Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Казуо Инамори | Книги | Биография

Казуо Инамори Казуо Инамори – будистът-милиардер

„Ако ме попитате:  Каква е твоята цел в живота?, без колебание ще ви отговоря, че дойдох тук, за да стана по-добър човек.“ - Казуо Инамори 

Казуо Инамори  е роден на 30 януари 1932 г. в Кагошима, Япония.

Започнал като бедно момче, с инженерна диплома от не особено престижен университет, Казуо Инамори изгражда международна корпорация с активи за милиарди. Той е не само прозорлив и успешен бизнесмен, но и много уважаван филантроп и визионер.

Практикуващ будист, Инамори се опитва да покаже, че е възможно да постигнеш успех в живота и бизнеса, ако се ръководиш от морални и духовни принципи и имаш високи идеали. Носител е на множество международни награди за приноса си в развитието на технологиите, културата  и комуникациите, както и за налагане на високи духовни принципи в бизнеса.

Инамори е учредител на една от най-престижните международни награди - Киото, сравнима с Нобеловата, за изключителни постижения в областта на технологиите, философията, науката и културата.

Казуо Инамори е носител на наградата „Предприемач на света“ 2009 г. - една от най-престижните международни награди, под егидата на президента на Франция. Наградата се връчва за „постиженията му като предприемач с основаването на Kyosera и KDDI, неговата ангажираност към обществото чрез благотворителните си фондации и чрез посланията си в обществената сфера. Всичко това го прави модел за подражание, достоен да бъде гласът на предприемачеството по света.

„Ако никога не се предавате, успехът ви е гарантиран“ - Казуо Инамори

Собствените си принципи за пътя към успешната реализация, които Казуо Инамори е описал в книгата "Компас към успеха", я превръщат в истински хит, с продажби от над 2 милиона екземпляра. 

 

Не са открити продукти.