Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Паоло Джордано | Книги | Биография

Паоло Джордано

Паоло Джордано (р. 1982 г.), е доктор по теоретична физика, но печели световна слава със своя забележителен дебютен роман, озаглавен „Самотата на простите числа”. От книгата са продадени над един милион екземпляра, а писателят е удостоен с голямата награда „Стрега“ за 2008 година. Преведен е в 40 страни и е филмиран от Саверио Костанцо.

През 2010 г. Джордано предприема пътуване до Афганистан и случайно попада във военна база в пустинята. „Осъзнах, че ако всяко поколение си има война, то „моята“ е именно войната в Афганистан”, споделя той във връзка с преживяванията си там. Година и половина по-късно се появява ръкописът на втория му роман „Човешкото тяло”, който утвърждава името му на забележителен европейски писател. Това е антивоенен роман, но и книга за вината, за другарството, за приятелството и любовта, за човека, поставен в екстремни условия, когото Джордано изследва с голяма чувствителност и с изключително майсторство.

На свой ред „Черно и сребърно” поднася една интимна и плътна, на моменти хирургически точна констатация за нещата от живота, която дълго ще отлежава в съзнанието ви.

 

 

 

 

 

Не са открити продукти.