Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Флорънс Сковъл Шин | Книги | Биография

Флорънс Сковъл Шин (1871-1940) е една от най-известните писателки в сферата на духовната литература, създала класически произведения сред книгите за личностно усъвършенстване.

По линия на майка й, във вените й тече американска "синя кръв". Пра-пра-дядото на майка й - писателят Франсис Хопкинсън, бил също така политик и член на Американския конгрес, както и един от съставителите на Декларацията за независимост. Флорънс получава образованието си във Френдз Сентръл Скул във Филаделфия и учи живопис в Академията за изобразителни изкуства в Пенсилвания от 1889 до 1897. Именно там тя се запознава с бъдещия си съпруг Евърет Шин (1876-1953), който приживе се е ползвал с името на известен живописец-импресионист. Наскоро след като Флорънс завършва Академията, тя и Евърет се оженват. Семейство Шин се установява в Ню Йор, където всеки поотделно преследва своята кариера в изкуството. В тези младежки години, прекарани в Ню Йорк, Флорънс разкрива талант и на художник, и на актриса. Сред по-близките тя е била известна с празничните вечери, които е давала, с красноречието и остроумието си. Част от предвоенната (Първа световна война) кариера на Флорънс протича като илюстраторка на детска литуратура - списания и книги.

През 1914 г., след 14 годишен брак, Евърет поисква развод. На Флорънс й е необходимо известно време да се съвземе от удара, след което започва съвсем нова кариера. Захваща се с религия, но особен вид "нейна" религия. Била е нещо като известното "мислене по нов начин", което по-късно става характерно за движението "Нова епоха"(New Age). Това е религията на успеха. Флорънс работи върху своята философия, а после написва книга с предизвикателното заглавие "Играта на живота и как да я играем". Отначало никой издател не иска да се докосне до нея. И така тя разпродава старите сребърни реликви на своите родители и я издава сама през 1925 година. В новата си следвоенна кариера на духовен учител и лектор, Флорънс продължава да пише.

Последната й книга "Силата на изречената дума" е сбор от нейни бележки, събрани и издадени от нейна ученичка след смъртта й през 1945 г.

Не са открити продукти.