Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Майкъл Фрейн | Книги | Биография

Майкъл Фрейн, писател, драматург, преводач и журналист е сред най-ярките съвременни творци на Великобритания. Роден е на 8 септември 1933 в Лондон. След като завършва Кеймбриджкия университет, се впуска в журналистическото поприще.

Фрейн е автор на 11 романа (сред които Оловните войници, Руският преводач, Строго личен живот, Шпиони), над 30 пиеси (Шум зад кулисите, Благодетели, Копенхаген, Демокрация), ред публицистични и биографични трудове. Удостоен е с повече от 20 британски и световни награди за литература и драматургия („Уитбред“, „Тони“, „Лорънс Оливие“, „Молиер“). Интересът му на преводач е насочен към руската класическа литература.

Творчеството му е проникновен разбор на човешките и социалните отношения, като много често поставя философски въпроси в хумористичен контекст. Прекрасно изградените му фабули изобилстват със силно забавни обрати. По произведения на Фрейн са създадени 9 филма, като Първо и последно(First and Last) е отличен с „Еми“. Майкъл Фрейн печели популярност в България с блестящия си фарс Noises off. Със заглавие Още веднъж отзад илиШум зад кулисите, комедията е поставена на сцената на Сатиричния театър от световноизвестния чешки режисьор Иржи Менцел и се превръща в един от любимите спектакли на публиката.

Не са открити продукти.