Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Лариса Ренар | Книги | Биография

Лариса РенарЛариса Ренар – лъчезарна, неотразима, обаятелна жена. Тя е кандидат на психологическите науки, биолог и психолог, с  магистърска степен от Стокхолмския университет по икономика. Създателка е на учение за природата на женската енергия и автор на обучаващи романи за жени.  Книгите й са издадени в над половин милион екземпляра. 

Двигател на големия успех на Ренар се оказва реплика, която чува от своя преуспял съпруг: „Скъпа, ти си вече на 34, а аз едва на 42?“ Тези думи променят живота й.

Тя започва да търси отговор на въпроса: „Защо на 34 години, омъжена отдавна и с 2 деца, да се чувстваш стара и безполезна? И какво да правиш, когато мъжът ти е обкръжен от 20-годишни красавици, готови на всичко само за да заемат твоето място, когато усещаш, че светът се променя, а ти – не? Налага се да се промениш! И разбрах, че, за да продължа напред и да се развивам, са ми необходими нови познания.“

След като намира дневника на своята прабаба, която била прочута с чара си и с властта си над мъжете, Лариса Ренар започва подробно да изучава женските енергии. Университетското й образование по психология й помага да отдели главното, да комбинира различните подходи и така да създаде цялостна система от знания и упражнения.

„Искам да предам тези знания на всяка жена, която желае да съвместява успешно семейство и работа, да съхрани хармонията в живота си и да постигне успех – да се реализира и като жена, и като личност. Всеки път, когато провеждам занятия, виждам как се променя отношението на жените към самите тях и как се променя отношението на мъжете към тях, в това число и на собствените им съпрузи. Много от жените разцъфват и възвръщат вярата в себе си и в своите възможности. Това са жените на новото време!

Когато ги виждате по светски партита, облечени изискано, как общуват и флиртуват с лекота и финес, вие може да решите, че прекарват времето си само в салоните за красота или в пазаруване по магазините. Но искрено ще се изненадате, когато разберете, че всяка сутрин те бързат към своите офиси, научни институти, галерии, ресторанти, клиники; защитават дисертации, пишат книги, водят шоу програми и преподават различни науки.

Това са изключителни жени, успели да съвместят несъвместимото – работата и семейството – Жените на новото време! Но най-важното е, че това им се отдава без усилие.

Аз и моите приятелки сме едни от тези жени. Нас не могат да ни причислят нито към светските лъвици, използващи мъжете, нито към бизнес дамите, които отхвърлят всеки мъж. Ние съществуваме хармонично в този свят, който сме създали заедно с нашите мъже, но същевременно всяка от нас си има свои интереси. Ние подкрепяме съпрузите си в техните начинания и нови проекти, а те ни помагат да реализираме нашите.

Най-много ми се иска да предам тези знания на младите жени, които си мислят, че има само две роли за тях – или домакиня, затънала в грижи за себе си и за дома, или бизнес дама, затънала в грижи за кариерата си. Най-важният въпрос, който си задават те, разкъсвайки се между желанието да постигнат успех в бизнеса и желанието да намерят любим мъж, е: А възможно ли е да се съчетаят и двете?

Постарах се да обобщя всички наблюдения, размишления и знания, натрупани и проверени за 5 години, в моята първа книга – „Изворът на женската сила“. В нея са събрани древни техники и съвременни психологически знания.“

Самата Лариса Ренар въпреки многобройните си делови ангажименти, е постигнала пълна хармония и живее в мир със себе си. 

В интервю Лариса разказва повече за себе си и за своята работа: 

Кой ви подтикна и вдъхнови да пишете?

Жените: приятелките ми, ученичките ми и всички, с които случайно се срещам. В един момент осъзнах, че всички ние търсим отговори на едни и същи въпроси – как да бъда щастлива, как да срещна своя мъж, как да създам с него хармонични отношения, как да запазя страстта между нас дълго, как да преживея изневярата... 

Кои символи, елементи и асоциации от славянските традиции и култура описвате?

Знанията на човечеството са единни, но са разпилени по света като частици. Аз ги събирам от различни места по Земята. Например част от тези знания ми предаде пазителка на древната мъдрост от Алтай, друга частица е от моята прабаба, някои знания дойдоха от Индия, а други – от Перу. 

Защо в първата ви книга – „Изворът на женската сила“, героинята ви не намира подходящия за себе си партньор?

