Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Ленард Млодинов | Книги | Биография

Ленард МлодиновЛенард Млодинов (Leonard Mlodinow) е американски физик, автор на научно-популярни книги и сценарист на телевизионни научно-популярни предавания. 

Роден е през 1954 г. в Чикаго, щата Илинойс, в еврейско семейство. И двамата му родители са преживели Холокоста. Баща му, който е прекарал повече време в концлагера Бухенвалд, е бил ръководител на еврейската съпротива срещу нацизма в своя роден град Ченстохова, Полша. Майка му е била затворник в трудов лагер. 

Като дете Ленард се интересувал от химия и от математика и още като ученик в гимназията посещавал лекции по органична химия в Илинойския университет. 

През 1973 г. Ленард отива за един семестър да работи в кибуц в Израел (селскостопански комуни в Израел, с общо имущество и равенство в труда и потреблението, които след 1948 г. стават основните опорни точки за строеж и защита на новата държава Израел). По време на престоя си там, младежът нощем четял Фейнмановите лекции по физика – една от малкото книги на английски, които се намирали в библиотеката на кибуц. 

След това Млодинов учи аспирантура в Калифорнийския университет в Баркли, а по-късно се занимава с научни разработки в Калифорнийския технологичен институт. 

През 2010 г. в съавторство със Стивън Хокинг, Ленард Млодинов издава книгата „Великият дизайн“, която става бестселър.

Други известни заглавия на Млодинов са многотиражният бестселър „Походката на пияницата“, „Подсъзнателното“ и „Големият сблъсък (в съавторство с Дийпак Чопра).

 

Не са открити продукти.