Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Игор Калинаускас | Книги | Биография

Игор Калинаускас Игор Николаевич Калинаускас е една изключително интересна и богата личност. Той е познат като театрален режисьор, художник, музикант и автор на редица книги в областта приложна психология и самопознание. 

Калинаускас е роден през 1945 г. в гр. Новгород. Още като дете той се интересува от изобразително изкуство, рисува акварели, но съдбата се разпорежда така, че той става художник едва в зряла възраст и така и не получaва художествено образование. Но интересът му към изкуството го отвежда в Театралния институт „Борис Щукин“ и след завършването му той става театрален режисьор. 

Като режисьор той е известен с името Игор Николаев. Поставил е 68 постановки на сцената на редица театри в тогавашния Съветски съюз. 

Още в началото на професионалния си път той търси възможност да реализира две свои идеи – мечтата му за собствен театър и разработка на уникална система за подготовка на актьори. Разработвайки тази система, той използва най-новите изследвания в областта на психологията и най-напредничевите постижения в театралната педагогика. Но търсенията му в областта на саморазвитието отвеждат Игор към суфистките учения и техните нетрадиционни методи, което затваря пътя му към театрите в онези времена. 

Така през 1985 г. Игор Калинаускас постъпва в треньорския факултет на Института по физкултура. Започва да работи като психолог със спортисти от най-висок ранг. 

Година по-късно Калинаускас започва работа като психолог и защитава дисертация на тема „Някои аспекти на патологичната адаптация на личността“. През 1999 г. е избран за действащ член на Международната Академия за наука и култура в Сан Франциско (IASC) и получава званието доктор по философия в областта Философия и психология на личността, а по-късно и в областта Соционика. 

Първата книга на Игор Калинаускас „Наедине с миром“ излиза през 1991 г., след което е преиздавана 8 пъти и преведена на чешки, словашки, литовски и английски. Следват отще редица книги, най-популярни от които са  „Жить надо“, „Хорошо сидим“, „Игры, в которые играет Я“ и други. 

Книгата му Женската мъдрост и мъжката логика е издадена и в България през 2015 г.

 

Не са открити продукти.