За да срещнеш своята истинска половинка, понякога се налага да разбереш много неща и много да се промениш. Пътят на моята героиня започва от самопознанието и  минава през опознаване на света. След първата книга излязоха още две („Пазителката на женската сила“ и „Еликсир на любовта“). Моята героиня вече откри своя избранник (в последната книга „Еликсир на любовта“). Много обичам Киев и виждам, че украинският народ съхранява и пази редица традиции - и именно благодарение на това притежава огромна вътрешна сила и духовни ценности. Затова избрах героят от последния ми роман да е киевчанин. Той се казва Богдан и е по-скоро събирателен образ. 

Каква е представата ви за хармонични отношения между мъж и жена?

Това са такива отношения, които водят към възникване на мощен взаимообмен на енергия и сила между мъжа и жената.

В такива отношения всеки се стреми към другия, като максимално разкрива потенциала си, а същевременно всичко се случва с лекота и радост, все едно получаваме второ крило, което ни помага да се издигнем на ново ниво и да се насладим на полета. 

Когато  жена чете книгите ви, започва да усеща в себе си женското начало. Откъде идва този ефект – от древните знания, които сте описали, или от вашата интерпретация?

Мисля, че ефектът възниква като съвкупност и от древните знания, и от моята искрена вяра в това, че да се родиш жена, е голямо щастие. И това усещане се предава на тези, които четат моите книги. 

Според вас как в живота се срещат четирите архитипа (Момиче, Любовница, Домакиня, Кралица): ясно ли са изразени, или се преплитат във всяка жена? Как може всеки сам за себе си да ги определи?

У всеки човек се проявяват всички архитипове, но изразени в различна степен. При децата са проявени много ясно. Колкото по-големи ставаме, толкова по-трудно различаваме и осъзнаваме своите водещи архитипове. Можем да определим кои са те по резултатите, които получаваме с лекота. Например тези, при които се проявява ясно състоянието на Момичето, лесно получават предложение за женитба и подаръци. Тези, при които водещо е състоянието на Кралицата, успяват в работата и кариерата; Любовницата – са творческите и съблазнителни личности, а Домакинята не се затруднява да управлява и въвежда ред във всички области на живота.

Понякога имаме нужда от поглед отстрани, за да видим в какво посока трябва да се развиваме. Като правило е добре да положим най-големи усилия в усъвършенстването на този архетип, който отричаме и не приемаме. Например аз сега работя над архетипа на Домакинята. 

Вярваща ли сте?

Да. Вярвам, че Вселената ни чува и съществува Висш разум. 

Какво е мнението ви като психолог: можем ли да променим съдбата  си?

- Да. Постоянно се убеждавам в това. Харесва ми алегорията, че нашият живот е като компютърна игра, която е зададена, но как ще я изиграем и какви награди ще получим, зависи от нас самите. 

Какво ще посъветвате тези, на които вашите книги не са помогнали?

Отсъствието на резултат днес не е провал утре. По-скоро трябва да се замислят, да открият своите цели, да определят какво искат. Когато имаш стимул и цел, можеш да постигнеш всичко. 

Какво правите, за да имате позитивно настроение?

Всяка вечер записвам десет неща, които са ме зарадвали през деня, и благодаря на Вселената за тях! Често препоръчвам и следното упражнение: първата седмица всички, които отиват на среща с мъж, да си казват „Аз обичам този мъж“, втората седмица да си казват „Този мъж ме обича“, а третата седмица – „Аз обичам този мъж и той ме обича“. Всичко това много помага! 

Лариса Ренар създава и ръководи Академията за личен живот в Санкт Петербург. Тя е основана през 2000 г. и оттогава огромен брой жени са придобили нови ценни умения благодарение на обучението си в нея. В Академията представителките на нежния пол не само се зареждат с положителни емоции, но се учат и да откриват нови хоризонти пред себе си, да придобиват изконната женска мъдрост, да намират пътя към собственото си щастие. Според Ренар мъдростта на жената не зависи от възрастта – сред нейните ученички има и дами на над 60 години. Това, което наистина има от значение, е доколко владеем и умеем ли да балансираме силата на вътрешните си енергии.

За 14 години е провела повече от 200 тренинги и семинари в Русия, Америка, Турция, Индия, Гърция, Испания и др. Тя участва като експерт-психолог в печатни издания и в телевизионни и радиопредавания. Лариса Ренар изнася лекции по психология на стреса.

 

Не са открити продукти.