Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Маргарет Мичъл | Книги | Биография

Маргарет Мичъл Американската писателка Маргарет Мичъл (Маргарет Мънърлин Мичъл Марш) е авторката на смятания за най-голям бестселър на всички времена - „Отнесени от вихъра“. Тя остава в световната литература с единствения си роман от 1000 страници, писан инкогнито в продължение на 10 години, донесъл й приживе огромно признание.

Маргарет Мичъл е родена в Атланта на 8 ноември 1900 г. Предците на семейството ѝ са подобни на тези на семейство О'Хара в „Отнесени от вихъра“.

Още в годината на издаването на романа (1937г.) Мичъл получава престижната награда “Пулицър”, а самият роман е издаден в 176 000 екземпляра. До края на годината романът е продаден в милион и половина екземпляра и е преведен на 18 езика.

Маргарет Мичъл е била красива и обаятелна жена, с чувство за хумор и непокорна. Тя е и едно от първите еманципирани момичета на Атланта, първата жена от аристократичното си семейство, която се развежда. Писателката има неспокоен и не лек живот, който нейни съвременници преоткриват в живота на героинята й Скарлет. 

Маргарет Мичъл живее само 49 години. На 11 август 1949 г. е блъсната от бързо каращо такси на няколко пресечки от апартамента си в Атланта. Умира  5 дни след това на 16 август 1949 г.

 

Не са открити продукти.