Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Кристина Бейкър Клайн | Книги | Биография

Кристина Бейкър КлайнКристина Бейкър Клайн е родена в Кеймбридж, но израства в американския щат Мейн, където семейството й се премества. Завършва престижните университети Йейл и Кеймбридж и получава магистърска степен от университета във Вирджиния. Докато следва, Кристина изкарва прехраната си като доставчик на кетъринг и личен готвач, но мечтае да се занимава професионално с писане. След като се дипломира, започва работа като редактор на литературен сайт. Преподава английска литература, творческо писане и поезия в Нюйоркския университет. Живее в стара къща в Ню Джърси със съпруга си Дейвид и тримата им синове.

Постига огромен успех с петия си роман – „Влакът на сираците“, който още с появата си окупира върха на класациите за бестселъри. Романът се задържа в Топ 10 за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ в продължение на 30 седмици, пет от които под №1. Цели две години след появата си на пазара „Влакът на сираците“ заема четвърта позиция в най-престижната американска класация. Само в САЩ от него са продадени над милион и половина екземпляра, а правата за превод са продадени в 28 страни.

Кристина Бейкър Клайн е автор и на четири нехудожествени книги, свързани с майчинството, отглеждането и възпитанието на деца, феминизма и влиянието на съвременните представи за красота върху живота на жените.

След впечатляващия бестселър „Влакът на сираците“ сега българските читатели ще могат да се запознаят и с втория роман от Кристина Бейкър Клайн – „Птичка в ръката“.

 

Не са открити продукти.