаря успеха на героя си, също за нула време. И дори го надминава. Веднага е преведен на 33 езика, макар и не на древния мексикански диалект айпанеко. Но в замяна на това романът му ще се филмира и той вече завършва сценария.

Пуертолас е фен на дългите заглавия. Харесва му да нарича героите си на свои приятели или на известни личности . Твърди, че е написал голяма част от дебютния си роман на айфона си в обедните почивки и в метрото, а останалото на каквото му попадне – върху опаковки от дъвки, митнически декларации и дори върху ризите си.

На телевизионните интервюта и срещи с читатели понякога се появява със ситно изписана от горе до долу риза. Поне не я е писал на тъмно, защото редовете са много прави.

 

Не са открити продукти.